Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Αμαλιάδα: "Να αντιδράσουν οι πολίτες για το νοσοκομείο..."

Αντιδράσεις, για μια ακόμη φορά, έχει προκαλέσει η επιχειρούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στο «βωμό» της αναδιάρθρωσης των δομών υγείας σε όλη τη χώρα και μάλιστα με προτάσεις και εισηγήσεις που προέρχονται στις περισσότερες των περιπτώσεων από την Ηλεία και όχι εξαρχής από την ίδια την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με αφορμή και το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφ. «Πρωινή» η κοινωνία της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής του κάμπου δηλώνει την αντίθεσή της σε τυχόν μετατροπή του νοσοκομείου Αμαλιάδας σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ενώ κατηγορηματικοί είναι και οι εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι όχι μόνο δεν «περισσεύει» το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, αλλά αντίθετα είναι πολύ χρήσιμο και απαιτείται και η αναβάθμισή του.

Σε σχετική του δήλωση, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Παπαδάτος ανέφερε τα  εξής: «Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι σε όποια σχέδια, θα πρυτανεύσει η λογική και σε κάθε αρμόδιο θα μπει σε προτεραιότητα η Υγεία του Ηλειακού λαού, στην οποία έχει θέση και μέγιστη συμβολή το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Κάθε άλλο, πέρα από αυτό, δυναμιτίζει τα ελάχιστα που παρέχει το σύστημα Υγείας στα όρια του νομού. Είναι καιρός, να σταματήσουν οι τοπικισμοί και να μπουν ως προτεραιότητα οι ανάγκες του Ηλειακού λαού, σε νευραλγικούς τομείς, όπως είναι η Υγεία».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσα Παναγιωτάρα, αφού τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί ή να καταργηθεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, στάθηκε στην ανάγκη εγρήγορσης και αγωνιστικότητας των ίδιων των πολιτών, ώστε να προστατεύσουν ένα σημαντικό κεκτημένο, που έχει να κάνει με την Υγεία.

«Οι εργαζόμενοι έκαναν και κάνουν ότι μπορούν. Όμως εάν η Αμαλιάδα και βέβαια η ευρύτερη περιοχή, δεν κατανοήσει την σημασία του νοσοκομείου και εάν δεν αγωνιστεί για να λειτουργεί σωστά, δυστυχώς θα συμβούν αυτά που κάποιοι εισηγούνται.

Στα «χέρια» του κόσμου είναι λοιπόν, και φυσικά των τοπικών αρχών και των φορέων, να διώξουμε αυτούς που καταστρέφουν καθημερινά ότι έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα και εννοώ αυτήν την κυβέρνηση.

Τα δύο βασικά που απαιτούνται σε μια ευνομούμενη χώρα είναι η Υγεία και η Παιδεία. Δυστυχώς, τα έχουμε απολέσει και τα δύο…», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Ν. Παναγιωτάρα.

Πηγή: www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...