Χαρακτηριστική εικόνα των εκθεμάτων του λαογραφικού μουσείου είναι αυτή που στους εσωτερικούς του χώρους παρουσιάζει διάφορες γωνιές της ελληνικής παράδοσης ενώ όλα τα εκθέματα βρίσκονται έτσι τοποθετημένα ώστε ο επισκέπτης να βλέπει τα «κομμάτια» της παράδοσης κατηγοριοποιημένα με τέτοιο τρόπο όπως οι χώροι ενός παλιού χωριάτικου σπιτιού.
Μάλιστα, το νέο λαογραφικό μουσείο στο Γιαννιτσοχώρι, που βρίσκεται λίγα μέτρα από την εκκλησία του χωριού, έχει να παρουσιάσει πληθώρα αντικειμένων, τα οποία τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννιτσοχωρίου (που έχει αναλάβει τη φροντίδα του) έχουν συγκεντρώσει από αρκετούς πολίτες της περιοχής.
Πρωτεργάτης της προσπάθειας, ώστε να γίνει πράξη η λειτουργία του λαογραφικού μουσείου, ήταν η κάτοικος του Γιαννιτσοχωρίου, Σόνια Κασβίκη, η οποία, όπως εξήγησε στο patrisnews η υπεύθυνη του λαογραφικού μουσείου, Ανδριάνα Μανουσοπούλου, προσέφερε έναν μεγάλο αριθμό εκθεμάτων τα οποία η ίδια είχε στην κατοχή της από τότε που ήταν μικρό παιδί.
Τις τελευταίες μέρες, που το μουσείο του Γιαννιτσοχωρίου έχει ξεκινήσει να δέχεται το κοινό, οι επισκέψεις από σχολεία αλλά και από απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται για την ελληνική παράδοση, είναι αρκετές, όπως επισημαίνει η κ. Μανουσοπούλου, ενώ τόνισε πως και αρκετοί μαθητές από το σχολείο της περιοχής, έχουν πραγματοποιήσει τις εκπαιδευτικές τους εκδρομές στο λαογραφικό μουσείο Γιαννιτσοχωρίου και έχουν ενημερωθεί για τα εκθέματα που αυτό περιλαμβάνει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου