Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Νικολόπουλος: «Χρέος όλων μας να συντρίψουμε το νέο λαϊκισμό»

«Στις 17 Ιουνίου δίνουμε την πιο κρίσιμη μάχη για την χώρα και γι’ αυτό, μόνη μας επιλογή είναι η ένωση και η απόλυτη συστράτευση» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αχαΐας.

Ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη κάθε ένα από τα πολλά στελέχη της παράταξης σε τοπικό επίπεδο να αναλάβει μέρος των ευθυνών της εκλογικής μάχης, επισημαίνοντας πως το μήνυμα της επανένωσης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που εκπέμπεται σε όλη την Ελλάδα, δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που δεν θέλει να αποφύγει τις καυτές ευθύνες, αλλά αντίθετα, θα τις αναλάβει, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών αλλά και των ευκαιριών που μπορούν να προκύψουν για την χώρα μέσα στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε: «Επί δυόμισι χρόνια βρεθήκαμε μπροστά σε ένα αμετανόητο και παντελώς ανίκανο ΠΑΣΟΚ, που φόρεσε στην χώρα το… κοστούμι του μνημονίου και μάλιστα, με τον χειρότερο τρόπο για τον λαό μας. Αρνηθήκαμε το μνημόνιο, αλλά αρνηθήκαμε και την κατάρρευση της χώρας. Και αυτό, όπως είδαμε στις 6 Μαΐου, είχε αναμφισβήτητο εκλογικό κόστος, που όμως δεν το λογαριάσαμε μπροστά στην ανάγκη να μην λεηλατηθεί πλήρως ο λαός και να μην οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Κάποια συμφέροντα θα ήθελαν πολύ να πει “όχι” η ΝΔ στο δεύτερο μνημόνιο για να εξαγοράσουν μπιρ παρά τον τόπο και τις περιουσίες των πολιτών. Δεν τους κάναμε την χάρη, αλλά δεν καταφέραμε να πείσουμε τον λαό ότι δεν γίναμε, από την μια μέρα στην άλλη, «μνημονιακοί». Αυτή είναι όμως η ουσιαστική πολιτική, που ξέρει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της, ακόμα και όταν δεν έχει τον χρόνο ή τη δυνατότητα να γίνεται απολύτως κατανοητή.

Μετά τις εκλογές, και με δεδομένη την οργή του κόσμου ενάντια στο μνημόνιο, είδαμε την… άνθηση του νέου λαϊκισμού που από νωρίτερα είχε ξεκινήσει να υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα, πολλά υποσχόμενο στο κράτος που είχε φτιάξει το βαθύ ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι στο κράτος που έχει ανάγκη η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Και ένα κόμμα, δώδεκα συνιστωσών και άλλων τόσων απόψεων για την πορεία της Ελλάδας εντός ή εκτός Ευρώπης.

Ε, δεν θα κάνουμε την χάρη ούτε σε αυτό το νέο λαϊκισμό να περάσει… Χρέος μας είναι, όχι απλά να τον αναχαιτίσουμε, αλλά να τον συντρίψουμε! Για να νικήσει, επιτέλους, η ευθύνη, η αξιοπρέπεια και η ξεκάθαρη φωνή των πολιτών που ξέρουν πως η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να ανήκει στην Ευρώπη, αλλά αρνούνται τη συνέχιση της άδικης ανθρωποθυσίας.

Εμείς λοιπόν, και όλοι όσοι ανήκουν στην μεγάλη μας παράταξη, έχουν το χρέος να σταθούν σήμερα στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης. Εμείς θα φτιάξουμε το μέτωπο των Ελλήνων!».

Ο βουλευτής επεσήμανε ακόμα πως ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, οποιαδήποτε άλλη μικρή διαφορά πρέπει να μπει στην άκρη και η Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα να εμφανίσει το πιο αρραγές μέτωπο που είχε ποτέ γιατί «κάθε ψήφος είναι μοναδική και έχει τεράστια αξία». Πρότεινε δε, την πλήρη ενεργοποίηση όλων των πρώην και νυν στελεχών της παράταξης, ακόμα και εκείνων που κάποια στιγμή μπορεί να απομακρύνθηκαν από αυτή, αλλά τώρα επιθυμούν να επιστρέψουν και να προσφέρουν. «Το προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι μόνο προσωπικό, ούτε καν μόνο παραταξιακό. Είναι εθνικό! Κοντά μας και δίπλα μας, μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε θέλει να μοιραστεί την ευθύνη των μεγάλων αλλαγών» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, επισημαίνοντας πως ο ίδιος είναι έτοιμος να αναλάβει οποιαδήποτε δράση του ζητηθεί ως απλός στρατιώτης της παράταξης, γιατί «σημασία δεν έχουν τα αξιώματα, αλλά η τελική νίκη της παράταξης που θα σηματοδοτήσει τη νέα ελπίδα του τόπου».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...