Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ Αχαιας: Να κλείσει το θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου Μετώπου στον Δήμο της Πάτρα

Με άμεση ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων


Η Δημοκρατική Αριστερά Αχαιας μετά από την σύσκεψη – παρωδία που συγκάλεσε ο  Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Αγγελάκας, σε συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεων του (αναρμόδιου  για το θέμα) υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτ. Βαρβιτσιώτη δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι:


Η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού προσωπικού της χώρας έχει φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί τις επίσημες δεσμεύσεις του Κράτους απέναντι στην πόλη όπως αποτυπώνονται στην σύμβαση παραχώρησης και τις υπογραφές του πρώην Πρωθυπουργού, του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των πρώην αρμόδιων υπουργών αλλα και των  σαφών  πολιτικών  δεσμεύσεων  του πρωθυπουργού και όλων  ανεξαρτήτως  των  κομμάτων.  Πέραν της ειδικής σημασίας που έχει τούτο για το συγκεκριμένο θέμα είναι και ένα γενικότερο τεράστιο ζήτημα δημοκρατικής τάξης και λειτουργίας
Η πόλη όπως εκφράζεται από την Αυτοδιοίκηση της είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας για την κατοχή, διαχείριση και αξιοποίηση του τμήματος του θαλασσίου μετώπου της πόλης που δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες. Ειδικά δε όταν μιλάμε για μια πόλη που για μια σειρά λόγους στερείται διεξόδου στο θαλάσσιο αυτό μέτωπο. Αυτό άλλωστε προβλέπει και η ισχύουσα σύμβαση παραχώρησης των 3.500 μέτρων και του υπολοίπου τμήματος του παλαιού λιμανιού που έχει δεσμευτεί επίσης η κυβέρνηση να παραχωρηθεί στο Δήμο αμέσως μετά τη λειτουργία του εμπορικού τμήματος του νέου λιμανιού.
Ο ΟΛΠΑ οφείλει να περιοριστεί στα καθήκοντα του για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του λιμανιού και τον σχεδιασμό και υλοποίηση των αναπτυξιακών του δυνατοτήτων. Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου πέραν των απαιτούμενων για την λειτουργία του λιμανιού χώρων δεν είναι αρμοδιότητα του και οι σχετικές δηλώσεις μόνο ως ψευδεπίγραφες και αποπροσανατολιστικές μπορούν να θεωρηθούν. Η υπόθεση αυτή ανήκει στην εκλεγμένη Αυτοδιοίκηση η οποία άλλωστε πρέπει να έχει ρόλο και λόγο και στα θέματα του λιμανιού της. Συνεπώς είναι επιθυμητή και πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους η συνεργασία ΟΛΠΑ και Δήμου και όχι η μεταξύ τους αντιπαράθεση

Η θέση μας ήταν και συνεχίζει να είναι ότι πρέπει να κλείσει το θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου Μετώπου στον Δήμο της Πάτρας με άμεση ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων.  Θέλουμε έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την ήπια αξιοποίηση του σε όφελος των πολιτών με σχεδιασμό και αναζήτηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων με στόχο την βελτίωση της ζωής των Πατρινών αλλά και την συνολική ανάπτυξη της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...