Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Πάτρα: ΗΜΕΡΙΔΑ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Μια νέα Ημερίδα- Συζήτηση του Συλλόγου "ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ", θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρες 11:00-14:00 στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ Πατρών, με θέμα: Ιωάννης Καποδίστριας: Οραματιστής μιας άλλης Ελλάδας».


Ομιλητές θα είναι οι:
Χαράλαμπος Μπαμπούνης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. Θέμα της ομιλίας του: "Ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας (Ιαν.1828- 27/9/1831) και η Παιδεία ως μορφή κοινωνικής απελευθέρωσης".
Κούκος Ανδρέας, Νομικός- Καθηγητής Σχολής Εθνικής Αμύνης-Ταξ/χος ε.α. και Πρόεδρος Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια. Θέμα της ομιλίας του: " Η συμβολή της στρατηγικής του Ιωάννη Καποδίστρια για την Ελληνική Επανάσταση και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους".


Ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας κατά επίσκεψή του στην πόλη οραματιζόμενος και την νέα Πάτρα είπε: «Η κυβέρνησις […] διέταξε πολιτικούς μηχανικούς για να χαράξουν τακτικόν σχέδιον, κατά το οποίον η πόλις να ανεγερθεί με τοιούτον τρόπο, ώστε να επαγγέληται όσον το δυνατόν πλειότερα αγαθά ως προς το εμπόριον και την συγκοινωνίαν με άλλα έθνη και ως προς το υγιεινόν του τόπου…»

Λόγω του θέματος αναμένεται  προβληθεί και το πολιτικό ήθος του Ιωάννη Καποδίστρια, με την ευχή να αποτελέσει φάρο για το σημερινό πολιτικό προσωπικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...