Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Νέα έργα ανάπλασης στην Αρχαία Ολυμπία

Ξεκίνησε και προχωρά με γοργούς ρυθμούς το έργο της ανάπλασης της 1ης άνω παράλληλου οδού στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Το έργο αφορά το τμήμα από το δημαρχείο της πόλης έως και το παλιό δημοτικό σχολείο και έρχεται να συμπληρώσει τα έργα που είχαν γίνει στην κεντρική οδό και στις καθέτους της από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η κάθετη οδός που βρίσκεται παραπλεύρως του δημαρχείου, δεν είχε αναπλαστεί και έτσι επί της ουσίας τα έργα ξεκίνησαν από εκεί.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές αναφέρθηκε στις εργασίες που υλοποιούνται και τόνισε πως «πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης που γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία μετά το 2004, όταν τότε έγιναν μια σειρά έργων με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρόκειται για ένα έργο που θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την πόλη σε ώρες αιχμής και θα δημιουργήσει ευκαιρίες τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, αφού πλέον η Ολυμπία παύει να είναι ένας μόνο δρόμος και δημιουργείται με την 1η άνω παράλληλο και την 3η κάτω παράλληλο που θα αναπλαστεί και αυτή, ένα σύστημα δρόμων πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δεββές.

Ο αναπληρωτής δήμαρχος περιέγραψε και τις εργασίες που θα γίνουν στο πλαίσιο της ανάπλασης. Θα αυξηθεί το πλάτος των πεζοδρομίων, θα γίνουν φυτεύσεις και πλακοστρώσεις, θα γίνει έλεγχος των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ στο οδόστρωμα θα παραμένει η άσφαλτος και δεν θα υπάρξει αλλαγή υλικού.

«θα είναι μια διαφορετική όψη και για την πόλη πάνω από τον δρόμο. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων με προϋπολογισμό 1.5 εκατομμύριο ευρώ και χρόνο υλοποίησης περίπου έξι μήνες.

Πηγή: www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...