Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Χιλιάδες αλλοδαποί σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Ν. Μανωλάδα

Με τη συμμετοχή χιλιάδων αλλοδαπών εργατών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (28/04) στη Νέα Μανωλάδα, αντιρατσιστικό συλλαλητήριο από φορείς της Ηλείας και της Αχαΐας.

Οι αλλοδαποί, που διαδήλωσαν υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, έκαναν καθιστική διαμαρτυρία κοντά στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας και στη συνέχεια αποχώρησαν, επιστρέφοντας στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης φώναζαν συνθήματα στη γλώσσα τους και κατά του ρατσισμού στα ελληνικού ενώ κρατούσαν πλακάτ κατά των νεοναζί, της τρόικας, του φασισμού και υπέρ της νομιμοποίησης τους.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας, άγνωστοι έκαψαν το βράδυ του Σαββάτου (27/04) πανό του κόμματος που είχε αναρτηθεί στο χωριό, με το σύνθημα "Όχι στην ανασφάλιστη - μαύρη εργασία".

"Πληροφορούμε τους τραμπούκους ότι ματαιοπονούν. Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, τήρηση των συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας.

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει την πλειοψηφία της κοινωνίας που υποφέρει από τα μνημόνια της εγχώριας και της ξένης τρόικας. Δεν τους φοβόμαστε. Η οργή του λαού μας θα τσακίσει το φασισμό" καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πληροφορίες από ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...