Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Τιμή και δόξα…..

Το όνομα του είναι Γιάννης Κοτσιούκης , ετών 39, μένει στην πολυκατοικία της οδού Ερμού, πάνω απ το γραφείο μου και είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος στο Classic Body Building.

Είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αθλητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης ΕΟΣΔ-IFBB (υπάγεται στο Υπουργείο Αθλητισμού) που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο θα γίνει τον άλλο μήνα, στο Ταλίν της Εσθονίας- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (τι θυμήθηκα τώρα…)

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού φυσικά έχει κόψει ΚΑΙ σ’ αυτή την Ομοσπονδία κάθε είδους παροχή

Με δυο λόγια του λέει το ελληνικό κράτος: «Αν θες να πας να εκπροσωπήσεις την Ελλάδα, να κατακτήσεις το παγκόσμιο πρωτάθλημα, να μας φέρεις τον τίτλο και να ακουστεί κι ο εθνικός μας ύμνος, πλήρωσε τα όλα μόνος σου: εισιτήρια , ξενοδοχεία φαγητό, προετοιμασία, φόρμες με τα ελληνικά χρώματα κλπ. Αλλιώς μην πας καθόλου, κάτσε σπίτι σου ..»

Το άθλημα απαιτεί επτά ώρες καθημερινή προπόνηση.

Μέχρι τώρα ο Γιάννης αναγκαζόταν να πληρώνει τα πάντα από την τσέπη του. Φυσικά κάνει και άλλη δουλειά για να μπορεί , αφ’ ενός να ζήσει, αφ έτερου να χρηματοδοτεί ο ίδιος το άθλημα στο όποιο έχει διακριθεί και είναι πρωταθλητής.

Στέρεψε όμως γιατί οι οικονομικές απαιτήσεις, τη σήμερον ημέρα, σε κράτος ΠΑΣΟΚ, έχουν ανατρέψει κάθε ισορροπία στη ζωή του Έλληνα κι ένας θάνατος του πατέρα ή μια αρρώστια της μητέρας φέρνουν τον κόσμο ανάποδα..

Εδώ και καιρό ο Γιάννης είναι στη γύρα σε ιδιώτες, εταιρίες, ομίλους κλπ ζητώντας να χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα : Καμιά φόρμα, κανένα εισιτήριο, κανένα οδοιπορικό… Γιατί το κράτος που μέχρι τώρα έλεγε «στρέψτε τα παιδιά στον αθλητισμό για να αποφύγουν τα ναρκωτικά και την παρανομία» είναι, στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορο και στη χειρότερη ανύπαρκτο…

Δέκα Έλληνες και Ελληνίδες (ανάμεσα τους και η Ελένη Κρητικοπούλου, επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια) είναι μέλη της εθνικής μας ομάδας που τρέχουν να εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε πανελλήνιους, βαλκανικούς, μεσογειακούς, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες ..

Με δικά τους έξοδα πάντα, όταν και ΑΝ έχουν..

Όταν αυτά τα παιδιά φέρνουν πρωτιές, τίτλους και μετάλλια , το ελληνικό κράτος τους υποδέχεται ως ήρωες, τους χτυπάει φιλικά στην πλάτη, τους λέει «μπράβο που δοξάζετε την Ελλάδα» και μετά από καμία δεκαριά μέρες, μόλις χωνέψουν την τιμή και τη δόξα, δεν τους ξέρουν και δεν ασχολούνται…


ΑΥΤΑ…..

Νατάσα Ράγιου
Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ
π. βουλευτής Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...