Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΕΥΡΩ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΥΡΩΠΗΣ; OΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ…

Πάτρα, Τετάρτη 29/2/2012 στις 19:30, Αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου, Φιλοποίμενος 24 και Ρήγα Φεραίου.

Το Kέντρο Πολιτικού Προβληματισμού «Μιχάλης Παπαγιαννάκης» στην πρώτη δημόσια εκδήλωσή του στην Πάτρα, επιχειρεί μια νηφάλια διερεύνηση της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Με διαφορετικές προσεγγίσεις, σχολιασμό, συζήτηση, ανοιχτόμυαλη διάθεση.

Ομιλητές:

Μάνος Ματσαγγάνης: Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
"Η κοινωνική προστασία στην Ελλάδα της κρίσης”
Βασίλης Πεσμαζόγλου: Επίκουρος καθηγητής οικονομικών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
”Ελληνική και Ευρωπαϊκή κρίση: ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες”
Κώστας Τσεκούρας: Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Πατρών
“Λέξεις κλειδιά: Κρίση, Ανάπτυξη, Πολιτικό Σύστημα, Κοινωνία”

Συντονιστής Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος: Πολιτικός Μηχανικός ΜSc
Mέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Κέντρου Πολιτικού Προβληματισμού


Μάνος
Ματσαγγάνης
Ο Μάνος Ματσαγγάνης είναι οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Μετά την αποφοίτησή του από την ΑΣΟΕΕ (1986), έφυγε με υποτροφία του ΙΚΥ στην Αγγλία. Εκεί σπούδασε στα Πανεπιστήμια York (Master 1987) και Bristol (PhD 1992), ενώ επίσης εργάστηκε ως ερευνητής στη London School of Economics (1990-93). Στη συνέχεια δίδαξε στα Πανεπιστήμια Κρήτης (1996-1999) και Θεσσαλίας (1999-2001), και εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών (1997) και στο Πολιτικό Γραφείο Πρωθυπουργού (1998–2001). Το 2001 διορίστηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ από το 2005 κατέχει παρόμοια θέση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, ενώ το βιβλίο του «Η κοινωνική πολιτική σε δύσκολους καιρούς» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κριτική. Ένα σχεδόν πλήρες αρχείο άρθρων στον Τύπο, ομιλιών και άλλων δημόσιων παρεμβάσεων βρίσκεται στη διεύθυνση
manosmatsaganis.blogspot.com
 
Βασίλης
Πεσμαζόγλου
Ο Βασίλης Πεσμαζόγλου  σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ (Β.Α. 1974). Ειδικεύτηκε στα Οικονομικά της Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Bradford της Αγγλίας (Μ.Sc. 1978). Μετά από 8ετή θητεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΓΔ Εξωτερικών Εμπορικών Σχέσεων, εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή με θέμα την Πολιτική της ΕΚ στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο, 1990). Διδασκαλία του μαθήματος «Εισαγωγή στα Οικονομικά» στο Thames Polytechnic, στο Λονδίνο (1979-1980). Διδασκαλία, ως ειδικός επιστήμων (ΠΔ 407) και στη συνέχεια ως επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1990-1993 και 1995-2007 αντιστοίχως). Μαθήματα: Ελληνική Οικονομία, Οικονομικά της Ανάπττυξης, Ευρωπαϊκή Οικονομική Ολοκλήρωση. Διαλέξεις στο εξωτερικό στα Πανεπιστήμια: European University Institute, Université de Louvain, Bogazici University, Universita di Parma. Διδασκαλία στο πλαίσιο του προγράμματος Socrates στο Universita Cattaneo, στην Ιταλία (2003-2005).
 
Κώστας
Τσεκούρας
Ο Κώστας Τσεκούρας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962. Είναι Αν. Καθηγητής  του Τμ. Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών. Διετέλεσε Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος (2009- 2011). Βασικές καιΜεταπτυχιακές Σπουδές στα Οικονομικά ενώ η Διδακτορική του Διατριβή επικεντρώθηκε στα Οικονομικά της Παραγωγής και της Τεχνολογίας.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα  οικονομικά της αποτελεσματικότητας  και παραγωγικότητας, της κλαδικής δυναμικής, των οικονομικών της καινοτομίας και της γνώσης, και της υιοθέτησης ενεργειακά αποτελεσματικών τεχνολογιών. Έχει σημαντική ερευνητική εμπειρία σαν Επιστημονικός Υπεύθυνος και σαν Ερευνητής σε Έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από Εθνικούς Φορείς.  Τον Νοέμβριο του 2010 ορίσθηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών. Ζει μόνιμα στην Πάτρα και έχει ένα γιό 15 χρονών, τον Γιάννη.
 
   
Το Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ» ιδρύθηκε από τη Δημοκρατική Αριστερά με προορισμό να αποτελέσει ένα εργαστήριο σκέψης που θα συμβάλει στη διαρκή εμβάθυνση και ανανέωση των ιδεών της αριστεράς.

Το Κέντρο φέρει το όνομα του αείμνηστου Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ως ένδειξη ελάχιστης τιμής στο πρόσωπό του και τους αγώνες του, και, κυρίως, ως αναγνώριση του γεγονότος πως υπήρξε πρωτεργάτης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Στην Επιστημονική Επιτροπή του Κέντρου συμμετέχουν οι :

Αλιβιζάτος Νίκος, Γεωργάτος Γεράσιμος, Γιαννουλόπουλος Γιώργος, Ζουμπουλάκης Σταύρος, Καψάλης Διονύσης, Κιντή Βάσω, Κυρτάτας Δημήτρης, Λεβίδης Αλέκος, Λιβαδάς Σταύρος, Λουλούδης Λεωνίδας, Μανιτάκης Αντώνης, Ματσαγκάνης Μάνος, Μήλιας Γιώργος, Παπαθεοδωρόπουλος Τάκης, Παπαθεοδώρου Γιάννης, Πεσμαζόγλου Στέφανος, Ρεπούση Μαρία, Τριανταφυλλίδης Μιχάλης, Τσιτήλου Σόνια.

Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής : Δημήτρης Κυρτάτας
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...