Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Πύργος: Οι αιμοδότες των ρεκόρ...

Η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία για το 2013, από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τη διεύθυνση του 6ου δημοτικού σχολείου στέφθηκε με επιτυχία. Για ακόμα μια φορά ο αριθμός των μονάδων αίματος που συγκεντρώθηκε αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της Ηλείας, αφού έφτασε τις πενήντα. Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών υπήρξε αθρόα, γεγονός που γέμισε με ικανοποίηση τους υπεύθυνους από το σύλλογο, αλλά και τους γιατρούς και το προσωπικό του σταθμού αιμοδοσίας που υποστήριξε και αυτή την προσπάθεια. 


Από νωρίς το πρωί οι εθελοντές αιμοδότες έδωσαν δυναμικό «παρών» και πολύ σύντομα ο αριθμός των μονάδων είχε φτάσει τις 35, για να «κλείσει» η ημέρα στον εντυπωσιακό αριθμό των 50. Ο Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος, διαχειριστής – υπεύθυνος για την τράπεζα αίματος του 6ου δημοτικού σχολείου «Ο Αγ. Χαράλαμπος» σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη δεύτερη φετινή εθελοντική αιμοδοσία. 

«Ο κόσμος είναι πολύς από την αρχή. Πολλοί αιμοδότες, νέα παιδιά εθελοντές και σημαντική ευαισθητοποίηση του κόσμου. Ακόμα κάτι που βλέπουμε είναι πως οι παλιοί αιμοδότες μας παραμένουν πιστοί ενώ έρχονται και καινούργιοι. Πάνε όλα καλά, η φιλοξενία από το 6ο δημοτικό σχολείο εξαιρετική, η ανταπόκριση από το νοσοκομείο Πύργου με ιατρικό προσωπικό ουσιαστική και συνεχίζουμε να κάνουμε το καλύτερο για το συνάνθρωπο μας. Είμαστε σταθερά ανοδικά στην συγκέντρωση μονάδων αίματος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής του 6ου δημοτικού σχολείου, Γιώργος Αντωνόπουλος, χαρακτήρισε συγκινητική την προσέλευση των γονέων και συμπολιτών εθελοντών αιμοδοτών.

«Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια συνεχίζεται με πάρα πολύ καλό ρυθμό και βλέπουμε σε κάθε αιμοδοσία περισσότερους ανθρώπους να ευαισθητοποιούνται και να προσφέρουν το αίμα τους για το συνάνθρωπο. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αιμοδότες, στην κινητή μονάδα και τους γιατρούς του νοσοκομείου, που στηρίζουν την προσπάθειά μας.

Σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και τη διεύθυνση του σχολείου, προσπαθούμε και βλέπουμε ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται και κυρίως σε αυτή την δύσκολη εποχή που διανύουμε οι άνθρωποι έρχονται να προσφέρουν ένα πολύτιμο δώρο ζωής» τόνισε στις δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...