Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πάτρα: Συγκεντρώσεις και πορείες, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας

Δύο συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, την οποία είχαν οργανώσει το εργατικό κέντρο και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί γιατροί, φοιτητές, αγρότες κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ομάδα αντεξουσιαστών ανήρτησε πανό στην πρόσοψη του κτιρίου του εργατικού κέντρου, στο οποίο αναγράφονταν συνθήματα συμπαράστασης στους τέσσερις συλληφθέντες για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

 Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Τόσο στις ομιλίες, όσο και στα συνθήματα που ακούστηκαν, κυριάρχησαν οι διαμαρτυρίες κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ βασικά αιτήματα ήσαν η μη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το δικαίωμα στην εργασία, στην ασφάλιση, στην υγεία και την παιδεία.

Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ οργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, στην οποία μετείχαν εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, φοιτητές, μαθητές, αγρότες με τα αυτοκίνητά τους κ.α. Οι ομιλητές, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, τόνισαν ότι «πρέπει να υπάρξει αγώνας για να υπογραφεί εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ουσιαστικά μέτρα για τους ανέργους, να καταργηθούν τα χαράτσια κ.α».

Η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αλλά είχε διακριτική παρουσία πίσω από το μπλοκ των αντεξουσιαστών, που βρισκόταν στο τέλος της πορείας του εργατικού κέντρου.

Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια πορείας αντεξουσιαστών από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου προς την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, κάποιοι έριξαν στο οδόστρωμα μοτοσικλέτες της Αστυνομίας, που βρίσκονταν επί της οδού Μαιζώνος, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια στο επεισόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...