Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Πάτρα: Στο Πολύεδρο ο Γιάννης Ξανθούλης για το καινούργιο του βιβλίο

Στις 28 Αυγούστου στον ανανεωμένο κήπο του Πολύεδρου παρουσιάζεται στις 28 Αυγούστου , στις 8.30  μ.μ., το νέο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη, υπό τον τίτλο «Ο γιος του δάσκαλου».

Ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης θα μιλήσει για το βιβλίο και θα συζητήσει με το κοινό.

Δεν υπήρχε τρόπος να ξεφύγει κανείς από τις συμπτώσεις. Μια ξαφνική καλοκαιρινή βροχή και... η ζωή του αλλάζει. Το τυχαίο γίνεται κάτι παραπάνω από σημαντικό, σε βαθμό που να ξεκλειδώνει ένα προ σαράντα ετών μυστήριο.

 O Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε το 1947 στην Aλεξανδρούπολη. Σπούδασε δημοσιογραφία και σχέδιο. Aπό το 1969 εργάζεται ως δημοσιογράφος και χρονογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνο. Aσχολήθηκε με το παιδικό θέατρο. Έγραψε και εικονογράφησε παιδικά βιβλία. Σατιρικά κείμενα και θεατρικά έργα του -περισσότερα από τριάντα- παρουσιάστηκαν στο ελληνικό θέατρο. Tο 1981 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα, O Mεγάλος Θανατικός. Aκολούθησαν: Oικογένεια Mπες-Bγες (1982), Tο καλοκαίρι που χάθηκε στο χειμώνα (1984), O Σόουμαν δε θά 'ρθει απόψε (1985), Tο πεθαμένο λικέρ (1987), O χάρτινος Σεπτέμβρης της καρδιάς μας (1989), Tο ροζ που δεν ξέχασα (1991), H εποχή των καφέδων (1992), H Δευτέρα των αθώων (1994) και Tο τρένο με τις φράουλες (1996). Έργα του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, , δανέζικα, γερμανικά, ισπανικά, ιαπωνικά, ολλανδικά.

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...