Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Εντοπισμός φουσκωτού με έναν τόνο ινδικής κάνναβης στο Αντίρριο

English: , seen from the southern shore of the...
Image via Wikipedia
Μεγάλες ποσότητες χασίς επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα διεθνές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, αλλά εντοπίστηκε ύστερα από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού σώματος, στη θαλάσσια περιοχή τού Πατραϊκού κόλπου.

Οι άντρες τού Λιμενικού βρήκαν μέσα σε φουσκωτό σκάφος, περίπου έναν τόνο χασίς και συνέλαβαν ένα άτομο.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί ακινητοποιήθηκε -έπειτα από καταδίωξη- στην παραλία Ρίζα Αντιρρίου, ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, μήκους 11 μέτρων, μέσα στο οποίο βρέθηκε η μεγάλη ποσότητα του χασίς, καθώς και ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ. Επίσης, στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε ένα κλειστό φορτηγό, το οποίο -σύμφωνα με το Λιμενικό- προοριζόταν για την παραλαβή των ναρκωτικών και τον ανεφοδιασμό τού ταχυπλόου με καύσιμα.

Ο οδηγός τού οχήματος εντοπίστηκε από τους λιμενικούς και συνελήφθη, ενώ ο χειριστής τού ταχύπλοου κατάφερε να διαφύγει.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, για τον εντοπισμό της ποσότητας των ναρκωτικών είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας, της Πρέβεζας, της Λευκάδας και της Πάτρας.

Το ταχύπλοο, που έφερε δύο μηχανές 350 ίππων η κάθε μία, εντοπίστηκε αρχικά σε θαλάσσια περιοχή στην ελληνοαλβανική μεθόριο και ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, όπου και ακινητοποιήθηκε.

Σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, το διεθνές κύκλωμα είχε εισάγει την ποσότητα τού χασίς από την Αλβανία, ενώ εκτιμάται ότι θα τη διακινούσε σε διάφορες περιοχές τής χώρας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...