Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ STAGIER’S.


Μετά από ένα πολυεπίπεδο  αγώνα στο πλευρό των χιλιάδων εργαζομένων με προγράμματα stage, του συντονιστή του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος κ. Νίκου Νικολόπουλου τόσο στο Κοινοβούλιο, στον κοινωνικό στίβο, στους δρόμους, όσο και στα Δικαστήρια, το Πρωτοδικείο Πατρών εξέδωσε μια πολύ κρίσιμη απόφασή, που θα αποτελέσει πιλότο σε όλη την Ελλάδα και για τις άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, 

Σπουδαία δικαστική απόφαση  την χαρακτήρισε ο τ. Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, εν μέσω κρίσης της χώρας, του Συντάγματος και των εργατικών νόμων, για τους εργαζόμενους του προγράμματος των «stage» στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια» που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη το έτος 2010.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΑΨΕ ΦΩΣ…

Η Δικαστική Απόφαση  αναγνώρισε ότι πρόκειται για  εργαζόμενους με εξηρτημένες συμβάσεις  εργασίας αορίστου χρόνου, γεγονός που συνιστά δικαίωση της προσπάθειας διεκδίκησης των νομίμων δικαιωμάτων τους.

Η πληρεξούσια δικηγόρος  των εργαζομένων κ. Κων/να Φουντέα, δήλωσε ότι «καθημερινά δίνεται αγώνας για τα εργασιακά δικαιώματα και ότι όταν η δικαστική εξουσία αναλαμβάνει τον ουσιαστικά ενεργό ρόλο που της αναλογεί βάσει Συντάγματος τότε υπάρχει φώς».

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια  περίοδο όπου στην ελληνική κοινωνία ο ολετήρας του μνημονίου έχει αποδομήσει τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό και για αυτό η δικαστική πρόκληση προκάλεσε μία αναπάντεχη και ευχάριστη έκπληξη στις τάξεις των εκατοντάδων χιλιάδων απολυμένων stagiers, που καταγράφεται με πλήθος μηνυμάτων στο διαδίκτυο και με εκατοντάδες ευχαριστίες μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ STAGE

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος παρευρέθηκε σήμερα σε συνάντηση που διοργάνωσαν νέες και νέοι stagiers και μεταξύ άλλων τους είπε πως: “Αισθάνεται βαθύτατα και ο ίδιος δικαιωμένος για τον πολυεδρικό αγώνα που δίνει μαζί τους καιρό, προκειμένου να αρθούν οι απολύσεις και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.

Δεσμεύθηκε δε, ότι μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, θα υπενθυμίσει στον Υπουργό Εργασίας της Ν.Δ. τις προγραμματικές δεσμεύσεις της ΝΔ, ενώ αύριο καταθέτει νέα ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, όπου το κυρίαρχο ερώτημα που θα του θέτει είναι: «πρόκειται η κυβέρνηση του να εισαγάγει στην Βουλή το ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ που είχε ετοιμάσει η Ν.Δ. όταν ήταν στην αντιπολίτευση και που είχε υποσχεθεί πως θα το ψήφιζε αμέσως μόλις ο Α. Σαμαράς  αναλάβει την Πρωθυπουργία».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, με δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ μεταξύ άλλων κάλεσε άμεσα την κυβέρνηση άμεσα να κάνει πράξη, έστω και με καθυστέρηση τα νέα stage που αποφάσισαν προχτές οι τρεις συγκυβερνήτες Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης και τόνισε: «Η τρικομματική Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της  για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προκειμένου να ανασάνει η κοινωνία και να αποτραπεί  η με γεωμετρική πρόοδο η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού».

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας και Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος ακόμα εμφαντικά είπε: «Τέλος, οι νέες και οι νέοι που τους «βάπτισαν» η «γενιά των 700» ή η «γενιά των «STAGES» αξιώνουν μετά και την απόφαση, των δικαστηρίων της Πάτρας, ο Πρωθυπουργός να δώσει εντολή στον Υπουργό Εργασίας για να φέρει στο Κοινοβούλιο την πρόταση νόμου που είχε αποτελέσει και κεντρική θέση της Νέας Δημοκρατίας και την οποία είχαμε διεξοδικά επεξεργαστεί τότε ως Τομέας Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, αφού εξακολουθεί να αποτελεί σήμερα μια ακόμα εποικοδομητική και αποτελεσματική πρόταση για να ανασχεθεί ο εφιάλτης της ανεργίας .

Θέλουμε να πιστεύουμε εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες ότι έστω και τώρα οι εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για τα παιδιά των stage, έστω και εν μέρει θα υλοποιηθούν.
Πρέπει να προσφέρουμε χειροπιαστές λύσεις, ελπίδα και όραμα στα νέα παιδιά που αναζητούν πλέον ακόμα και στη μετανάστευση την διαφυγή σωτηρίας.
Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση κοντά τους και επανακαταθέτει άμεσα την πρόταση νόμου εν είδει ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...