Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Την ανησυχία του αλλά και τη πλήρη στήριξή του στις προσπάθειες των καταθετών, των μερισματούχων, των εργαζομένων αλλά και των συνεργαζομένων της Αχαϊκής Τράπεζας, μαζί με τους οποίους συσπειρώνεται το σύνολο των τοπικών οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων της Αχαίας, εξέφρασε εκ νέου ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Αχαίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, μεταξύ βουλευτών του νομού, του προέδρου του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος και του προέδρου του επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως η ΤτΕ είναι ο θεσμικός και ουσιαστικός εγγυητής της λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού συστήματος. «Το Ευρωπαικό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας καθώς και το Ελληνικό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, οφείλουν να εγγυηθούν μέσα από την ομαλόρρυθμη λειτουργία τους τις καταθέσεις και τα μερίδια στις Συνεταιριστικές Τράπεζες» επεσήμανε.

Επίσης, πρόσθεσε: «Τα θεσμικά αυτά όργανα όφειλαν αφού είχαν λάβει γνώση των τραπεζικών δυσχερειών, να αποτρέψουν αυτή την επώδυνη κατάσταση, με λήψη μέτρων της κεφαλαιακής επάρκειας και όχι με μέτρα που οδηγούν στον «αιφνίδιο θάνατο», σήμερα των 3 Τραπεζών και αύριο όλων. Με την ίδια σπουδή που το Ελληνικό κράτος έσπευσε να στηρίξει του επενδυτές της PROTON BANK και της ASPIS BANK, οφείλει και αυτό πρέπει να κάνει και για την Αχαϊκή Τράπεζα προτού να είναι αργά για την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος αλλά και για τους ίδιους τους καταθέτες».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...