Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για την μαφιόζικη εκτέλεση στην Πάτρα

Η BMW του 38χρονου Π. Τσίρκα εγκλωβίστηκε μετά την επίθεση αγνώστων. Στο σημείο κατέβηκε ένας από τους δράστες και άρχισε να πυροβολεί
Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής ο 31χρονος που θεωρείται βασικός ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση την περασμένη εβδομάδα στην οδό Ανθείας στην Πάτρα όπου έπεσε νεκρός από σφαίρες ένας 38χρονος και τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητό του.

Ο ύποπτος, ονόματι Αλέξης Φράγκος, συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση της ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ στο σπίτι που κρυβόταν χωρίς θα προβάλει αντίσταση και θα μεταφερθεί στην Πάτρα όπου διενεργείται και η προανάκριση για το έγκλημα.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Φράγκος αδελφός του Κωνσταντίνου Φράγκου που σκοτώθηκε στο «μακελειό» έξω από μπαρ της οδού Σαχτούρη στην Πάτρα.

Μαφιόζικη βεντέτα στην Πάτρα


Ο Π. Τσίρκας,  ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων διασκέδασης
Σε Σικάγο άλλων εποχών, που κυριαρχούσαν οι νόμοι της μαφίας, μετέτρεψαν την Πάτρα οργανωμένες συμμορίες αδίστακτων εκτελεστών.

Η βεντέτα που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους σκορπίζει τον τρόμο στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αφού στους δύο νεκρούς της περασμένης Τετάρτης προστέθηκε το Σάββατο και ένας τρίτος. Αξιωματικοί της Αστυνομίας εκφράζουν φόβους, μάλιστα, για νέο κύκλο αίματος, που δεν θα περιοριστεί στα στενά όρια της Πάτρας, αλλά θα επεκταθεί και στην Αθήνα.

Η άγρια δολοφονία του Σαββάτου διαπράχθηκε μέρα μεσημέρι στη συνοικία Ζαρουχλέικα, στην πολυσύχναστη οδό Ανθείας. Θύμα ήταν ο 38χρονος Παναγιώτης Τσίρκας, που πυροβολήθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, αφού η ώρα ήταν 2.30 μ.μ.

Το θύμα επέβαινε μαζί με άλλα δύο άτομα σε ένα ΙΧ μάρκας ΒΜW και κινούνταν επί της οδού Ανθείας. Οι δράστες -δύο άνδρες και μία γυναίκα, κατά τους αυτόπτες μάρτυρες- τον ακολουθούσαν από πίσω με ένα τζιπ μάρκας Daihatsu, όταν ξαφνικά άνοιξαν πυρ εναντίον του. Οι σφαίρες βρήκαν τον Τσίρκα ο οποίος οδηγούσε, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βρεθεί εκτός ελέγχου και να προσκρούσει σε σταθμευμένο ΙΧ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ένας άνδρας κατέβηκε από το τζιπ και άρχισε να πυροβολεί τον 38χρονο οδηγό και τον 31χρονο που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Ο τρίτος από τους επιβαίνοντες στο ΒΜW, χτυπημένος στο κεφάλι από την πρόσκρουση, κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να κρυφτεί σε ένα κατάστημα.

Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 38χρονου Παναγιώτη Τσίρκα, ο σοβαρός τραυματισμός του 31χρονου Νικόλαου Ντάντη από τον Πύργο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ο Αγιος Ανδρέας», και ο ελαφρύς τραυματισμός του 26χρονου Διονύση Βαρβαρέσου.

Στο σημείο της δολοφονίας έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Από τη συλλογή των στοιχείων προέκυψε πως το νέο μακελειό συνδέεται άμεσα με τη μαφιόζικη δολοφονία τα ξημερώματα της Τετάρτης στην οδό Σαχτούρη στο κέντρο της Πάτρας, όπου άγνωστοι μέχρι στιγμής εκτέλεσαν τον άτυχο 35χρονο παίχτη του Χάντμπολ Βασίλη Σινούρη και τον πυγμάχο Κώστα Φράγκο.

Περιγραφές

Το λάθος των εκτελεστών του Π. Τσίρκα, ιδιοκτήτη κατά καιρούς νυχτερινών κέντρων στην Πάτρα, ήταν πως δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Οι περιγραφές των μαρτύρων ήταν το «κλειδί» για να ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία ο ένας τουλάχιστον από αυτούς. Επίσης, το αυτοκίνητο των δραστών μετά την ερεύνα της Αστυνομίας βρέθηκε σε ποιον ανήκει. Δεν ήταν κλεμμένο.

Οι αστυνομικές αρχές της Πάτρας θεωρούν πως είναι θέμα ωρών η σύλληψή τους και ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου που φέρεται πως ήταν αυτό που πυροβολούσε.
«Κλειδί» στην υπόθεση ήταν και η μαρτυρία του 26χρονου που επέβαινε στη μοιραία BMW και έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Οι αστυνομικοί αναμένουν και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν τα όπλα των δολοφόνων έχουν χρησιμοποιηθεί και κατά το παρελθόν σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Ποιός ήταν ο Π. Τσίρκας / Πρωταγωνιστής σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας

O 38χρονος Παναγιώτης Τσίρκας που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δραστών, αδελφός εν ενεργεία αστυνομικού στην Πάτρα, υπήρξε κατά καιρούς ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Το 2011 είχε συλληφθεί μαζί με άλλα έξι άτομα - ανάμεσά τους και ο Δ. Βαρβαρέσος.

Κατηγορούμενος -σύμφωνα με την Αστυνομία- για «δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, που τελέσθηκαν, η μεν πρώτη την 18-11-2010 σε βάρος ημεδαπού άνδρα, με τη χρήση μαχαιριού και ροπάλου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του παθόντα. Ο τελευταίος είχε αρνηθεί να ενδώσει σε απαίτηση της ομάδας για την καταβολή χρηματικού ποσού 50.000 ευρώ που όφειλε σε τρίτο για λογαριασμό του οποίου λειτουργούσαν.

Η δεύτερη την 18-12-2010 σε βάρος ημεδαπού, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, που είχε επίσης αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και η οποία αφορούσε ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Το θύμα της χθεσινής ενέδρας κατηγορείτο επίσης μαζί με τους έξι για ένοπλη ληστεία που συνέβη στα τέλη του Αυγούστου 2010 σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, τριάντα (30) διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Πάτρας, εννέα (9) απόπειρες εκβίασης μελών καρναβαλικών γκρουπ και εμπρησμό σε καρναβαλικό στέκι στην Πάτρα.

Το Δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορουμένους για τους εκβιασμούς. Επέβαλε όμως ποινή φυλάκισης 4 ετών στον Π. Τσίρκα για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επίσης επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών στον Διονύση Βαρβαρέσο για κατοχή όπλων καλάζνικοφ, κλοπές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Ο Παναγιώτης Τσίρκας είχε αποφυλακιστεί πριν από αρκετούς μήνες με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αιγίου.
ΛΙΝΑ ΜΠΑΣΤΑ/ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...