Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Θύελλα αντιδράσεων για "λουκέτο" σε σχολείο στο Χαϊκάλι

Στα «όπλα» βρίσκονται από σήμερα οι γονείς και το σύνολο των κατοίκων στο Χαϊκάλι και τα γύρω χωριά (Περιστέρα, Άγιος Στέφανος κ.α.) προκειμένου ν’ αποτρέψουν την υλοποίηση της αιφνιδιαστικής απόφασης της Κυβέρνηση για "λουκέτο" στο Δημοτικό Σχολείο του Χαϊκαλίου το οποίο σήμερα, μαζί με το Νηπιαγωγείο, εξυπηρετεί 39 παιδιά. Εξοργισμένος ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Στεφάνου Κώστας Γεωργιόπουλος, μιλώντας στο thebest.gr, τονίζει πως οι συμπολίτες του είναι αποφασισμένοι να παλέψουν προκειμένου να μην κλείσει το σχολείο.

Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κατάληψη του σχολείου, ώστε να μην φύγουν τα χαρτιά για τις μετεγγραφές, παραστάσεις στον Περιφερειάρχη, τους βουλευτές και την Α’ βάθμια Εκπαίδευση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Στεφάνου, οι μικροί μαθητές θα πρέπει να διανύουν με το λεωφορείο μια διαδρομή 16 χιλιομέτρων για να φτάσουν στο νέο σχολείο τους που πλέον θα είναι στο Μαζαράκι.

«Θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά; Θα υπάρχει κάποιος να συνοδεύει τα παιδιά; Και στο τέλος γιατί να υφίστανται αυτή την ταλαιπωρία όταν το σχολείο μας διαθέτει πολύ καλές εγκαταστάσεις και το χωριό μας διαρκώς αναπτύσσεται πληθυσμιακά», προσθέτει ο κ. Γεωργιόπουλος.

Οι γονείς, οι σύλλογοι των κατοίκων και οι τοπικές Αρχές συνεδριάζουν απόψε για το θέμα.

και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

«Μια ακόμα απαράδεκτη ενεργεία του υπουργείου παιδείας  είναι και το κλείσιμο εν μια νυκτί του δημοτικού σχολείο Χαϊκαλίου .

Κατά την περσινή χρονιά πάρα τις διαβεβαίωσης τον εδώ παραγόντων του υπουργειου παιδείας ότι  το δημοτικό σχολείο Χαϊκαλίου δεν θα κλείσει, ήταν στο φεκ με τα υπό καταργήσει  σχολειά του νομού .Μέτα από έντονες αντιδράσεις των  κάτοικων των δυο κοινοτήτων που εξυπηρετητή το σχολείο την κοινότητα Χαϊκαλίου και την κοινότητα Αγίου Στεφάνου και τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δυτικής Αχαΐας και του περιφερειακού συμβουλίου της περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδος   πήρε αναστολή η απόφαση  για το κλείσιμο του σχολείου και έτσι το σχολείο λειτουργείστε κανονικά κατά την σχολική χρονιά 2012-2013 .

Σήμερα λίγες μέρες προτού ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά το υπουργείο έρχεται ξαφνικά και κλείνει το σχολείο πάρα τις διαβεβαιώσεις τον παραγόντων του υπουργείου παιδείας  ότι όσο το σχολείο θα  έχει  αυξητικές τάσης στο μαθητικό του δυναμικό θα συνέχιση να λειτουργεί κανονικά

Το σχολείο κατά την περσινή σχολική χρονιά είχε 26 μαθητές στο δημοτικό και 13 στο νηπιαγωγείο Κατά την νέα σχολική χρονιά 2013-2014 θα έχει 30 μαθητές στο δημοτικό και 18 στο νηπιαγωγείο με αυξητική τάση και  για την επόμενη χρόνια.

Οι γονείς και οι κάτοικοι των δυο κοινοτήτων μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 αποφάσισαν ομόφωνα να κάνουν κατάληψη στο σχολείο και να εμποδίσουν την μεταφορά των εγγράφων των μεταγραφών των μαθητών σε γειτονικό σχολείο επίσης αποφάσισαν να έχουν συνάντηση και να καταθέσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στους βουλευτές του νομού Αχαΐας, στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος στον περιφερειακό διευθυντή της εκπαίδευσης και στον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας.

Επίσης καλούν την ηγεσία του υπουργείου παιδείας  να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση του και να επιτρέψει την λειτουργιά του σχολείου και για την νέα σχολική χρονιά.
Εάν δεν κάνει δεκτό το αίτημα τους απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τούς.»



Πηγή:thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...