Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Νικολόπουλος: Σύντομα "θα βρουν το μάστορα τους" τα πληγωμένα και ετοιμόρροπα διατηρητέα κτίρια


Απαντήσεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες έδωσε ο Υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, στα ερωτήματα που έθεσε στη Βουλή, ο... Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, τέως Υφυπουργός κ. Νίκος Νικολόπουλος όπου, μεταξύ άλλων, προαναγγέλλει ότι :

«Μέσω του Τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) θα γίνει χρηματοδότηση έργων που θα έχουν ως στόχο την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, μέσω της επισκευής – αποκατάστασης όψεων και στεγών διατηρητέων κτισμάτων και μνημείων, καθώς και την ανάπλαση ιστορικών κέντρων και τμημάτων παραδοσιακών οικισμών, κ.λπ.»

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος έφερε το θέμα στη Βουλή, «των πληγωμένων διατηρητέων κτιρίων», ζητώντας από τον ΥΠΕΚΑ να δοθούν τα αναγκαία κονδύλια για την αποκατάσταση των διατηρητέων από τους σεισμούς, καθώς και για όλα τα μοναδικά κτίρια, με αρχιτεκτονική αξία, που δυστυχώς «γερνάνε» χωρίς φροντίδα συμπαρασύροντας και την εικόνα, των ελληνικών πόλεων.

Ο κ. Νικολόπουλος μεταφέροντας στη κυβέρνηση, τη θέση του κόμματος του, (ΧΡΙ.Κ.Ε) ζήτησε να συζητηθεί η πρόταση που κατέθεσε και εντέλει να υιοθετηθεί μια νέα γενναία κυβερνητική παρέμβαση με λύσεις διάσωσης. Δεν είναι ατομική ευθύνη του καθενός πολίτη, τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, το να λάβει μόνος του μέτρα προστασίας από μελλοντικές ζημιές, πόσο μάλλον εξ αιτίας φυσικών καταστροφών. Για το λόγο αυτό το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος απαιτεί η Δικομματική Κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να δώσει κίνητρα που θα επιτρέψουν, για παράδειγμα, ιδιαίτερα στους ιδιόκτητες παλαιών διατηρητέων κατοικιών να αναστηλώσουν και να ασφαλίσουν, ώστε να τα θωρακίσουν, από φυσικά φαινόμενα, όπως από σεισμούς καθώς και από το πέρασμα του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...