Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κρούσμα λεπτοσπείρωσης στην Αμαλιάδα


Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται το τελευταίο τετραήμερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ένας 55χρονος από την Αμαλιάδα, ο οποίος διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από λεπτοσπείρωση.

Ο 55χρονος τις τελευταίες ημέρες είχε παρουσιάσει υψηλό πυρετό και πόνους στο λαιμό και παρά την αγωγή που ακολούθησε, δεν υποχωρούσαν τα συμπτώματα.

Γι’ αυτό και στην συνέχεια οι οικείοι τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και οι γιατροί που τον εξέτασαν υποψιάστηκαν ότι μάλλον επρόκειτο για κρούσμα λεπτοσπείρωσης γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ο 55χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο και εισήχθη αμέσως για νοσηλεία, ενώ υποβλήθηκε στις απαιτούμενες εξετάσεις που έδειξαν ότι πρόκειται για λεπτοσπείρωση και οι γιατροί του χορηγούν την απαιτούμενη αγωγή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες παρουσίασε σημάδια βελτίωσης, ωστόσο οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί καθώς δεν μπορούν να πουν ακόμη με βεβαιότητα εάν έχουν επηρεαστεί ζωτικά όργανα.

Η λεπτοσπείρωση χαρακτηρίζεται η νόσος των ποντικιών και συνήθως ‘χτυπά’ αγρότες που έρχονται πιο εύκολα σε επαφή εξαιτίας της εργασίας τους στα χωράφια.

Η περίπτωση του 55χρονου δεν αφορά αγρότη, ωστόσο στα πλαίσια της εργασίας του που εκτελείται στο ύπαιθρο, είναι πολύ πιθανό να ακούμπησε κάτι μολυσμένο και από εκεί να κόλλησε την νόσο.

Πηγή: patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...