Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Αμαλιάδα: Νέα αναβολή στη δίκη της "γυναίκας - αράχνης" του Διακοφτού

Η συνέχεια της πολύκροτης δίκης προσδιορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου


Η απουσία των συνηγόρων της βασικής κατηγορούμενης στην υπόθεση της ανατριχιαστικής δολοφονίας του 42χρονου επιχειρηματία Τάσου Τσαγκαρόπουλου, το Μάιο του 2009, στο Διακοφτό, της γνωστής και με το παρωνύμιο "μαύρη χήρα", Ευαγγελίας Ζιάγκα, ήταν η αιτία που η δίκη διακόπηκε την Παρασκευή για δεύτερη συνεχόμενη φορά.


Συγκεκριμένα, γνωστοποιήθηκε στο δικαστήριο ότι οι Αθηναίοι συνήγοροί της αδυνατούσαν να παραστούν στην ακροαματική διαδικασία, λόγω συμμετοχής τους σε άλλη ποινική υπόθεση, στην Αθήνα.

Κατόπιν αυτού, η συνέχεια της πολύκροτης δίκης προσδιορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου. Σημειωτέον ότι αρχικά η υπεράσπιση της Ευαγγελίας Ζιάγκα είχε ζητήσει αναβολή της δίκης, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμαλιάδας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα βρέθηκε "τσιμεντωμένο" στο μπάνιο της πολυτελούς έπαυλης της κατηγορουμένης στο Διακοφτό, τον Ιούνιο του 2010, ύστερα από ανώνυμη επιστολή, που έφτασε στα χέρια της δικηγόρου του άτυχου 42χρονου, Μαρίας Οικονόμου, όπου υποδεικνυόταν το σημείο στο οποίο ήταν θαμμένος.

Σημειωτέον ότι ο άτυχος επιχειρηματίας αγνοούνταν ήδη τότε πάνω από ένα χρόνο και συγκεκριμένα από τις 23 Μαΐου του 2009, όταν βρισκόταν καθ' οδόν για την προαναφερθείσα γραφική κωμόπολη της Αιγιάλειας.

Μάλιστα, η υπόθεση της εξαφάνισης του επιχειρηματία είχε απασχολήσει έντονα το πανελλήνιο και μέσω της γνωστής εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, "Φως στο τούνελ", που είχε καταπιαστεί με το ζήτημα επανειλημμένα.

Μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος, η κατηγορουμένη (η οποία είναι ήδη κρατούμενη των Γυναικείων Φυλακών Θηβών, μετά από καταδίκη της σε οχτώ χρόνια κάθειρξη, για ληστεία, στην Πάτρα) απέδωσε το φόνο στον 65χρονο σύντροφό της, ο οποίος, ωστόσο, όταν αποκαλύφθηκε η μακάβρια αυτή υπόθεση, ήταν ήδη νεκρός, έχοντας αποβιώσει σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, πάσχοντας από καρκίνο.

Εξάλλου, η ίδια αργότερα υπέδειξε ως συνεργό της έναν εργολάβο, μόνιμο κάτοικο Διακοφτού, ο οποίος μοιράζεται πλέον μαζί της το εδώλιο του κατηγορουμένου.

Όσον αφορά την... προϊστορία της Ευαγγελίας Ζιάγκα, είναι αρκετά μακρά και βεβαρημένη με περισσότερες από 13 καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της, για απάτες που έχει διαπράξει, σε Κρήτη, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο.

Ακριβώς δε εξαιτίας της... συνήθειας που είχε, να παγιδεύει στα... δίχτυα της δεκάδες ανυποψίαστους -ιδίως ηλικιωμένους- πολίτες, αποσπώντας τους έντεχνα κόπους και περιουσίες μιας ζωής, της έχει αποδοθεί και ο χαρακτηρισμός της "γυναίκας-αράχνης".

Μάλιστα, η σύλληψή της είχε γίνει στη Λούτσα Αττικής, όπου είχε παγιδεύσει ακόμη έναν ηλικιωμένο.

Όσο για τον... τίτλο της "μαύρης χήρας", τον φέρει διότι, ενόσω ζούσε ακόμη στην Αλβανία, αν και έγκυος, είχε σκοτώσει και τεμαχίσει το σύζυγό της!!!


patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...