Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Πάτρα: 8.000 λιλιπούτειοι Καρναβαλιστές στους δρόμους


Κορυφώνεται σήμερα στην πρωτεύουσα της Αχαϊας μία από τις σημαντικότερες ενότητες του Πατρινού Καρναβαλιού, το Καρναβάλι των Μικρών.Η Μεγάλη Παρέλαση ξεκίνησε στις 11.00 από την πλατεία Ομονοίας και ακολουθώντας τη διαδρομή Γούναρη, Κορίνθου, κάτω μέρος πλ. Γεωργίου, Κορίνθου, καταλήγοντας στις 4 εξόδους στην Ερμού (2 έξοδοι) και στην Αγίου Νικολάου (2 έξοδοι).


8.000 λιλιπούτειοι -και όχι μόνο- καρναβαλιστές κατανεμημένοι σε 76 ομάδες παρήλασαν με επικεφαλής την Μπαντίνα, τον Τζίτζικα (την μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών) και την ομάδα του θεάτρου δρόμου X-Saltibagos και πλαισιωμένοι από τα 7 άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών και το Μουσικό Άρμα.

Εκτός των τοπικών ομάδων, φέτος στην Παρέλαση των Μικρών συμμετείχαν ομάδες εκτός Πατρών (1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαϊας με θέμα «Φωτεινοί Σηματοδότες», Εκπαιδευτήρια Πάνου Νηπιαγωγείο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου με θέμα «Τη Στρουφίσαμε», 11ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας Φθιώτιδας με θέμα «Μικροί ζωγράφοι Πικασίνια», Ανεξάρτητη Ομάδα από Ιωάννινα με θέμα «Προσοχή τσιμπάει…(Αχινοί)» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα «Παιδικά Παραμύθια» και τη συμμετοχή παιδιών από όλη την Ελλάδα).

Συμμετείχαν ακόμα παιδικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα προσχολικής εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, σώματα προσκόπων, σχολές χορού, κέντρα ξένων γλωσσών, ΑΜΕΑ, σύλλογοι, ανεξάρτητες ομάδες και ελεύθερες συμμετοχές.

Στολές πρωτότυπες, καλλιτεχνικές, σατιρικές, ευρηματικές, ανατρεπτικές, αυτοσχέδια εμπνευσμένες και στην πλειοψηφία τους επηρεασμένες από το φετινό θέμα με τα χρώματα, τις ζωγραφικές πινελιές, τις ιδέες, το χιούμορ και τη φαντασία να κυριαρχούν, δημιούργησαν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό καλώντας τους μικρούς μας σε ένα πάρτι χωρίς σταματημό, σε μια συμμετοχή γεμάτη δράση.

Η πόλη όλη γέμισε χαμόγελα αισιοδοξίας, διαλύοντας τα σύννεφα της αβεβαιότητας, πλημμυρίζοντας μουσικές, ήχους και φωνές, γέλια και σκηνές όλο πόζα, νάζι και χάρη, χορεύοντας με τους μικρούς καρναβαλιστές, παίζοντας με ξεγνοιασιά μαζί τους.

Οι καρναβαλικοί μας μπόμπιρες έκλεισαν το μάτι στη χαρά της ζωής και άνοιξαν διάπλατα την καρδιά τους στα φλας του κεφιού, της διασκέδασης, της γιορτής, της θετικής ενέργειας.

Το Καρναβάλι των Μικρών, μια μαγεία που πλέκεται με γοργά και χαρούμενα καρναβαλικά βήματα, κάτω από το εκτυφλωτικό φως της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...