Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Πάτρα: Πουλήθηκε βρέφος για 10.000 ευρώ!

Τις δικαστικές αρχές της Πάτρας συνεχίζει να απασχολεί η υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους που είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2011. Τότε αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι για να αγοράσουν ένα βρέφος πέντε ημερών από γονείς Ρουμάνους Ρομά.

Σήμερα περίπου ενάμιση χρόνο μετά, οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί εάν πίσω από τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ολόκληρο κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Οι γονείς του παιδιού ζούσαν σε συνθήκες ανέχειας στην Πάτρα και αυτό επικαλέστηκαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν για να αποφασίσουν να πουλήσουν το πέντε ημερών παιδί τους. Εκτός από αυτούς είχε συλληφθεί και ένα ακόμη ζευγάρι Ρουμάνων, 25 και 30 ετών, οι οποίοι είχαν έρθει σε επικοινωνία με το ζευγάρι των αστυνομικών.

Η αγοραπωλησία

Το ποσό της αγοράς του βρέφους είχε συμφωνηθεί στα 10.000 ευρώ και το σημείο συνάντησης ήταν έξω από το «Καρφούρ» στον Γλαύκο. Το παιδί είχε γεννηθεί στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στις 11 Ιουνίου 2011 και η σύλληψη έγινε στις 16 Ιουνίου. Στην Αστυνομία επικρατεί η υπόνοια ότι το ίδιο ζευγάρι έχει πουλήσει ένα ακόμη παιδί του, χωρίς όμως να υπάρχουν ικανά στοιχεία για την τεκμηρίωσή της.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσέγγισαν τους Ρουμάνους μεσάζοντες από άτομο μέσα από το νοσοκομείο και οι επαφές είχαν ξεκινήσει ένα μήνα πριν τη γέννηση του παιδιού. Σε αυτό το διάστημα το ζευγάρι των αστυνομικών, για να μην προκαλέσει υποψίες, ζητούσε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του παιδιού και την πορεία της.

Ολα αυτά, ενώ τον Ιανουάριο του 2011 είχε γίνει ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Πάτρα, Λαμία, Σέρρες και Αθήνα, ενώ η έρευνα είχε επεκταθεί στις πόλεις Μπουργκάς, Βάρνα και Γιαμπόλ της Βουλγαρίας. Τότε η ΕΛΑΣ είχε εξαρθρώσει σπείρα εμπορίας βρεφών με έδρα τη Λαμία. Μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έγινε έρευνα στα νοσοκομεία Πάτρας και Λαμίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Γιώργος Ηλιόπουλος / pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...