Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Πύργος: Σήμερα το "αντίο" στην 9χρονη Ελένη - Θρήνος στο σχολείο της

Βαρύ το κλίμα στο σχολειο της άτυχης 9χρονης που έφυγε τόσο προώρα μετά από τροχαίο...


Στο 4ο δημοτικό σχολείο Πύργου, το σχολείο της 9χρονης Ελένης Πυλαρινού, το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Δύσκολο το έργο και των δασκάλων που παρά τη συμβολή ψυχολόγου, βίωναν μια απίστευτη κατάσταση στο πλευρό των παιδιών.
Λίγα λουλούδια στο θρανίο της μικρής Ελένης και μια τάξη γεμάτη ζωγραφιές και μηνύματα για τον άγγελο που έφυγε τόσο πρόωρα, τόσο άδικα. 

Όπως γράφει το ilialive.gr η τάξη, το σχολείο ολόκληρο μια οικογένεια προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον απροσδόκητο χαμό. Μια οικογένεια πληγωμένη και το φορτίο βαρύ για το διευθυντή τους Σάκη Αλεξόπουλο και τη δασκάλα της τάξης Γ3 Γωγώ Σοφιανοπούλου, που προσπαθούν να εξηγήσουν τόσο δύσκολες έννοιες στα παιδιά. Δεν έχουν συνηθίσει την απώλεια, είναι τόσο μακρινό για αυτά κάτι τέτοιο, μα τώρα και τόσο δίπλα τους, τόσο κοντά τους…

«Ελενίτσα μου σε αγαπώ πάρα πολύ. Καλό Ταξίδι. Αντίο. Σε αγαπάμε πολύ όλοι οι συμμαθητές σου. Θα είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μας», γράφει στο κέντρο του ο πίνακας και πλαισιώνεται από δεκάδες άλλα μηνύματα. «Ελένη εκεί που πας να είσαι πάντα δυνατή», «Ελενίτσα σε αγαπάμε… είσαι η καλύτερη... μας λείπεις πάρα πολύ»… κάποια άλλα από τα μηνύματα.

Στο βαρύ αυτό κλίμα τα παιδιά λύγισαν, έκλαψαν, ξέσπασαν και βγήκαν στο προαύλιο να ηρεμίσουν, σε μια ημέρα που το μάθημα περίσσευε μπροστά στο πόνο... Σήμερα το πρωί στις 11 θα αποχαιρετίσουν όλοι το γλυκό αυτό κορίτσι στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας στο Καταράχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...