Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πάτρα: Λουκέτα σε ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια

Αντιμέτωποι με καταστάσεις οι οποίες είναι αδύνατον να αποτυπωθούν σε όλη τους την έκταση βρίσκονται καθημερινά πλέον τα μέλη της ομάδας του... κοινωνικού ιατρείου που λειτουργεί στο Δήμο της Πάτρας.
Σε καθημερινή βάση εκτυλίσσονται δραματικές καταστάσεις μπροστά σε γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι παρά την επιθυμία τους αδυνατούν να βοηθήσουν ασθενείς κάθε ηλικίας που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο Patrastimes.gr το μέλος της Διοίκησης του ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υπεύθυνoς του Κοινωνικού ιατρείου κ Κωστακιώτης ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την παροχή υπηρεσιών υγείας στην Πάτρα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, το γεγονός ότι σε μηνιαία βάση έρχονται αντιμέτωποι με δέκα τουλάχιστον περιστατικά ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι και αδυνατούν να πάρουν την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή.

Θλίψη προκαλεί η αποκάλυψη πως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ογκολογικών ασθενών που δεν περνούν καν από το κοινωνικό ιατρείο, των οποίων ο όγκος ήταν σε πρώιμο στάδιο όταν διεγνώσθη, αλλά δεν χειρουργήθηκαν με αποτέλεσμα σήμερα να χάνουν τη μάχη για τη ζωή.

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία και σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον ιατρικό κλάδο καθώς το μέλος του Δ.Σ. στον Ιατρικό Σύλλογο και πρόεδρος των ιδιωτών γιατρών της Πάτρας, προανήγγειλε για το επόμενο διάστημα μπαράζ λουκέτων σε ιδιωτικά ιατρεία καθώς και σε μικροβιολογικά εργαστήρια στην περιοχή ανοίγοντας έτσι ένας νέος κύκλος ιδιότυπης ανεργίας στον κλάδο που πριν από λίγο καιρό ήταν από τους πιο ανθηρούς.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστακιώτη η κατάσταση είναι δραματική και στο κεφάλαιο των γεννήσεων, εκεί όπου όπως έχει διαπιστωθεί και σε τοπικό επίπεδο, ζευγάρια που κατά το παρελθόν για τη γέννηση των παιδιών τους πήγαιναν σε ιδιωτικά μαιευτήρια, σήμερα επιλέγουν το ρίσκο του τοκετού κατ’ οίκον, με τις όποιες συνέπειες, όπως να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή της μητέρας ή του παιδιού αλλά ακόμα και να φέρουν στον κόσμο παιδιά τα οποία θα έχουν αναπηρία σε όλη τους τη ζωή.

Τα «πράγματα» δεν είναι καλύτερα ούτε στο χώρο της οφθαλμολογίας στην Αχαΐα, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 25 με 30% των ατόμων που πρέπει να τύχουν άμεσα επέμβασης καταρράκτη, δεν υποβάλλονται σε αυτή, λόγω ελλείψεων στα απαιτούμενα υλικά στις νοσοκομειακές κλινικές, με αποτέλεσμα να απειλούνται ακόμα και με απώλεια της όρασης.
patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...