Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Δέσμευση Φ. Κουβέλη να επαναφέρει το θέμα του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας


Με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος και Αχαιό βουλευτή Νίκο Τσούκαλη συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Πάτρας, η οποία αποτελείτο από τους κ.κ. Ν. Τζαννάκο, Δ. Αιβαλή, Χ. Πατούχα και Γ. Πανταζόπουλο, με αντικείμενο συζήτησης την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο Πατρέων.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενδελεχής ανάλυση για τη διεκδίκης από την πόλη Πάτρας, παρατέθηκαν οι μελέτες του Πανεπιστήμιου Πατρών για την αξιοποίηση του λιμανιού, ενώ έγινε αναφορά στις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων για την παραχώρηση και επισημάνθηκαν οι αντιφατικές ενέργειες υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίες έχουν οδηγήσει στην αναστολή κάθε προσπάθειας αξιοποίησης του συγκεκριμένου τμήματος του λιμενικής ζώνης.

Ο κ. Κουβέλης και ο κ. Τσούκαλης σχολίασαν πως γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα και  πως βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση με το ΤΑΙΠΕΔ, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ μάλιστα να εκφράζει τη δυσφορία του για την αμφισβήτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων από υπηρεσιακούς παράγοντες. Μάλιστα, δεσμεύθηκε ότι θα θέσει το θέμα σε επόμενη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...