Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Πάτρα: Συνεχίζεται τροφοδοσία βιοκαύσιμου θέρμανσης στα σχολεία


Παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά επιστράφηκε σήμερα το πρωί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (στην Αγία Βαρβάρα) ποσότητα 200 λίτρων βιοκαύσιμου, το οποίο προήλθε από το πρόγραμμα συλλογής...  χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων τα οποία μετατρέπονται μετά από επεξεργασία σε βιοκαύσιμο, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που υλοποιεί η ΑΔΕΠ Α.Ε. και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων.Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σιγαλός και Χαράλαμπος Στανίτσας, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΠ Παναγιώτης Ξυπολιάς και ο υπεύθυνος του Προγράμματος, προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΑΔΕΠ Α.Ε. Κων/νος Κωνσταντακόπουλος.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, χάριν της οποίας επιτυγχάνεται η προστασία του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση πόρων για κάθε σχολείο.

Ήδη έχει γίνει επεξεργασία 4.000 λίτρα τηγανελαίων που συλλέχθηκαν στα 23 Σχολεία που συμμετέχουν στο Πιλοτικό Πρόγραμμα συλλογής και μετατροπής τηγανέλαιων σε βιοκαύσιμο, τα οποία επιστράφηκαν μετά από επεξεργασία στα ίδια σχολεία και τοποθετήθηκαν στις δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης, όπου το βιοκαύσιμο αναμεμειγμένο με το πετρέλαιο θέρμανσης, αποτελεί ιδανικό καύσιμο θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...