Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

VIDEO - Αμαλιάδα: Νταλίκα "καρφώθηκε" σε σπίτι

Το χάρο με τα μάτια τους είδαν χθες το πρωί οι επιβάτες ενός οχήματος αλλά και οι ιδιοκτήτες κατοικίας στην Αμαλιάδα, οι οποίοι βρέθηκαν στο επίκεντρο τροχαίου με «πρωταγωνιστή» ένα φορτηγό, στη συμβολή των οδών Αγίου Τρύφωνος και Ναυαρίνου, της πολύπαθης αυτής διασταύρωσης που παρά τις εκκλήσεις και την σωρεία τροχαίων που την «βαρύνουν», δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποκτήσει φωτεινούς σηματοδότες.


Το τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 9 χθες το πρωί, όταν σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός φορτηγού που εκινείτο επί της οδού Αγίου Τρύφωνος και επεχείρησε να στρίψει στην οδό Ναυαρίνου, παραβίασε τη σήμανση «STOP», με αποτέλεσμα να εμβολίσει ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο το οποίο εκινείτο επί της οδού Ναυαρίνου, με κατεύθυνση από Ανεμόμυλο προς Σαβάλια.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το φορτηγό αφού εμβόλισε το ΙΧΕ, έπεσε με ορμή επάνω σε κατοικία στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Αγίου Τρύφωνος και στην συνέχεια ακινητοποιήθηκε.

«Στο τέλος θα μας σκοτώσουν»

Ο οδηγός του ΙΧΕ και η συνοδηγός, στάθηκαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, αφού παρά το γεγονός ότι η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το αυτοκίνητο έπαθε μεγάλη ζημιά, οι ίδιοι βγήκαν σώοι και αβλαβείς από το όχημα, καθώς άνοιξαν όλοι οι αερόσακοι και προστατεύθηκαν από τα χειρότερα. Μεγάλο σοκ ωστόσο υπέστη η ιδιοκτήτρια της κατοικίας, η κα Σταυρούλα Κονδυλοπούλου, η οποία αισθάνθηκε ότι γκρεμιζόταν το σπίτι της, αφού η πρόσκρουση του φορτηγού σε ένα από τα παράθυρα του ισογείου ταρακούνησε συθέμελα το σπίτι και η ίδια πετάχτηκε έντρομη στο δρόμο, προσπαθώντας να καταλάβει τι είχε συμβεί. «Νόμιζα ότι έπεσε το σπίτι» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Πατρίς», ενώ ξέσπασε και καταφέρθηκε κατά της δημοτικής αρχής για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, σε μία διασταύρωση που τα τροχαία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

«Δεν αντέχουμε άλλο. Έχουμε πάει κατ’ επανάληψη στο Δημαρχείο, συγκεντρώσαμε υπογραφές, είπαν ότι θα βάλουν φανάρια, αλλά τίποτα. Δεν μπορούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Συνεχώς έχουμε τροχαία και τα περισσότερα αυτοκίνητα καταλήγουν επάνω στο σπίτι μου. Την προηγούμενη φορά έπεσαν επάνω στα αυτοκίνητά μας που ήταν σταθμευμένα και τα έκαναν πίτα. Στο τέλος θα μας σκοτώσουν. Τώρα το σπίτι μου έπαθε ζημιά, ποιος θα το φυλάξει το βράδυ που θα μείνει ανοιχτό και ποιος θα πληρώσει τη ζημιά; Τι κάνει ο Δήμαρχος, που είναι τα φανάρια; Τέτοια αναισθησία δεν την περίμενα» ανέφερε αγανακτισμένη η κα Κονδυλοπούλου.

Έκκληση για φανάρια

Το αίτημα για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών δεν είναι τωρινό, ωστόσο παρά τις εκκλήσεις δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα. Τα μέτρα που ελήφθησαν πριν από περίπου δύο χρόνια, με την τοποθέτηση μεγάλων STOP στη διασταύρωση, αλλά και με τα «μάτια της γάτας» που καλύπτουν τμήμα της οδού Αγίου Τρύφωνος, αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, το αντίθετο μάλιστα, αφού τα τροχαία δεν μειώθηκαν στο ελάχιστο. Γι’ αυτό και οι περίοικοι κάνουν έκκληση στο δήμο να λάβει άμεσα μέτρα, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινο θύμα. Χθες, από την πρώτη στιγμή στο σημείο του τροχαίου βρέθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος της Τροχαίας Αμαλιάδας, που έχουν επιληφθεί του συμβάντος.


Αμαλιάδα- Νταλίκα -καρφώθηκε- σε σπίτι by Newscaster

πηγή: patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...