Οι βρύσες των νοικοκυριών έχουν στερέψει εντελώς, με αποτέλεσμα οι 40 και πλέον κάτοικοι του οικισμού να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν καθημερινά νερό στα σπίτια τους με μπιτόνια και αυτό για να πλυθούν, αφού για το πλύσιμο των πιάτων και το μαγείρεμα αγοράζουν εμφιαλωμένο!
Μάλιστα στον κεντρικό δρόμο του οικισμού υπάρχει ένα λάστιχο, το οποίο έχουν συνδέσει σε μία βρύση 200 μέτρα πιο μακριά από τα σπίτια τους, αλλά το νερό που έρχεται είναι... μαύρο!
Οι κάτοικοι του οικισμού Μπρινιά εκφράζουν τα παράπονα και την αγανάκτησή τους από τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης που τους έχει αφήσει εδώ και μια εβδομάδα να? διψάνε, ζητώντας άμεσες λύσεις, καθώς η καθημερινότητά τους χωρίς νερό είναι αρκετά δύσκολη!
«Εδώ και μια εβδομάδα δεν έχουμε νερό. Ήταν προχθές τα συνεργεία του δήμου, έσκαψαν, έβαλαν ένα σωλήνα και χωρίς να δοκιμάσουν να δουν αν έγινε τίποτα σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς να έχουμε και πάλι νερό» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κώστας Μπιτούνης, κάτοικος της περιοχής και συνέχισε «Θέσαμε το πρόβλημα στον δήμαρχο για να πάρουμε την απάντηση ότι δεν μπορεί να έρθει και να βάλει το δάχτυλό του για να ξεβουλώσει το δίκτυο. Επιτέλους δεν ζητάμε καμιά πολυτέλεια αλλά νερό».
Ένας ακόμα κάτοικος της περιοχής, ο κ. Γιώργος Φλώρος είπε: «Δεν ενδιαφέρεται κανείς. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον δήμαρχο αλλά μου είπαν ότι ήταν σε σύσκεψη. Ξεχνάει ότι είμαστε ψηφοφόροι του και πως βγήκε δήμαρχος με τις 70 ψήφους που έλαβε από τον οικισμό του Μπρινιά και την ευρύτερη περιοχή. Τώρα μας γυρίζει την πλάτη».
«Πληρώνουμε νερό και νερό δεν έχουμε. Άλλα και όταν έχουμε αυτό το νερό δεν κάνει για τίποτα. Για το μαγείρεμα και για να πιούμε εμφιαλωμένο νερό χρησιμοποιούμε», είπε στην εφ. «Πατρίς» η κα. Αναστασία Κωστοπούλου και συνέχισε:
«Να μας πουν ή θα το φτιάξουν ή θα κόψουν για να ξέρουμε και εμείς να ανοίξουμε πηγάδια. Αυτή η κατάσταση πάντως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Νοικοκυρά χωρίς νερό στο σπίτι της δεν μπορεί να κάνει τίποτα και ούτε μπορώ κάθε μέρα να κουβαλάω νερό σε μπιτόνια».
«Η κατάσταση είναι απερίγραπτη» είπε τέλος στην εφ. «Πατρίς» μια ακόμα κάτοικος της περιοχής, η κα. Διαμάντω Μαρούδα και συνέχισε: «Πήγαμε την πρώτη φορά στον δήμο, ήρθαν τα μηχανήματα, έσκαψαν, επί της ουσίας δεν έκαναν τίποτα και ξαναέφυγαν. Ξαναπήγαμε και μας είπαν "τι να σας κάνουμε;". Για να μην πούμε για την ποιότητα του νερού που έχουμε και το τι έχει μέσα. Πραγματικά, έχουμε φτάσει στα όριά μας, δεν αντέχουμε άλλο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου