Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Εκδήλωση για τα μέσα στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τη Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας, η τρίτη εκδήλωση προώθησης των υπηρεσιών του «Σημείου Καθοδήγησης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», με τίτλο: «Λειτουργία «Σημείου Καθοδήγησης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Παροχή συμβουλευτικής και πληροφόρησης για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Τρέχοντα Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα».



Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον Πρόεδρο της Ν.Ε.Α. κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο, περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το «Σημείο Καθοδήγησης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», λειτουργεί στα πλαίσια του έργου ΕΜΜΑ «Μεθοδολογία Βοήθειας Επιχειρηματικότητας στη Μεσόγειο». (European Territorial Cooperation Programme Med), στις εγκαταστάσεις τις Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης (Ν.Ε.Α) της Περιφέρειας 


Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της μέχρι τώρα πορείας του έργου, καθώς και οι μελλοντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν. Επίσης παρουσιάστηκε η μεθοδολογία λειτουργίας του «Σημείου Καθοδήγησης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» αλλά και τα εξειδικευμένα εργαλεία που μπορεί η γυναίκα επιχειρηματίας ή η γυναίκα που σχεδιάζει μία επιχειρηματική δραστηριότητα, να χρησιμοποιήσει και να αξιολογήσει, αλλά και να αναπτύξει την επιχειρηματική της ιδέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του σημείου παρέχονται δίχως χρέωση. Έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση των τρεχόντων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη υπαρχόντων επιχειρήσεων αλλά και την δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών και βιώσιμων επιχειρηματικών ιδεών.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας και υπεύθυνος για θέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Βραχναίικων και Παραλίας του Δήμου Πατρέων κ. Γιώργος Σιγαλός και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Αθανάσιος Πετρόπουλος, Ντία Ζαχαροπούλου- Στούμπου, και Νικόλαος Πυλαρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...