Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«Καρναβάλι των μικρών» στην Πάτρα

Περισσότεροι από 8.000 μικροί καρναβαλιστές «πλημμύρισαν»  την Πάτρα με χρώματα, χαμόγελα και ελπίδα, αφού στην ουσία αποτελούν το μέλλον του πατρινού καρναβαλιού. Με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και είχε σύμμαχο τον καλό καιρό, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του «Καρναβαλιού των Παιδιών», που φέτος είχε θέμα «Με παραμύθια δεν χορταίνουμε». Την παρέλαση άνοιξε η μπατίνα του δήμου Πατρέων και η μασκότ του Καρναβαλιού, «ο Τζίτζικας», ενώ ακολούθησαν τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών, που αποτελούν δημιουργίες του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων. Συγκεκριμένα παρέλασαν ο «Καρναβαλάκος», το «Κάστρο», «Ο Γίγαντας και η Κοκκινοσκουφίτσα», τα «Δέντρα», τα «Γουρουνάκια και Λύκος και Δέντρο», ο «Πίτερ Παν», ο «Κούνελος» και το «Μουσικό ‘Αρμα».
Αμέσως μετά οι μικροί καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους με τις πολύχρωμες στολές τους και τα μπαλόνια τους, ενώ μερικές από τις ομάδες συνοδεύονταν από άρματα, καρναβαλικές κατασκευές και ποδήλατα.
Στην παρέλαση πήραν μέρος παιδιά από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικούς συλλόγους, το «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και ανεξάρτητες συμμετοχές.
Πάντως η παρέλαση των παιδιών έδωσε την ευκαιρία και σε αρκετούς μεγαλύτερους να διασκεδάσουν, αφού σε αρκετές περιπτώσεις συνόδευσαν τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...