Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ξεχωριστό θέαμα από 30.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα

Ο καιρός στάθηκε τελικά «σύμμαχος» του πατρινού καρναβαλιού και έδωσε την ευκαιρία σε 30.000 καρναβαλιστές να παρελάσουν και σε χιλιάδες θεατών, να απολαύσουν το θέαμα, που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες. Λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση έβρεχε καταρρακτωδώς στην Πάτρα, αλλά μόλις άρχισαν να παρελαύνουν τα άρματα στις 2.00 μετά το μεσημέρι, η βροχή σταμάτησε.

Πρώτος παρέλασε ο βασιλιάς καρνάβαλος, υπό τα χειροκροτήματα των θεατών και ακολούθησε η βασίλισσα πάνω στο άλογό της, πλαισιωμένη από «υποτακτικούς» της, «χιονάνθρωπους».

Στην συνέχεια εμφανίστηκαν τα σατιρικά και καλλιτεχνικά άρματα του δήμου Πατρέων, που κατασκεύασε το καρναβαλικό συνεργείο.

Ο «Ευρωπαϊκός Νότος», «Μόνο με μάγια θα σωθούμε», «Βοήθεια μας ληστεύουν», «Όλη η πόλη Καρναβάλι», έδωσαν το σατιρικό και χιουμοριστικό στίγμα του πατρινού καρναβαλιού, ενώ ακολούθησαν ο «Τραγουδιστής Πρίγκιπας» από το καρναβάλι των μικρών, το «Μουσικό 'Αρμα», το «Καλλιτεχνικό 'Αρμα», δύο σκαλωτά άρματα, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Πειρατικό Καράβι», «Κάστρο», «Τρένο», «Μονομαχία» και «Μπάντα».

Μόλις ολοκληρώθηκε η παρέλαση των αρμάτων, ήλθε η σειρά των χιλιάδων νέων, που αποτελούν την «ψυχή» του πατρινού καρναβαλιού.

Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 125 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού» πλημμύρισαν την Πάτρα με χρώματα, αστείρευτο κέφι, τραγούδι και χορό, παρασύροντας σε καρναβαλικούς ρυθμούς, τους θεατές της παρέλασης.

Οι φετινές καρναβαλικές τους δημιουργίες, τα άρματά τους, αλλά και οι στολές τους, προσέγγισαν με χιουμοριστικό, αλλά και καυστικό τρόπο, τα όσα συμβαίνουν, αποσπώντας τα θετικά σχόλια των θεατών.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, που έριξαν στους θεατές μεγάλες ποσότητες σοκολάτας, τηρώντας για μία ακόμη χρονιά το παραδοσιακό έθιμο του καρναβαλιού.

Η αυλαία του φετινού καρναβαλιού αναμένεται να πέσει στις 9 το βράδυ, με την καθιερωμένη τελετή λήξης, που θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου.

Μετά το μουσικοχορευτικό θέαμα θα παραδοθεί στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος και θα ακολουθήσει ένα φαντασμαγορικό θέαμα με πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον πατραϊκό ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...