Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πάτρα: Στα "μαχαίρια" Βιοτέχνες και Έμποροι

Ούτε ένας έμπορος δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για τη συγκέντρωση και πορεία στη Δ.Ε.Θ.!!!


Σε τεντωμένο σχοινί είναι πλέον οι σχέσεις Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων στην Πάτρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μετά την στάση των τελευταίων στην κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου η οποία  περιελάμβανε τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη με μισθωμένα λεωφορεία και συμμετοχή στην συγκέντρωση που διοργάνωσε σε πανελλαδικό επίπεδο ΓΣΕΒΕΕ.

Οι έμποροι της Πάτρας «έλαμψαν» δια της απουσίας τους, καθώς ούτε ένας – ακόμα και από το Δ.Σ. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου -  δεν έδωσε το παρόν καθώς  τα 200 περίπου άτομα που πήγαν στη Θεσσαλονίκη από την Πάτρα ήταν από άλλους κλάδους.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει δυσφορία στις τάξεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών στην περιοχή, οι οποίοι όπως με νόημα τόνισε σε δηλώσεις του στους PatrasTimes  ο Π. Σκέντζος, περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δουν, αν οι έμποροι της Πάτρας θα κλείσουν τουλάχιστον  τα μαγαζιά τους στις 16 του μήνα όπως έχει αποφασιστεί να γίνει σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αναλυτικότερα:

Ουσιαστική ήταν η εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 78ης Δ.Ε.Θ. στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει πανελλαδικά η ΓΣΕΒΕΕ.

Επαγγελματίες, βιοτέχνες και αυτοκινητιστές μέλη των Α΄/θμιων Σωματείων της Ομοσπονδίας αφού συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο Πελοποννησιακό στάδιο μετέβησαν με μισθωμένα από τη ΓΣΕΒΕΕ πούλμαν στη Θεσσαλονίκη και εκεί ενώθηκαν με τους συγκεντρωμένους από τις άλλες Ομοσπονδίες Ε.Β.Ε της χώρας στην πλατεία Αριστοτέλους σε μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μεγαλειώδη πορεία πρωτοφανή για τα δεδομένα της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ΟΕΒΕΣΝΑ, η εκπροσώπηση της Πάτρας ήταν δυναμική, συγκροτημένη, με πανό, αποτελεσματική, όχι όμως η αναμενόμενη για τα δεδομένα της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι μας. Γι’ αυτό ακριβώς αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σ’ αυτούς που συμμετείχαν αλλά και πολλά ερωτηματικά γι’ αυτούς που έμειναν αμέτοχοι και αδρανείς.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έγιναν ομιλίες και η παρουσίαση των προβλημάτων των μικρομεσαίων έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς βέβαια την παρουσία κυβερνητικών στελεχών οι οποίοι προτίμησαν να απέχουν, να λιποτακτήσουν θα λέγαμε φοβούμενοι τη λαϊκή αγανάκτηση και οργή.

Η δυναμική και μαζική αυτή συμμετοχή ας αποτελέσει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές για συνέχιση των αγώνων και απαρχή νέων μορφών αγώνα πιο ευέλικτων που θα ακολουθήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα, όπου τίθενται σε εφαρμογή  όλα τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και της Τρόικα και η θηλιά γύρω από το λαιμό μας σφίγγει ακόμα περισσότερο, όσο ακόμα υπάρχει δυνατότητα και διατηρείται ζωντανή η ελπίδα για ανατροπή της κατηφορικής αυτής πορείας.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στο patrastimes.gr ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ Παναγιώτης Σκέντζος, η αντιπροσωπεία της Αχαΐας, ήταν από τις πολυπληθέστερες στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ωστόσο τόνισε ότι από τους 15.000 επαγγελματίες και επιχειρηματίες της Αχαΐας, θα περίμενε περισσότερα από 200 άτομα που ανταποκρίθηκαν τελικά στο κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Η αποτίμηση της κινητοποίησης θα γίνει στην συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ την Τρίτη, ενώ θα καθοριστεί και το πλαίσιο των επόμενων δράσεων.

Να σημειωθεί ότι η ΟΕΒΕΣΝΑ έχει προκηρύξει κλείσιμο επιχειρήσεων για τις 16 Σεπτεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για θέματα όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές, ωστόσο η αυριανή συνεδρίαση της ΓΣΕΒΕΕ θα προσδιορίσει τις επόμενες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...