Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Παρέμβαση ΔΗΜΑΡ για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Πάτρα

Στη Βουλή φέρνουν την υπόθεση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Πάτρα, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός επισημαίνοντας την πάγια αδιαφορία της πολιτείας, αλλά και την ένοχη σιωπή των φορέων της πόλης αφού η λειτουργία του νέου λιμανιού και η απομάκρυνση των μεταναστών από το κέντρο της πόλης, «έκρυψε» το χρονίζον πρόβλημα «κάτω από το χαλί» και κανείς πλέον δεν ασχολείται σοβαρά με το θέμα αυτό.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Νέα δεδομένα λαμβάνει η υπόθεση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Πάτρα με μοναδική σταθερά την πάγια αδιαφορία της πολιτείας, αλλά και την ένοχη σιωπή των φορέων της πόλης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η μετακίνηση του μεγαλύτερου όγκου των μεταναστών στις νότιες συνοικίες, λόγω της λειτουργίας του νέου λιμένα της Πάτρας και η συνεπακόλουθη απομάκρυνση των μεταναστών από το κέντρο της πόλης, «έκρυψε» το χρονίζον πρόβλημα «κάτω από το χαλί» και κανείς πλέον δεν ασχολείται σοβαρά με το θέμα αυτό.

Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει οι κατά καιρούς επιχειρήσεις σκούπας, η κατεδάφιση του πρόχειρου καταυλισμού δίχως την πρόνοια εναλλακτικών λύσεων και η παντελής απουσία δομών διαχείρισης, έχει απλώς μεταφέρει το πρόβλημα των συγκεντρωμένων μεταναστών στην ήδη υποβαθμισμένη από πλήθος προβλημάτων νότια πλευρά της πόλης.

Σε αυτό το κλίμα, και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας και των τοπικών φορέων για σοβαρή κυβερνητική αντιμετώπιση και επίσκεψη του αρμόδιου Υπουργού, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή κυβερνητική απάντηση.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για άμεση αλλά και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του ζητήματος;
2. Προτίθεστε να επισκεφθείτε την πόλη της Πάτρας προκειμένου να προεδρεύσετε σε σύσκεψη με τους φορείς της πόλης για την ολοκληρωμένη διαχείριση του ζητήματος και αν ναι πότε;»

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...