Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πάτρα: "Το Νόημα" με τη Δ. Χατούπη στο θέατρο Λιθογραφείον


Το θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει την παράσταση «ΤΟ ΝΟΗΜΑ» της Μαρίας Λαϊνά, με την Δήμητρα Χατούπη σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, για δυο μόνο παραστάσεις Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Απριλίου στις 21:30.

Μετά από τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, η Εταιρία θεάτρου Πάνδημος Ηώς και η Δήμητρα Χατούπη μεταφέρουν ένα από τα πιο καυστικά κείμενα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, «Το Νόημα», στο Θέατρο Λιθογραφείον.

Μία γυναίκα και ένας τραγελαφικός εξπρεσιονιστικός «χορός» πλασμάτων (αποκυήματα της φαντασίας της), με δεδομένη την αγανάκτησή τους για την πνιγηρή σύγχρονη πραγματικότητα δεν διστάζουν να «τα βάλουν» με όλες τις «μεγάλες» κατακτήσεις του «πολιτισμού» μας: τέχνη, ψυχανάλυση, συγγραφή κ.ά, ψάχνοντας -μάταια ίσως- για το νόημα.

Ο Φρόιντ, ο Ρίλκε, ο Τόμας Μπέρνχαρντ, παραθέματα από την Αγία Γραφή, η μοναξιά , η φύση και, τέλος, ο νεοελληνικός μας κανιβαλισμός, επιστρατεύονται για να συνθέσουν μια πικρή και χιουμοριστική παράσταση, που στόχο έχει να καταδείξει το γελοίο και να αφυπνίσει το ανθρώπινο.

Info:
Θέατρο Λιθογραφείον
Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Απριλίου
Έναρξη: 21:30
Είσοδος: 10€
Τηλ. Κρατήσεων: 2610 328 394

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Γεωργίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
Φωτισμοί: Βασίλης Καραργύρης
Κίνηση: Νικολέτα Ξεναρίου
Φωτογραφίες παράστασης: Ζαφείρω Βλάχου
Φωτογραφίες προβών: Ελένη Κούκουλα
ΠΑΙΖΟΥΝ: Δήμητρα Χατούπη, Περσεφόνη Γεραγγέλου, Δέσποινα Γεωργοσοπούλου,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...