Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡ :Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ Πάτρας

Η κατάργηση των μικροβιολογικών και άλλων ιατρείων από τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ Πάτρας (Γερμανού και του Αγίου Αλεξίου) δημιουργεί επιπλέον ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ (Κορίνθου και Γούναρη) όχι μόνο για την πραγματοποίηση των εξετάσεων τους (αιματολογικές κλπ) αλλά και για τηνπαραλαβή των απαντήσεων.
Τα παραπάνω επισημαίνουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης, οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση του υπουργού υγείας προκειμένου το ΙΚΑ να στέλνει τις απαντήσεις των ιατρικών εξετάσεων στα περιφερειακά υποκαταστήματα, που εξυπηρετούν καλύτερα τους ασφαλισμένους, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία τους.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
"Απίστευτη ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ Πάτρας και κυρίως για τους ηλικιωμένους συνταξιούχους, προκαλεί η πρόσφατη κατάργηση των μικροβιολογικών και άλλων ιατρείων από τα περιφερειακά υποκαταστήματα της οδού Γερμανού και του Αγίου Αλεξίου.
Όλοι οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ (Κορίνθου και Γούναρη) όχι μόνο για την πραγματοποίηση των εξετάσεων τους (αιματολογικές κλπ) αλλά και για την παραλαβή των απαντήσεων.
Δεδομένης της θέσης του κεντρικού καταστήματος αλλά και των συγκοινωνιακών και κυκλοφοριακών προβλημάτων, οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα, αφού υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στο κέντρο της πόλης για την παραλαβή των απαντήσεων, όταν πολύ εύκολα αυτές θα μπορούσαν να μεταβιβάζονται στα δύο υποκαταστήματα του ΙΚΑ και να παραλαμβάνονται από εκεί.
Επειδή η σύγχρονη τεχνολογία (φαξ, e-mail κλπ) θα μπορούσε να μειώσει την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, τουλάχιστον για την παραλαβή των απαντήσεων των ιατρικών εξετάσεων,
Ερωτάται ο κ. υπουργός
Προτίθεστε να παρέμβετε προκειμένου το ΙΚΑ Πάτρας να στέλνει τις απαντήσεις των ιατρικών εξετάσεων στα περιφερειακά υποκαταστήματα που εξυπηρετούν καλύτερα τους ασφαλισμένους ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία τους;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...