Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε. - «Τι γίνεται με το patra tv»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε., καταγγέλλει την αντεργατική και παράνομη τακτική της εργοδοσίας του patra tv που...
 οφείλει δεδουλευμένα οκτώ+ μηνών στην πλειοψηφία των τεχνικών του καναλιού που τελούν σε επίσχεση εργασίας από τις 28/5/11.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την ενημέρωση των πολιτών-τηλεθεατών της Δυτικής Ελλάδας που αναρωτιούνται «τι γίνεται με το patra tv», απαντούμε με γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Στην διάρκεια αυτών των μηνών από την έναρξη της επίσχεσης και μέχρι τις αρχές Αυγούστου οι διοικούντες του καναλιού παρότι γνώριζαν πολύ καλά τις οφειλές τους προς τους εργαζόμενους, δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση συνεννόησης πόσο μάλλον εξόφλησης των μέχρι τότε δεδουλευμένων, παρότι ο μεγαλομέτοχος κ. Ρογδάκης Μανώλης είχε δεσμευτεί από τον Μάιο σε εκπροσώπους των τεχνικών ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα εξοφλούνταν όλες οι οφειλές .Οι τεχνικοί από την πλευρά τους παρότι απλήρωτοι, επέλεξαν να συνεχίσουν την λειτουργία της ροής προγράμματος κατά την διάρκεια της επίσχεσης , ώστε να μην στερήσουν από το κανάλι τα έσοδα των διαφημίσεων.

Αντιθέτως οι διοικούντες του καναλιού παρότι υποβλήθηκε μήνυση και αναφορά εναντίον τους από την επιθεώρηση εργασίας για παραβίαση του εργατικού δίκαιου ακλουθούσαν τον δικό τους δρόμο, και αφού ναυάγησε με δική τους ευθύνη στα μέσα Αυγούστου μια συμβιβαστική προσπάθεια επέλεξαν την ίδια μέρα να πλησιάσουν τρεις συγκεκριμένους τεχνικούς (άγνωστο με ποια κριτήρια) και να τους εξοφλήσουν δεδουλευμένα τριών μηνών, προκειμένου να σπάσουν την επίσχεση πράγμα που αποδέχτηκαν. Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω τεχνικοί έχουν λάβει και άλλα χρήματα από τότε ως τρέχουσα μισθοδοσία και μέρος των οφειλομένων.

Στο ίδιο περίπου χρονικό διάστημα βρέθηκε συμβιβαστική λύση με την πλειοψηφία των δημοσιογράφων του καναλιού που έλυσε την συνεργασία του ,αφού έλαβε ένα μέρος των δεδουλευμένων και δεσμεύσεις για την καταβολή των υπολοίπων.

Κάνουμε αυτήν την αναδρομή των γεγονότων για να αποδεδειχθεί ότι το επιχείρημα της εργοδοσίας του patra tv περί οικονομικής δυσπραγίας δεν ισχύει για τους ανωτέρω αναφερθέντες που καλώς εισέπραξαν τα χρήματα τους, παρά μόνο για τους τεχνικούς που έκαναν το «λάθος» να διεκδικήσουν τα χρήματα τους έπειτα από μήνες υπομονής και συναίνεσης.

Η εργοδοσία του patra tv δεν σέβεται ούτε καν δικαστικές αποφάσεις όπως αυτή του Ειρηνοδικείου Πατρών (8/9/11) που την υποχρεώνει να καταβάλλει ένα σημαντικό μέρος των δεδουλευμένων στους νόμιμους τεχνικούς του καναλιού.

Αντ αυτού έφτασε στο σημείο να αποστέλλει εξώδικα στους δικαιωμένους δικαστικά τεχνικούς προσφέροντας τους εξευτελιστικά( σε σχέση με οφειλόμενα ) ποσά απειλώντας τους με απόλυση και αγωγές! δίνοντας νόημα στην λαϊκή παροιμία «εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η διοίκηση του σταθμού έχει κάνει τα πάντα εκτός από αυτό που ο νόμος και η ηθική επιβάλλουν, δηλαδή να έρθει σε συνεννόηση με αυτούς στους οποίους χρωστάει πληρώνοντας όσα οι δικαστικές αποφάσεις ορίζουν.

Με λύπη μας παρατηρούμε ότι οι ενέργειες των ιθυνόντων του καναλιού κάθε άλλο παρά προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται, αφού μόλις εχθές (13.10.11) επέλεξαν να παίξουν δελτίο ειδήσεων με πλάνα που είχαν την ένδειξη «ερασιτεχνική λήψη» και άλλα που ελήφθησαν από το διαδίκτυο χωρίς σύμφωνα με πληροφορίες να ζητηθεί ούτε καν η έγκριση των ιδιοκτητών του site.

Αν οι μέτοχοι και οι λοιποί υπεύθυνοι του patra tv καθώς και ο υπογράφων το χθεσινό δελτίο θεωρούν ότι αυτό που παρακολούθησαν οι τηλεθεατές ήταν ποιοτική ενημέρωση τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

Δηλώνουμε όμως πως ο Σύλλογος μας δεν θα μείνει απαθής απέναντι σε παράνομες συμπεριφορές και προειδοποιούμε ερασιτέχνες και «ερασιτέχνες» ότι θα βιώσουν τις νόμιμες συνέπειες πολύ σύντομα.

Καλούμε την εργοδοσία του patra tv και προσωπικά τον μεγαλομέτοχο κ. Ρογδάκη Μανώλη να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία που ταλαιπωρεί επί μήνες τους εργαζόμενους, εξοφλώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολλούς τεχνικούς μέλη και μη του Συλλόγου μας, οι οποίοι παρότι βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης αρνήθηκαν να υποκαταστήσουν τους συναδέλφους τους αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει συναδελφική αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...