Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Δήμος Ανδραβίδας -Κυλλήνης: Κανονικά προχωρούν τα έργα αποχέτευσης

Τα εν εξελίξει έργα αποχέτευσης στους Δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας επισκέφτηκε την Πέμπτη ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, συνοδευόμενος... απ’ τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Παναγιώτη Στεφόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Ο κ. Υφαντής είχε αρχικά συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρη Αρβανίτη όπου έγινε και μια πλήρης επισκόπηση της πορείας του έργου εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων στην περιοχή Βάρδας. Όπως διαπιστώθηκε το έργο παρουσιάζει προβλήματα τα οποία, ωστόσο, ήδη καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπεραστούν ενώ κρίνεται αναγκαία η εξασφάλιση επιπλέον πόρων απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ολοκλήρωση του.

Στη συνέχεια ο κ. Υφαντής και τα στελέχη της Περιφέρειας είχαν συνάντηση στον Δήμο Πηνειού με τον αναπληρωτή του Δημάρχου Βασίλη Κασσιανό και τους Αντιδημάρχους Έργων Δημήτρη Βασιλόπουλο και Ύδρευσης – Αποχέτευσης Παναγιώτη Θανόπουλο όπου και συζητήθηκε η πορεία του έργου ολοκλήρωσης του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στην Γαστούνη και στο Βαρθολομιό. Ομοίως, και για το έργο αυτό, διαπιστώθηκαν προβλήματα που αναφέρονται, κυρίως, στο παλιό έργο. Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν άμεσα μια σειρά από ενέργειες ώστε να συντελεστεί πρόοδος στο έργο.

«Και για τα δυο έργα εντοπίστηκαν προβλήματα, θέλουμε να ελπίζουμε όχι ανυπέρβλητα, και για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε στην επιτόπια επίσκεψη αλλά και στην δρομολόγηση των διαδικασιών για την απεμπλοκή τους», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Υφαντής. Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για έργα που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Από την πρώτη στιγμή που περιήλθαν στη δικαιοδοσία μας προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις που θα συντείνουν στην ολοκλήρωση τους και την απόδοση τους στους χρήστες. Και σ’ αυτή την προσπάθεια έχουμε συμμάχους τους δυο ενδιαφερόμενους Δήμους με τους οποίους η συνεργασία μας είναι άψογη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...