Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Καταφύγιο Ναυπακτίας: Μια υπέροχη επιλογή για ένα απολαυστικό αποκριάτικο τριήμερο

Από Δευτέρα, ξεκινάμε επισήμως νηστεία, για κάποιους άλλους δίαιτα αλλά η παράδοση επιβάλλει εγκράτεια. Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να εκμεταλλευτούμε το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς μέχρι το έπακρο και να αφήσουμε κάθε απαισιόδοξη - αρνητική σκέψη στην αποθήκη του σπιτιού μας, μαζί με τα παλιά πράγματα και ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα οδεύοντας προς το Καταφύγιο Ναυπακτίας!

Απέχει από την Ναύπακτο μόλις 33 χιλιόμετρα.
Η πρόσβαση γίνεται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέσω της διαδρομής Ναύπακτος Ανθόφυτο - Γαύρος - Γολέμι Καταφύγιο - Αναβρυτή - Κεντρική...
Βρίσκεται σε υψόμετρο που ξεκινά περίπου από τα 500 μέτρα (ποτάμι)και φτάνει έως τα 1000 μέτρα, στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Μακρύορου (ονομασία λόγο μήκους).

Στο κέντρο του χωριού υπάρχει η πλατεία, στην οποία δεσπόζει ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και κυριαρχεί ένας αιωνόβιος πλάτανος.
Δύο παραδοσιακά καφενεία υπάρχουν στην πλατεία του χωριού εκ των οποίων το ένα λειτουργεί όλο τον χρόνο ενώ το άλλο μόνο ένα δύο μήνες το καλοκαίρι .
Στη θέση Δέση λειτουργεί Ξενώνας με ταβέρνα ενώ στη θέση Άγιος Δημήτριος λειτουργεί και δεύτερος σύγχρονος ξενώνας με εστιατόριο και πισίνα.

Σας ευχόμαστε καλό Ταξίδι και καλή επιστροφή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...