Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Πάτρα: Στο Αυτόφωρο αύριο οι 12 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια

Στο Αυτόφωρο παρέπεμψε ο Εισαγγελέας τους δώδεκα από τους 14 συλληφθέντες κατά τα χθεσινά επεισόδια, ενώ ελεύθερους άφησε τους δύο ανήλικους.

Ο Εισαγγελέας άσκησε εναντίον ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμού, πρόκληση φθορών ξένης περιουσίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας κ.λπ.

Οι 12 συλληφθέντες θα κρατηθούν μέχρι αύριο το μεσημέρι, όπου στη 1.30 θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου είχαν οδηγηθεί οι συλληφθέντες, είχαν μαζευτέι αντιεξουσιαστές, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για την αποφυγή νέων επεισοδίων.
Συγκεκριμένα επεισόδια σημείωθηκαν χθες στο κέντρο της Πάτρας, μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της Αστυνομίας, με αφορμή την προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας με ομιλητή τον βουλευτή του κόμματος Μιχάλη Αρβανίτη.

Ομάδα αντιεξουσιαστών, αρχικά κατέλαβαν τις εισόδους του ξενοδοχείου "Αστήρ".

Ακολούθως η ένταση συνεχίστηκε στην πλ. Όλγας, όπου αναρχικοί έβαλαν φωτιές σε κάδο. Δυνάμεις της Αστυνομίας επιχείρησαν κατά των αντιεξουσιαστών και με τη ρίψη χημικών τους απώθησαν, ενώ οι διαδηλωτές απαντούσαν με τη σειρά τους με πέτρες και μολότωφ.

Σε επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια που εξεδόθη σήμερα, επισημαίνεται πως: «Χθες (29-6-2013) και ώρα 18:50, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο στην Πάτρα, όπου είχε προγραμματιστεί εκδήλωση πολιτικού κόμματος, πενήντα περίπου άτομα, κρατώντας ρόπαλα, σιδηρολοστούς και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη, μάσκες τύπου «FULL FACE» και αντιασφυξιογόνες μάσκες, προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη αντικειμένων και βομβών μολότοφ.

Για την ομαλοποίηση της κατάστασης πραγματοποιήθηκε η αναγκαία χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερις υαλοπίνακες, ενώ συνολικά προσήχθησαν είκοσι άτομα, δεκατέσσερα εκ των οποίων συνελήφθησαν.

Σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και της έκρηξης.

Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών.

Ενεργείται προανάκριση από το Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...