Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων πυροσβεστών στην Ηλεία


Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι τίμησαν τη μνήμη των τριών πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στην Αρτέμιδα


Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, που βύθισαν στο πένθος όλη την Ελλάδα. Ο απολογισμός τραγικός. Συνολικά 49 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στα πύρινα μέτωπα, χιλιάδες στρέμματα δασικής έκστασης αποτεφρώθηκαν, περιουσίες καταστράφηκαν και πολλά ερωτήματα γεννήθηκαν, που παραμένουν μέχρι και σήμερα αναπάντητα.

Έξι χρόνια μετά, συγγενείς φίλοι και συνάδελφοι, τίμησαν τη μνήμη των τριών πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες, στην πυρκαγιά της Αρτέμιδας.


Τρία παλικάρια, τρεις ήρωες… Γιάννης Δρακόπουλος, Αθανάσιος Νιάρχος, Ανδρέας Τζούμας… Το Σάββατο, όπως και κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, οι συνάδελφοί τους, μόνιμοι και εποχικοί πυροσβέστες, τέλεσαν τρισάγιο στο σημείο που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο και απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη τους.

Μαζί τους και αρκετοί συγγενείς, συγχωριανοί και φίλοι που έξι ολόκληρα χρόνια δεν μπορούν να πιστέψουν ότι λείπουν από κοντά τους.

Τα μάτια όλων βούρκωσαν στο άκουσμα των ονομάτων τους, ενώ αναφώνησαν «αθάνατοι». Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και για τους συγγενείς που λείπουν από τις ζωές τους αλλά και για τους συναδέλφους τους, αφού μαζί έδιναν μάχη με τις φλόγες κάθε φορά.


Πηγή: patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...