Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Άποψη/ «Η ανάλγητη πολιτική της λιτότητας τριπλασίασε σε ένα χρόνο τους άστεγους στην Πάτρα.»

Την δραματική αύξηση των άστεγων που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων, δυστυχώς τώρα την αντικρίζουμε στην καθημερινότητά μας σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες στην πόλη της Πάτρας.


Μέσα σε μόλις ένα χρόνο τριπλασιάστηκαν οι άστεγοι στην Πάτρα, που είναι περιθωριοποιημένοι από το κράτος και δεν χρίζουν ιδιαίτερης μέριμνας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα έπρεπε να έχει φροντίσει για τις ανάλογες υποδομές για την περίθαλψή τους.

Η στείρα δημοσιονομική λιτότητα, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η ανέχεια και η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους υποχρέωσαν ακόμα και ολόκληρες οικογένειες συμπολιτών μας να μείνουν στο δρόμο θέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο. Πολλοί άνθρωποι ανάμεσά τους και μικρά παιδιά διαβιούν σε απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες στέγασης, στοιβαγμένοι σε χαρτόκουτα στους δρόμους με έλλειψη σίτισης και ρουχισμού, αντιμέτωποι πολλές φορές με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι αν επαληθευτούν όλες οι δυσοίωνες προβλέψεις θα έχουμε περαιτέρω αύξηση των αστέγων στην πόλη μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς και όλοι οι Βουλευτές ιδίως της Κυβέρνησης επιβάλλεται να υιοθετήσουν δράσεις για το εν λόγω σοβαρό ζήτημα που πλήττει και την τοπική κοινωνία. Όταν εξαθλιώνεται το έμψυχο δυναμικό της χώρας, λόγω της παρατεταμένης ανέχειας πώς θα επέλθει η ανάπτυξη;

Η έλλειψη στέγης αποτελεί την πιο απάνθρωπη μορφή ένδειας, την πιο ακραία μορφή κοινωνικού αποκλεισμού και συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των ανθρώπων για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης! Επιτέλους, οι πολιτικοί ιθύνοντες ας ενδιαφερθούν όχι με λόγια αλλά με πράξεις!
Με εκτίμηση,
Γιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...