Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πάτρα: Παρέμβαση του υπουργείου υγείας για τον 17χρονο που βασανίζεται αλυσοδεμένος!

Αλλεπάλληλες οι καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Οβρυάς με θύμα ένα 17χρονο παιδί...


Την παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή προκάλεσαν οι καταγγελίες για κακοποίηση 17χρονου που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα στην περιοχή της Οβρυάς της Πάτρας.


Η κυρία Μακρή ζήτησε από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να διερευνήσουν το περιστατικό. Εκ μέρους της υφυπουργού τονίζεται ιδιαιτέρως ότι το υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει τον αρμόδιο εισαγγελέα καθώς και την Επιτροπή Δικαιωμάτων Ψυχικά Ασθενών αλλά και την Αυτοτελή Υπηρεσία Δικαιωμάτων Ασθενών, ώστε να εξετάσουν την υπόθεση και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο 17χρονος υποβάλλεται καθημερινά στο μαρτύριο του δεσίματος με αλυσίδες, λίγη ώρα αφότου οι δικοί του τον παραλάβουν από το ειδικό κέντρο στο οποίο πηγαίνει από το πρωί έως τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Όπως γράφει το patrastimes, το επιχείρημα των οικείων του, στις παρατηρήσεις των γειτόνων για την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στο παιδί είναι πως όταν το πιάνουν κρίσεις μπορεί να γίνει επικίνδυνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...