Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που είχε ρημάξει 80 σπίτια στην Ηλεία


Τέσσερις ολόκληρους μήνες «όργωνε» την Ηλεία η 12μελής σπείρα των Αλβανών κακοποιών που είχε ρημάξει τουλάχιστον 81 σπίτια από τα οποία άρπαξε συνολικά 43.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 270.000 ευρώ!

Την εγκληματική οργάνωση απάρτιζαν 12 Αλβανοί ηλικίας από 18 ως 28 χρόνων, οι οποίοι χτυπούσαν τρία ή και τέσσερα κοντινά σπίτια κάθε φορά, σπάζοντας με… κλωτσιές τις πόρτες. Τα κοσμήματα τα μετέφεραν μέσα σε… μαξιλαροθήκες και τα εκποιούσαν στην Αλβανία και τα υπόλοιπα κλοπιμαία σε ομοεθνείς τους στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου!

Η εξάρθρωση της συμμορίας ξεκίνησε από το Ηράκλειο, όπου συνελήφθη ένας 25χρονος ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος». Οι συνεργοί του συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας Πύργου και στα σπίτια τους βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 81 διαρρήξεις, δέκα στον Πύργο, οκτώ στη Βαρβάσαινα , πέντε στα Γρανιτσαίικα και στο Λαντζόι, από τέσσερις στο Καταράχι, τα Λασταίικα, το Κατάκολο και το Τραγανό, από τρεις στον Άγιο Ιωάννη, το Κατσαρού, το Σκουροχώρι, τα Χανάκια και το Λεβεντοχώρι, από δύο στο Ντόμπρινο, τον Αμπελώνα, την Παλαιοβαρβάσαινα, το Καρακοχώρι, τη Σαλμώνη, το Κατσικάρι, το Κολίρι και το Λάνθι και από μία στο Βούναργο, το Λαμπέτι, τη Μούτελη, τον Πλάτανο, την Ξηλοκέρα και το Καράτουλα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διαλεύκανση και άλλων κλοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...