Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ ΑΧΑΪΑΣ: Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν αρκεί

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς καταδικάζει την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. 


Η ρητορική του μίσους από την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, οι δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών οι οποίες δυστυχώς δεν ευαισθητοποίησαν ανάλογα την ελληνική κοινωνία (απότοκος των προβλημάτων παιδείας αλλά και του αισθήματος έλλειψης κοινωνικής δικαιοσύνης), οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί από στελέχη και  μέλη της αποδεικνύουν με τρόπο ξεκάθαρο τον χαρακτηρισμό της ως νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας. 

Η δολοφονία επιβεβαιώνει την ανάγκη της "θεσμικής ασφυξίας" της Χρυσής Αυγής και της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών. Είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Η Δημοκρατική Αριστερά είχε εγκαίρως επισημάνει ότι απαιτείται μια σύγχρονη και αποτελεσματική αντιρατσιστική νομοθεσία και είχε στηρίξει την πρωτοβουλία του τέως υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν όχι μόνο να καταδικάσουν την Χ.Α αλλά και να μην υποκύπτουν εύκολα ούτε στην υιοθέτηση της ατζέντας και των πολιτικών απόψεων ούτε στην ρητορική του μίσους και του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που αυτή κλιμακώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...