Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Νικολόπουλος: ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΩΣ Η ΙΔΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ 80 χιλ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ 250 χιλ.


Ο Υπουργός Στ. Καλογιάννης στην απάντηση που έδωσε στο συντονιστή του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, τονίζει μεταξύ άλλων ότι : «…Για την αποκατάσταση των ζημιών της Γέφυρας Πείρου και Κλείτορα, αρμόδιες είναι οι περιφερειακές υπηρεσίες…..εγκρίθηκε ήδη χρηματοδότηση ποσού 250.000 ευρώ για το έργο : «Προμήθεια και τοποθέτηση νέας γέφυρας μικτής κατασκευής, μεταλλικός σκελετός με πλάκα καταστρώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα, εδραζόμενης σε θεμέλια από οπλισμένο σκυρόδεμα…».

Με αφορμή την δημόσια  συζήτηση περί του κόστους και  περί των αρμοδιοτήτων Ελληνικού  Στρατού και περιφερειακών υπηρεσιών, για την αποκατάσταση των ζημιών στην γέφυρα Πείρου του Κλείτορα, ερωτηθείς ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που  η σφοδρή κακοκαιρία κατέστρεψε την  γέφυρα του Κλείτορα και απέκλεισε τους κατοίκους της Κλειτορολευκασίας, όπως είχα καθήκον προχώρησα σε έντονα διαβήματα προς τους αρμοδίους συναδέλφους μου Υπουργούς.

Άσκησα ταυτόχρονα τον οφειλόμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο με την υπ. Α.Π. 6426/29.1.13 ερώτηση μου προς την Κυβέρνηση όπου μεταξύ άλλων τόνιζα ότι βρίσκονται οι συμπατριώτες μας στο έλεος της κακοκαιρίας, αφού : «Γέφυρες κρέμονται, χωριά απομονώθηκαν ενώ τα χέρια της αυτοδιοίκησης που ανέλαβε τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας είναι «δεμένα» λόγω έλλειψης κονδυλίων. Τα κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα δεν έφτασαν».

Με ένταση επίσης τόνισα, συνέχισε ο τ. υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος στους Υπουργούς ότι : «Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας με την ανάλογη οικονομική ενίσχυση και την αναγκαία χρηματοδότηση ή για την αποκατάσταση των ζημιών της γέφυρας, ακόμη και με την τοποθέτηση μεταλλικής γέφυρας (τύπου Belley), προκειμένου να μην αποκλειστεί η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Δήμου, η Κλειτορία, και να μην αντιμετωπίσουν επ’ αρκετόν χρόνο προβλήματα οι κάτοικοι της, οι μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες».

Ο συνάδελφος μου Υπουργός, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των συμπατριωτών μας, εγγράφως με την Α.Π. 369/22.2.2013 απάντηση του έκανε το καθήκον του και εξασφάλισε την χρηματοδότηση προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης, τώρα – άμεσα, οφείλει και το έργο να «τρέξει», αλλά και την δημόσια γραπτή υπόδειξη του συναδέλφου της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εξετάσει.

Εάν πράγματι η κατασκευή  της γέφυρας μπορεί να κοστίσει με το 25% των χρημάτων του Ελληνικού  λαού μέσω του ΓΕΣ, τότε οφείλει να ελέγξει ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ πρότειναν λύσεις με δυσανάλογο κόστος και έχει υποχρέωση να εξετάσει εάν ήθελαν κάποιοι να «εμπορευθούν» και να εκμεταλλευτούν την «περίσταση».

Εάν ναι, να αποκαλυφθούν και  να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...