Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Νεκρός σε συμπλοκή στο Κεφαλόβρυσο


Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο Κεφαλόβρυσο του Αιτωλικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του...agriniopress. gr υπήρξε συμπλοκή μεταξύ Αλβανών έξω από καφενείο και κατά τη διάρκειά της μαχαιρώθηκε και έπεσε νεκρός ένας εξ΄αυτών .

Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας αυτή τη στιγμή για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και προσαγωγές.

Στην Πάτρα ο Ανδ. Λοβέρδος

Σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου πρόκειται να επισκεφθεί την Πάτρα ο πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος.


Ο κ. Λοβέρδος πρόκειται να παραστεί στα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος στη συμβολή των οδών Μιαούλη και Κανάρη.

Πύργος: Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι

Τρια άτομα τραυματίστηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν, βγήκε από την πορεία του και ανετράπη σε χαντάκι 

Ήταν λίγο πριν τις 17.30 χθες το απόγευμα, όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα να πέσει μέσα σε ένα χαντάκι.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρεις νεαροί οι οποίοι επέστρεφαν από ποδοσφαιρική προπόνηση.
Για άγνωστο λόγο, μέχρι στιγμής, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο που είχε πορεία από Μυρτιά προς Χανάκια και βρέθηκε ανάποδα μέσα στο χαντάκι.

Τα πυκνά βάτα, τα χορτάρια και τα καλάμια, συγκράτησαν και φρέναραν το ΙΧ. Από την πτώση του οχήματος οι τρεις επιβαίνοντες είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο όχημα και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Πηγή: iliapress.gr

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πύργος: 13χρονοι είχαν ρημάξει τα σταθμευμένα αυτοκίνητα

Σήμερα το πρωί, στις περιοχές του Πύργου, Βουλιαγμένη Αλφειού, Πράσινο και αποθήκες Α.Σ.Ο., η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποίησε μια ακόμα ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομα, με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Ασφάλειας, της Τάξης, της Τροχαίας, της Διμοιρίας Υποστήριξης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, με τα εξής αποτελέσματα :

Ελέγχθηκαν : Σαράντα πέντε άτομα και είκοσι οχήματα.

Συνελήφθησαν: Πέντε άτομα ηλικίας 37, 34, 33, 28 και 21 ετών για ρευματοκλοπή και ένας 34χρονος για παράνομη κατοχή όπλων.

Προσήχθησαν : Δέκα άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Κατασχέθηκαν : Δυο κυνηγετικά όπλα τα οποία θα εξεταστούν από εξειδικευμένα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βεβαιώθηκαν : Δεκαπέντε παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού και δεκατρείς παραβάσεις της Υγειονομικής Νομοθεσίας που αφορούν ειδικά τις κατασκευές παραπηγμάτων και τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων στους καταυλισμούς.

Επισημαίνεται, ότι λίγες ώρες πριν την επιχείρηση, στον καταυλισμό Ρομά στις αποθήκες Α.Σ.Ο. από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, είχαν συλληφθεί δυο ακόμα Ρομά, ηλικίας αμφότεροι 13 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι την τελευταία εβδομάδα οι δυο ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει έξι συνολικά διαρρήξεις οχημάτων στο Πύργο, αφαιρώντας χρήματα και φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι οκτώ συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ενώ οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν αμείωτα, καθότι αποσκοπούν στη μείωση της εγκληματικότητας και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Πύργος: Ψάχνουν για χρόνια να βρουν το χαμένο τους παιδί και τον είδαν φαντάρο στην παρέλαση

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του ζευγαριού από τον Πύργο, που υποστηρίζουν πως το παιδί τους δόθηκε χωρίς να το γνωρίζουν για υιοθεσία. Ο Παναγιώτης και η Βούλα ζούσαν εδώ και 25 χρόνια ένα Γολγοθά, καθώς προσπαθούν να ενώσουν το παζλ της τραγικής αυτής υπόθεσης.

Το blog Missinig Greeks που έχει διεθνή αναγνωρισιμότητα, στις 20 Μαίου του 2011, δημοσίευσε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης καθώς και την συγκλονιστική συνέχεια, όπου οι γονείς και οι δύο αδελφές του αγοριού, τονίζουν ότι ξέρουν ποιος είναι ο χαμένος γιος και αδελφός τους, δίνουν αγώνα να πετύχουν επαφές με την οικογένεια, που τον έχει υιοθετήσει και για να γίνει τεστ DNA.

Οπως αναφέρει το thebest,τον παρακολούθησαν φαντάρο στη στρατιωτική παρέλαση και οι δυο αδελφές του μέσα από τα social media προσπαθούν να τον γνωρίσουν καλύτερα!

Η ιστορία για το πώς έφτασαν να θεωρηθεί το παιδί τους νεκρό, λίγο πολύ είναι γνωστή. Η Βούλα γεννά το μωρό στο Νοσοκομείο Πύργου, αλλά ο γιατρός τους συμβούλεψε για προληπτικούς λόγους να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Πατρών και όντως το βρέφος συνοδεία του πατέρα του και ασθενοφόρου, διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Πάτρας στις 3-8-1988! Σε οκτώ μέρες βγήκε από την κλινική η Βούλα και αμέσως με ταξί με τον Παναγιώτη πήγαν να δουν το παιδί τους, που όπως τους ενημέρωναν από το νοσοκομείο, μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν καλά και σε λίγο θα ήταν έτοιμοι να το παραλάβουν.

Στις 11 Αυγούστου, την αμέσως επόμενη μέρα από την επίσκεψη τους στο νοσοκομείο και παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις όλων πως το μωράκι είναι μια χαρά και σε λίγες μέρες θα το έπαιρναν σπίτι τους, δέχτηκαν το μοιραίο τηλεφώνημα. Το μωράκι σας δεν τα ''κατάφερε'' τους είπαν! Κατέληξε στις 11-8-1988! Οι γονείς συντετριμμένοι πάνε να παραλάβουν το νεκρό βρέφος με την «οδηγία» να μην ανοίξουν το κουτί επ' ουδενί και οι τραγικοί γονείς αυτό έκαναν, λόγω της συγκινησιακής φόρτισης.

Όμως, εφτά χρόνια μετά και αφού είχαν κάποιες υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά, μελετώντας διάφορα έγγραφα και το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, κατάλαβαν ότι είχαν θάψει άλλο... βρέφος και όχι το δικό τους! Στην εκταφή που έγινε, και μετά από εξετάσεις σε μεγάλη πανεπιστημιακή κλινική, διαπίστωσαν πως τα ευρήματα ανήκαν σε άλλο μικρότερο σκελετό βρέφους που δεν μπορούσε να ήταν το δικό τους!

Πάτρα: "Ο Μάνος, η Μελίνα και ο Νόστος" στο Περί Τεχνών

Ο Μάνος κι η Μελίνα επιστρέφουν από τη γειτονιά των Αγγέλων για μία μουσική πανδαισία ήχου και ποιητικών τραγουδιών με αφορμή το ΝΟΣΤΟ.

Θα τους φιλοξενήσει το Κέντρο Πολιτισμού «περί τεχνών» τη Δευτέρα στις 4 Νοεμβρίου και ώρα 20:00.

Θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τη νοσταλγία των ανθρώπων που άλλαξαν πατρίδα αλλά και όλων αυτών που έμειναν πίσω και πάντα θα περιμένουν μια γλυκιά επιστροφή! Προλογίζει την εκδήλωση η συγγραφέας Πέρσα Ζηκάκη.

Στο πιάνο ο Δημήτρης Κωστακιώτης θα συνοδεύσει τις Δάφνη – Καλλιόπη Ζουρνατζή στο τραγούδι και Ελένη Λάππα ,τραγούδι-κιθάρα σε κομμάτια που όλοι λατρέψαμε.

Η ομάδα των μουσικών, εδώ και ένα χρόνο, προσπαθεί να επαναφέρει τις βραδιές των παλιών μπουάτ στην πόλη μας. Η Δάφνη – Καλλιόπη και η Ελένη, είναι μέλη της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων – μαντολίνο και μαντόλα αντίστοιχα.

Η Δάφνη – Καλλιόπη Ζουρνατζή είχε επιλεγεί από τον αείμνηστο Θ. Τσιπινάκη και τον Δ. Σαββόπουλο να συμμετέχει ως τραγουδίστρια στην παράσταση "Μάνος Χατζιδάκις τώρα" (Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, Θέατρο Πέτρας, Κάστρο Κυλλήνης, δάσος Σέιχ Σου-Θεσσαλονίκη, Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).

Κι αν ο ποιητής λέει "Να φτιάξουμε έναν ουρανό με χίλιες λέξεις" εμείς θα επιχειρήσουμε "να φτιάξουμε έναν ουρανό με χίλιες νότες" για να σας υποδεχθούμε.

Θρήνος στο Αιτωλικό: "Έφυγε" η 17χρονη Αναστασία

Στα μαύρα βυθίστηκε η τοπική κοινωνία του Αιτωλικού από το άκουσμα της είδησης του χαμού της 17χρονης Αναστασίας, μαθήτριας της Γ’ Λυκείου.

Το αδικοχαμένο κορίτσι είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα την περασμένη Παρασκευή μαζί με συμμαθήτριά της, όταν και χτυπήθηκε από αγροτικό αυτοκίνητο.

Aμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και κατόπιν στο Ρίο όπου και έκανε εγχείρηση.

 Αν και στην αρχή υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία, το κορίτσι έχασε την μάχη με το θάνατό καθώς πληροφορίες το ήθελαν να έχει χτυπήσει σοβαρά στον αυχένα.

 Η είδηση αναστάτωσε τους συμπατριώτες της και όσους είχαν πληροφορηθεί για το τροχαίο καθώς ήλπιζαν ότι η κοπέλα θα γλίτωνε, όπως και η συνεπιβάτης της που εξήλθε του νοσοκομείου με μικρά τραύματα.

Αγρίνιο: Το διπλό φονικό των Παπαδατών εκδικάζεται στις 4 Νοέμβρη

Τραγικές μνήμες θα αναβιώσουν στις δικαστικές αίθουσες των δικαστηρίων Αγρινίου στις 4 Νοεμβρίου, που εκδικάζεται η υπόθεση του διπλού φονικού στις Παπαδάτες Μακρυνείας.

Πρόκειται για το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε, πριν από ένα περίπου χρόνο, όχι μόνο την τοπική κοινωνία των Παπαδατών, αλλά και το πανελλήνιο, όταν ένας 62χρονος σκότωσε εν ψυχρώ ένα ζευγάρι γειτόνων του, με τους οποίους είχε και συγγενική σχέση, εξαιτίας της καμινάδας του τζακιού. Να υπενθυμίσουμε ότι ο δράστης έστρεψε το όπλο του εναντίον του ζευγαριού, επειδή τον ενόχλησε η καμινάδα την οποία επισκεύαζε ο 55χρονος.

Ο δράστης αρχικά πήγε να ζητήσει το λόγο από το ζευγάρι, που προσπαθούσε να φτιάξει την καμινάδα, επειδή ακούμπησαν ένα τούβλο πάνω στη μάντρα του, απειλώντας ότι θα καλέσει την αστυνομία.

Γείτονες, οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, είχαν πει τότε ότι το ζευγάρι δεν αντέδρασε και απομάκρυνε το τούβλο, όμως ο δράστης δεν ικανοποιήθηκε και επέστρεψε με το δίκανο πυροβολώντας εξ επαφής την 53χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε αιμόφυρτη στην αυλή του σπιτιού της.

Ο 55χρονος σύζυγός της, ο οποίος σημειωτέον είχε και μια ελαφρά αναπηρία, προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο δράστης δεν δίστασε να πυροβολήσει και εκείνον μπροστά στα μάτια της 18χρονης κόρης του.

Το σοκ που υπέστη η κοπέλα ήταν μεγάλο, βλέποντας και τους δυο γονείς της να πέφτουν νεκροί από το χέρι του ίδιου τους του γείτονα και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή.

Ακόμα και σήμερα το χωριό είναι συγκλονισμένο από αυτό το έγκλημα και οι μνήμες αυτές θα αναβιώσουν στο δικαστήριο, όπου θα κληθούν να καταθέσουν τόσο η 19χρονη, σήμερα, κόρη των θυμάτων, όσο και οι κοντινοί γείτονες, που είδαν όλα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το μεσημέρι του Νοεμβρίου του 2012.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ - aixmi-news.gr

Και στα Ληξιαρχεία Πάτρας Αγρινιου και Ρίο ετεροχρονισμένες καταγραφές

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον έλεγχο των μητρώων, συγκλονίζουν

Άμεσα αποτελέσματα προκύπτουν από την ένταξη όλων των δήμων της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο, έργο που ολοκληρώνεται εντός των ημερών.

Ήδη ο έλεγχος των μητρώων του υπουργείου Εργασίας ανέδειξε 514.081 καταγραφές ΑΜΚΑ που ανήκαν σε άτομα που έχουν αποβιώσει, αλλά συνέχιζαν να διατηρούν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», και σε άλλα ληξιαρχεία εκτός του Δήμου Αθηναίων παρατηρείται αυξημένος αριθμός ετεροχρονισμένων δηλώσεων γεννήσεων (γεννήσεις που πραγματοποιήθηκαν εκτός μαιευτηρίων και δηλώθηκαν μήνες ή και χρόνια μετά).

Συγκεκριμένα από τον Μάιο έως και σήμερα εντοπίστηκαν 88 ετεροχρονισμένες καταγραφές στο ληξιαρχείο Πάτρας, 73 στο Ρίο, 33 στα Τρίκαλα, 29 στο Αγρίνιο, 24 στη Χαλκίδα, έναντι 28 στο ίδιο χρονικό διάστημα στο ληξιαρχείο της Αθήνας.

Αιτωλικό: Τραγωδία με 17χρονη μαθήτρια


Στα μαύρα βυθίστηκε η τοπική κοινωνία του Αιτωλικού από το άκουσμα της είδησης του χαμού της 17χρονης Αναστασίας, μαθήτριας της Γ’  Λυκείου.

Το αδικοχαμένο κορίτσι είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα την περασμένη Παρασκευή μαζί με συμμαθήτριά της, όταν χτυπήθηκε το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε από αγροτικό αυτοκίνητο.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και κατόπιν στο Ρίο όπου και εγχειρίστηκε.

Αν και στην αρχή υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία, το κορίτσι δεν κατάφερε να επανέλθει καθώς το χτύπημά της στον αυχένα ήταν τελικά μοιραίο.

Η είδηση αναστάτωσε τους συμπατριώτες της και όσους είχαν πληροφορηθεί για το τροχαίο καθώς ήλπιζαν ότι η κοπέλα θα γλίτωνε, όπως και η συνεπιβάτης της που ευτυχώς εξήλθε του νοσοκομείου με μικρά τραύματα.


Πηγή: aixmi-news.gr

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αγρίνιο: Τροχαίο με τραυματισμό νεαρής στην οδό Σουλίου

Τροχαίο με ελαφρά τραυματίες τον οδηγό και τη συνοδηγό ενός δικύκλου σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα επί της οδού Σουλίου, στο κέντρο του Αγρινίου.

Το ατύχημα συνέβη όταν η οδηγός Ι.Χ αυτοκίνητου που κινούταν επί της Σουλίου, άνοιξε ξαφνικά την μπροστά πόρτα, με αποτέλεσμα το μηχανάκι που ακολουθούσε να προσκρούσει με δύναμη  πάνω σ’ αυτή.

Τα δύο νεαρά άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου. Η καταστασή τους δεν φαίνονταν να είναι ανυσηχητική.

Τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος ερευνά η Τροχαία Αγρινίου.

Πηγή: www.agriniopress.gr

Δυτική Ελλάδα: Ανάρπαστα τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο

Η αφρόκρεμα της πετρελαϊκής βιομηχανίας αναμένεται στην Αθήνα αναμένεται στην Αθήνα για το συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων, στις 5-7 Νοεμβρίου, με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα των ερευνών γης νορβηγικής εταιρείας PGS για τα πιθανολογούμενα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη.

Η Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων είναι η μεγαλύτερη διεθνής επιστημονική ένωση στην πετρελαϊκή βιομηχανία με 38.000 εξειδικευμένα μέλη. Σύμφωνα με την Καθημερινή στο συνέδριο θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 300 μέλη της παγκόσμιας πετρελαϊκής κοινότητας, ενώ αρμόδια στελέχη μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν το πετρελαϊκό δυναμικό της Μεσογείου.

Το ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση των στοιχείων από τη νορβηγική PGS για τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στις περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης, με παράγοντες της πετρελαϊκής αγοράς να θεωρούν βέβαιο πως θα παρουσιαστούν πρόσθετα στοιχεία για το Ιόνιο και την Κρήτη, με στόχο την πώληση των σεισμικών δεδομένων σε εταιρείες που θα παρευρεθούν στο συνέδριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει το Ιόνιο και ειδικά η περιοχή δυτικά της Κέρκυρας έως τα χωρικά ύδατα της Ιταλίας, η αντίστοιχη περιοχή δυτικά της Κεφαλλονιάς και ο κόλπος της Κυπαρισσίας. Στην Κρήτη ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει η νότια πλευρά από το νομό Χανίων έως το νομό Λασιθίου.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σε καταυλισμό των Ρομά στη Βόνιτσα

Έρευνα στον καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, πραγματοποίησε το πρωί η Αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ελέγχθηκαν 12 άτομα, εκ των οποίων έξι προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Βόνιτσας. Επίσης έγιναν έξι κατ’ οίκον έρευνες, ενώ ελέγχθηκαν και έξι οχήματα.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, θα συνεχισθούν οι έλεγχοι σε καταυλισμούς Ρομά στη Δυτική Ελλάδα.

Τροχαίο με πέντε τραυματίες στην Ηλεία

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν πέντε άτομα, εκ των οπoίων το ένα σοβαρά - Μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο μικρά παιδιά

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στις στροφές δρυμώνα στην Επαρχιακή Οδό Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν πέντε άτομα, εκ των οπoίων το ένα σοβαρά.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο μικρά παιδιά.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο για την μεταφορά των τραυματιών, ενώ επενέβησαν και οχήματα της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους και τον καθαρισμό της οδού, απο τα θραύσματα των αυτοκινήτων και τα λιπαντικά των κινητήρων.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

500.000 ασφαλισμένοι σε όλα τα Ταμεία προλαβαίνουν να φύγουν με πρόωρη σύνταξη

Γλιτώνουν περίπου 500.000 ασφαλισμένοι σε όλα τα Ταμεία

Περίπου 500.000 ασφαλισμένοι σε όλα τα Ταμεία προλαβαίνουν είτε να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης είτε να κατοχυρώσουν την έξοδο, με πρόωρη σύνταξη ώστε να μην τους πιάνουν οι νέες ρυθμίσεις που αναμένονται εντός του 2014.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο από τις αλλαγές γλιτώνουν:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ναύπακτος: Ι.Χ. παρέσυρε και τραυμάτισε δυο κοπέλες

Σοβαρό τροχαίο κοντά στις εργατικές κατοικίες 

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα καταγράφηκε στη Ναύπακτο. Σύμφωνα με το Nafpaktianews.gr ένα αυτοκίνητο ΙΧ (κλούβα) παρέσυρε δυο νεαρές κοπέλες στις δεύτερες Εργατικές κατοικίες.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα άντρες της τροχαίας Ναυπάκτου και ασθενοφόρο όπου μετέφερε τις δύο κοπέλες στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Η μια εκ των δύο, ελαφρά τραυματισμένη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, ενώ η δεύτερη, πιο βαριά, μεταφέρθηκε με τραύμα στο πόδι και στο κεφάλι στο νοσοκομείο του Ρίου. Να σημειωθεί ότι η δεύτερη κοπέλα δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.

Πηγή: nafpaktianews

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Πύργος: Προσήγαγαν μαθητές επειδή μοίραζαν φυλλάδια της ΚΝΕ

Πέντε άτομα - μέλη της ΚΝΕ- προσήχθησαν σήμερα, λίγο πριν από τη μαθητική παρέλαση στον Πύργο, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο νομό Ηλείας, Γιώργος Μαρινόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι νεαροί μοίρασαν φυλλάδια με φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη που έγραφαν "ΚΚΕ-ΕΑΜ--ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΚΝΕ" και "ΛΑΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΝΙΚΗΤΟΣ!".

Οι προσαχθέντες, τρεις κοπέλες και δύο νεαροί,  μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους  αφέθησαν ελεύθεροι.

Πηγή: ertopen

Πύργος: Μητέρα καταγγέλλει ότι το «νεκρό» παιδί της δόθηκε παράνομα για υιοθεσία


Όπως αποκάλυψε, το παιδί της που γεννήθηκε στο Γ.Ν. Πύργου και της είπαν ότι πέθανε δόθηκε παράνομα για υιοθεσία στο "Αγ. Ανδρέας" Πατρών

Καταγγελία σοκ από μητέρα ότι το παιδί που της δήλωσαν ότι πέθανε στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» το 1988, δόθηκε παράνομα για υιοθεσία. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο Mega η μητέρα, το μωρό γεννήθηκε πρόωρο στο νοσοκομείο του Πύργου. Επειδή ακριβώς ήταν πρόωρο, μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα για πρόωρα βρέφη στο νοσοκομείο της Πάτρας «Αγ. Ανδρέας».

Μία εβδομάδα μετά και αφού η γυναίκα βγήκε από το νοσοκομείο, ήρθε στην Πάτρα προκειμένου να δουν το παιδί. Όπως καταγγέλλει η ίδια, από το νοσοκομείο δεν την άφησαν να το δουν, διαβεβαιώνοντάς την ότι είναι καλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Την επόμενη όμως ημέρα, της τηλεφώνησαν και της είπαν ότι το μωρό πέθανε.

Αφού έθαψαν το κουτί με το μωρό που τους έδωσαν από το νοσοκομείο, οι γονείς του παιδιού ξεκίνησαν τις έρευνες καθώς το βιβλιάριο υγείας του παιδιού από τον Πύργο όπου γεννήθηκε και τα έγγραφα από το νοσοκομείο του «Αγ. Ανδρέα» παρουσίαζαν άλλες μετρήσεις (ύψος, βάρος κ.ά.).

Η μητέρα πήγε στον εισαγγελέα και ζήτησε και έλαβε απόφαση για εκταφή του βρέφους. Από τις εξετάσεις που έγιναν στα ευρήματα αποδείχθηκε ότι το μωρό που ετάφη δεν αντιστοιχούσε στο δικό της παιδί.

Οι υποψίες της για ότι το παιδί της δόθηκε παράνομα για υιοθεσία και δεν πέθανε έγιναν ακόμα πιο έντονες, όταν μετά από λίγους μήνες από την εκταφή η μητέρα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα στο οποίο της έλεγαν ότι το παιδί ζει κάπου στη Βόρειο Ελλάδα.

Οι γονείς απευθύνθηκαν ξανά στον εισαγγελέα, όπου με εισαγγελική παραγγελία έγινε έλεγχος στα αρχεία του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέα» και σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στο βιβλίο εισόδου – εξόδου της Παιδιατρικής Κλινικής φαίνεται ότι το μωρό νοσηλεύτηκε μόνο για λίγες ώρες, την ημέρα που μεταφέρθηκε από τον Πύργο.

Πηγή: ilialive.gr

Πάτρα: Πουλήθηκε βρέφος για 10.000 ευρώ!

Τις δικαστικές αρχές της Πάτρας συνεχίζει να απασχολεί η υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους που είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2011. Τότε αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι για να αγοράσουν ένα βρέφος πέντε ημερών από γονείς Ρουμάνους Ρομά.

Σήμερα περίπου ενάμιση χρόνο μετά, οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί εάν πίσω από τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ολόκληρο κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Οι γονείς του παιδιού ζούσαν σε συνθήκες ανέχειας στην Πάτρα και αυτό επικαλέστηκαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν για να αποφασίσουν να πουλήσουν το πέντε ημερών παιδί τους. Εκτός από αυτούς είχε συλληφθεί και ένα ακόμη ζευγάρι Ρουμάνων, 25 και 30 ετών, οι οποίοι είχαν έρθει σε επικοινωνία με το ζευγάρι των αστυνομικών.

Η αγοραπωλησία

Το ποσό της αγοράς του βρέφους είχε συμφωνηθεί στα 10.000 ευρώ και το σημείο συνάντησης ήταν έξω από το «Καρφούρ» στον Γλαύκο. Το παιδί είχε γεννηθεί στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στις 11 Ιουνίου 2011 και η σύλληψη έγινε στις 16 Ιουνίου. Στην Αστυνομία επικρατεί η υπόνοια ότι το ίδιο ζευγάρι έχει πουλήσει ένα ακόμη παιδί του, χωρίς όμως να υπάρχουν ικανά στοιχεία για την τεκμηρίωσή της.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσέγγισαν τους Ρουμάνους μεσάζοντες από άτομο μέσα από το νοσοκομείο και οι επαφές είχαν ξεκινήσει ένα μήνα πριν τη γέννηση του παιδιού. Σε αυτό το διάστημα το ζευγάρι των αστυνομικών, για να μην προκαλέσει υποψίες, ζητούσε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του παιδιού και την πορεία της.

Ολα αυτά, ενώ τον Ιανουάριο του 2011 είχε γίνει ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Πάτρα, Λαμία, Σέρρες και Αθήνα, ενώ η έρευνα είχε επεκταθεί στις πόλεις Μπουργκάς, Βάρνα και Γιαμπόλ της Βουλγαρίας. Τότε η ΕΛΑΣ είχε εξαρθρώσει σπείρα εμπορίας βρεφών με έδρα τη Λαμία. Μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έγινε έρευνα στα νοσοκομεία Πάτρας και Λαμίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Γιώργος Ηλιόπουλος / pelop.gr

Χανάκια Πύργου: Δύσκολες ώρες για τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού βρίσκεται στα Χανάκια του Πύργου μαζί με τη γυναίκα του... 

 
Στο πλευρό της συζύγου του Έλενας, βρίσκεται ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. 

Η μητέρα της γυναίκας του, έφυγε από τη ζωή χθες και η οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η είδηση συγκλόνισε όσους γνώριζαν καλά την οικογένεια και την τοπική κοινωνία στα Χανάκια Πύργου.

Ηλεία: Θρίλερ με βρέφος που δηλώθηκε νεκρό - Στο φέρετρο υπήρχε άγνωστο μωρό!

Συγκλονίζει η καταγγελία της μάνας που γέννησε πρόωρα - Οι εξηγήσεις των υπευθύνων του νοσοκομείου και ένα ανώνυμο τηλεφώνημα την έστειλαν στο γραφείο του εισαγγελέα και το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται...

Καταγγελία σοκ από μητέρα ότι το παιδί που της είπαν ότι πέθανε στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» το 1988, δόθηκε παράνομα για υιοθεσία. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο Mega η μητέρα, το μωρό γεννήθηκε πρόωρα στο νοσοκομείο του Πύργου και μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα για πρόωρα βρέφη στο νοσοκομείο της Πάτρας «Αγ. Ανδρέας».

Μία εβδομάδα μετά και αφού η γυναίκα βγήκε από το νοσοκομείο, ήρθε στην Πάτρα προκειμένου να δουν το παιδί. Όπως καταγγέλλει η ίδια, από το νοσοκομείο δεν την άφησαν να το δει, διαβεβαιώνοντάς την ότι είναι καλά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Την επόμενη όμως ημέρα, της τηλεφώνησαν και της είπαν ότι το μωρό πέθανε.

Αφού έθαψαν το κουτί με το μωρό που τους έδωσαν από το νοσοκομείο, οι γονείς του παιδιού ξεκίνησαν τις έρευνες καθώς το βιβλιάριο υγείας του παιδιού από τον Πύργο όπου γεννήθηκε και τα έγγραφα από το νοσοκομείο του «Αγ. Ανδρέα» παρουσίαζαν άλλες μετρήσεις (ύψος, βάρος κ.ά.).

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η μητέρα πήγε στον εισαγγελέα και ζήτησε την εκταφή του βρέφους. Από τις εξετάσεις που έγιναν στα ευρήματα αποδείχθηκε ότι το μωρό που ετάφη δεν αντιστοιχούσε στο δικό της παιδί.

Οι υποψίες της για ότι το παιδί της δόθηκε παράνομα για υιοθεσία και δεν πέθανε έγιναν ακόμα πιο έντονες, όταν μετά από λίγους μήνες από την εκταφή η μητέρα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα στο οποίο της έλεγαν ότι το παιδί ζει κάπου στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι γονείς απευθύνθηκαν ξανά στον εισαγγελέα, όπου με εισαγγελική παραγγελία έγινε έλεγχος στα αρχεία του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέα» και σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στο βιβλίο εισόδου – εξόδου της Παιδιατρικής Κλινικής φαίνεται ότι το μωρό νοσηλεύτηκε μόνο για λίγες ώρες, την ημέρα που μεταφέρθηκε από τον Πύργο. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για να πάρετε το επίδομα θέρμανσης

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης και εμείς έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, για να μην ταλαιπωρείτε!

Το επίδομα θα χορηγείται στα φυσικά πρόσωπα  για τις αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης που πραγματοποιούν από 15 Οκτωβρίου μέχρι και την 30 Απριλίου κάθε έτους μετά από σχετική αίτηση που αρμοδίως υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου κάθε έτους. Η αίτηση θα υποβάλλεται μέσω εφαρμογής στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr, και θα ακολουθεί η ένταξή τους στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Επιβλητικοί οι εορτασμοί της 442ης επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Το έναυσμα των εορτασμών, έδωσε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στη Ναύπακτο ο καθιερωμένος ιστιοπλοϊκός αγώνας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της ομώνυμης Ναυμαχίας , με «όπλα» το εύ αγωνίζεσθαι και την αγάπη για την ιστορία και τα μαγευτικά νερά της γραφικής περιοχής.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου εγκαινιάστηκε η έκθεση μικροναυπηγικής με τίτλο «Ταξίδι στα κύματα της ιστορίας» που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. Μοντέλα ιστορικών πλοίων, ζωντανεύουν με τρόπο μαγικό την ιστορία των πλοίων από το 5ο π.Χ έως τον 19ο αιώνα. Όσοι επισκεφθούν το Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν το ένδοξο παρελθόν μέσα από αριστουργηματικά έργα της μικροναυπηγικής τέχνης, δημιουργήματα του ταλαντούχου κ. Ευάγγελου Γρυπιώτη.

Η εβδομάδα που ακολούθησε είχε επίκεντρο τη μελέτη της ιστορίας της Μεσογείου μέσα από το πρίσμα του Χριστιανισμού και του Ισλαμισμού, με ομιλίες και διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών από τον ερευνητικό και ακαδημαϊκό τομέα.


Με την καθιερωμένη αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας του 16ου αι. που παρακολούθησαν πλήθος κόσμου στο μεσαιωνικό λιμάνι της Ναυπάκτου και με την αρχιερατική λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου τη δοξολογία και τη ρίψη στεφάνων στη θάλασσα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του εορτασμού της 442ης Ναυμαχίας της Ναυπάκτου το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρέσβης της Ισπανίας κ. Alfonso Lucini καθώς και κορυφαίοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτικής ηγεσίας.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Στην τελική ευθεία η δίκη για σκάνδαλο στο ΙΚΑ της Πάτρας

Ανακοινώνεται την Τρίτη η ημερομηνία της δικαστικής απόφασης Στην τελική της ευθεία εισέρχεται η δίκη για τη χορήγηση, περίπου προ 15ετίας, υπερβολικού αριθμού αναπηρικών αμαξιδίων από το ΙΚΑ της Πάτρας, που ζημίωσε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σημαντικά το Ίδρυμα.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, την περασμένη Τρίτη συνεχίστηκε η διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, καθώς και των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο εκ των τεσσάρων εναπομεινάντων κατηγορουμένων.

Όπως είναι γνωστό οι άλλοι κατηγορούμενοι δεν κάθονται πλέον στο εδώλιο αφού τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν. παραγράφηκαν (η υπόθεση εκκρεμεί από το 2004).

Η βασική υπερασπιστική γραμμή, στην οποία κινήθηκαν οι δικηγόροι της υπεράσπισης, είναι ότι παρατηρήθηκε μια σχετική χαλαρότητα κι έγιναν όντως κάποιες παρατυπίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε δόλος από πλευράς των κατηγορουμένων κι ό,τι έκαναν το έκαναν απλά και μόνο για να διευκολύνουν κάποιους ασφαλισμένους.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στη συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου (την προσεχή Τρίτη), γιατί όχι απλώς θα ολοκληρωθούν τότε οι αγορεύσεις των συνηγόρων, αλλά και θα αποφασίσει το δικαστήριο την ημερομηνία κατά την οποία θ' ανακοινωθεί η απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή των τεσσάρων από τους πέντε κατηγορουμένους (τρεις γιατροί και ένας προμηθευτής), ενώ για έναν από τους γιατρούς πρότεινε την αφαίρεση δύο περιστατικών και την παραγραφή λόγω μετατροπής των υπολοίπων σε πλημμελήματα. Έτσι ο συγκεκριμένος γιατρός δεν κάθεται πλέον στο εδώλιο.

Τσούκαλης - ΔΗΜΑΡ: Aξιοποίηση των ανενεργών καταθέσεων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου

Aξιοποίηση των ανενεργών καταθέσεων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.
Η ερώτηση:
Με το νόμο 4151/2013 έγινε τροποποίηση του ανενεργού νόμου 1195/1942, ώστε να επιτρέπεται στο Δημόσιο η χρήση των κεφαλαίων από αδρανείς καταθέσεις για την κάλυψη των αναγκών του.
Το ύψος των ανενεργών καταθέσεων αποτελεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο πόσο (σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο ευρώ). Μάλιστα στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι η χρήση των κεφαλαίων από αδρανείς καταθέσεις επιτρέπεται για την κάλυψη αναγκών του Δημοσίου με απώτερο σκοπό τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Στο άρθρο 8 παράγραφος 5 αναφέρεται ότι «Τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται, μέσα στις προθεσμίες σύνταξης του Κρατικού Προϋπολογισμού, να ενημερώνουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το κατ' εκτίμηση ύψος των αδρανών καταθέσεων που θα μεταφέρουν στο Δημόσιο μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, ώστε τα κονδύλια αυτά να συμπεριληφθούν στο Γενικό Προϋπολογισμό του επόμενου οικονομικού έτους»

Επειδή ήδη έχει κατατεθεί το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού χωρίς να υπάρχει καμία καταγραφή του ύψους των αδρανών καταθέσεων.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

• Ποιο είναι το εκτιμώμενο συνολικό ποσό των αδρανών καταθέσεων; Για ποιο λόγο δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2014 του ύψους των αδρανών καταθέσεων που θα μεταφέρουν στο Δημόσιο οι τράπεζες, σύμφωνα με το νόμο 4151/2013;

• Άσκησε η Τράπεζα της Ελλάδας την υποχρέωση εποπτείας προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως προβλέπεται στο άρθρο 9 του νόμου 4151/2013 και αν ναι επέβαλλε τις προβλεπόμενες κυρώσεις; Σε κάθε περίπτωση έχει ζητήσει ο Υπουργός Οικονομικών, από την Τράπεζα της Ελλάδας τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου για την επιβεβαίωση της πιστής εφαρμογής των οριζομένων στο συγκεκριμένο νόμο;

• Σε ποιες δράσεις κοινωνικής πολιτικής θα διοχετευθούν τα κεφάλαια από τις ανενεργές καταθέσεις; Θα υπάρχει ξεχωριστός κωδικός στον προϋπολογισμό;

Θλίψη στην Πάτρα για το θάνατο του γνωστού δικηγόρου Γιάννη Γκότση

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν, ο γνωστός δικηγόρος της Πάτρας, Γιάννης Γκότσης, σε ηλικία μόλις 41 ετών.  Ο Πατρινός δικηγόρος έχασε τη γενναία μάχη που έδινε το τελευταίο χρονικό διάστημα για να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και τον αγώνα που έδινε ο ίδιος για να βγει νικητής από την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του.

Η αναγγελία του θανάτου του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και σκόρπισε βαθιά θλίψη στην πατραϊκή κοινωνία και ιδίως στους συναδέλφους του.

Ήταν μάχιμος δικηγόρος, είχε αναλάβει αρκετές σοβαρές υποθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως την υπεράσπιση του κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία του Πάνου Τσίρκα, της πολύκροτης υπόθεσης της νύχτας, κ.α.

Τον τελευταίο χρόνο αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του, μετέβη στην Γερμανία και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Ο Γιάννης Γκότσης ήταν παντρεμένος με την Στέλλα Κουμανάκου και απέκτησαν έναν γιο, τον Σωτήρη, τον οποίο και λάτρευε. Η μητέρα του, οι γονείς της συζύγου του, οι φίλοι, οι γνωστοί, οι συνάδελφοι θρηνούν για τον τόσο πρόωρο χαμό του.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών, ενώ η ταφή του στο Κοιμητήριο Προαστείου Πατρών.

 thebest.gr

Πάτρα: Απίστευτο περιστατικό σε Αστυνομικό Τμήμα - Πήγε να δηλώσει την καραμπίνα, σαν να πήγαινε για κυνήγι...

Iδιοκτήτης κυνηγετικού όπλου που έπρεπε να πάει για να το δηλώσει, εμφανίστηκε στο Τμήμα κρατώντας το όπλο λες και ήταν έτοιμος για κυνήγι Στην παρατήρηση που του έκανε ο αστυνομικός σκοπός του Τμήματος, οτι θα έπρεπε να βάλει το όπλο στη θήκη, αυτός απάντησε:

"Δεν φτάνει που θα πληρώσω (εννοούσε το κόστος της ανανέωσης αδείας) , θέλετε να το βάλω και στη θήκη

"Όσοι παρακολουθούσαν το περιστατικό έμειναν άφωνοι, αλλά στο τέλος ο συμπολίτης συμμορφώθηκε

Πηγή: thebest

Πάτρα: Θύμα ληστείας με λεία ύψους 1 εκατ. ευρώ υποστηρίζει ότι έπεσε υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ

 
Θύμα καλά οργανωμένης διάρρηξης υποστηρίζει πως έπεσε η υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Αχαΐα Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου, η οποία δήλωσε πως οι ληστές της απέσπασαν λεία που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ.

Η διάρρηξη σημειώθηκε την Πέμπτη στο σπίτι της Μιντιλόγλι Αχαΐας και η υποψήφια βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρει πως μπαίνοντας στο σπίτι της διαπίστωσε ότι της είχαν αφαιρέσει το χρηματοκιβώτιο όπου τοποθετούσε τα κοσμήματα, αναφέρει το pelop.gr.

Εκτός από τα κοσμήματα της κ. Αναγνωστοπούλου, στο εσωτερικό υπήρχαν διάφορα προσωπικά έγγραφα. Στο χρηματοκιβώτιο ήταν τοποθετημένα χρυσά και μαργαριταρένια περιδέραια, χρυσά ρολόγια και γενικότερα κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες διέθεταν άριστη πληροφόρηση και γι' αυτό τον λόγο προσπαθούν να διαπιστώσουν τις πιθανές «διαρροές» στην πληροφόρηση σε σχέση με τα κοσμήματα που εντοπίστηκαν.

Η Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου στις τελευταίες εκλογές είχε καταταγεί δεύτερη με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ενώ ήταν αντιπρόσωπος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή και ιδιοκτήτρια εταιρείας εισαγωγών εξαγωγών από Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το βιογραφικό της και είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ.

«Βάφουν» ροζ τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Ηχηρό μήνυμα ζωής στον αγώνα κατά του καρκίνου

«Pink the Bridge» τιτλοφορείται μία δράση γεμάτη συμβολισμούς, ένα πέρασμα γεμάτο ζωή και ελπίδα που διοργανώνει ο Σύλλογος «Αλμα Ζωής» του νομού Αχαΐας, επιχειρώντας να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ζωής στον αγώνα κατά του καρκίνου.

«Ελάτε μαζί μας να διασχίσουμε την Γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου στις 27 Οκτωβρίου 2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 11 το πρωί, και ντυμένοι στα ροζ, να “κατασκευάσουμε” μια αλλιώτικη, μια ροζ Ανθρώπινη Γέφυρα Ζωής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύει το thebest.gr.

Μαζί θα περπατήσει και η Χρυσή Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Αθήνα 2004 και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός», Σοφία Μπεκατώρου.

Νικολόπουλος: «Μόνο ο λαός μπορεί να πει και πάλι ΟΧΙ στην εποχή του… ΝΑΙ»

Με την ευκαιρία της εθνικής  επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή επέτειος δεν ανήκει στους λίγους, τους “επώνυμους”, τους έχοντες δυνατότητα δημόσιου λόγου και εξουσία.
Ανήκει στον απλό εργαζόμενο που  παράγει με τα χέρια και το μυαλό  του, ενώ την ίδια ώρα γεύεται  πείνα και ανασφάλεια.
Ανήκει στον άνεργο που βλέπει τα όνειρά του φυλακισμένα από τους κλειδοκράτορες της φτώχιας.
Ανήκει στον νέο που ξενιτεύεται  γιατί αυτή η πατρίδα τον διώχνει
Ανήκε και σε εκείνον που βλέπει τη νιότη να χάνεται μέσα στα μαύρα χρόνια της αναγκαστικής αδράνειας.
Ανήκει στον λαό και προπάντων, στη νέα γενιά.
Ο ελληνικός λαός έγραψε την εποποιία του ’40 και τις χρυσές σελίδες της αντίστασης στον κατακτητή.
Ο ελληνικός λαός θυσιάστηκε για  να μην σβήσει το όνειρο μιας λεύτερης και ανεξάρτητης πατρίδας.
Ο ελληνικός λαός πλήρωσε τον πολυετή βαρύτατο φόρο των πολλών λαθών που οδήγησαν στον εμφύλιο διχασμό.
Ο ελληνικός λαός και σήμερα λοιπόν, είναι ο απόλυτος άρχων και  διαχειριστής της ιστορίας του, αλλά και της μοίρας του στο σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου.
Ο ελληνικός λαός αυτός, και μόνον αυτός, είναι ο θεματοφύλακας της λευτεριάς, της δημοκρατίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.
Ο ελληνικός λαός αυτός, και μόνον αυτός, ξέρει την αξία και τη δύναμη της ενότητάς του.
Τελικά, μόνον ο ελληνικός λαός μπορεί και σήμερα να πει το μεγάλο «όχι», στην εποχή που οι κρατούντες λένε πάντα… «ναι».
Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες  και τους Έλληνες!»

Αγρίνιο: Πτώμα 62χρονου άνδρα στη λίμνη

Νεκρός βρέθηκε 62χρονος ημεδαπός, κάτοικος της Σπολάιτας Αιτ/νιας μετά από έρευνες ανδρών της Αστυνομίας, στις 10:30 σήμερα το πρωί. 


Πιο συγκεκριμένα ο 62χρονος αναζητούνταν από την οικογένειά του, η οποία ανησυχούσε μιας και ο άνδρας είχε φύγει από το σπίτι του για να κάνει απλά έναν περίπατο. 

Το πτώμα του βρέθηκε στη λίμνη κοντά στην περιοχή Ματσούκι, ενώ τα ακριβή αίτια του ατυχούς και μυστηριώδους γεγονότος ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Αγρινίου.


 aerasnews.gr

Νέα έργα ανάπλασης στην Αρχαία Ολυμπία

Ξεκίνησε και προχωρά με γοργούς ρυθμούς το έργο της ανάπλασης της 1ης άνω παράλληλου οδού στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Το έργο αφορά το τμήμα από το δημαρχείο της πόλης έως και το παλιό δημοτικό σχολείο και έρχεται να συμπληρώσει τα έργα που είχαν γίνει στην κεντρική οδό και στις καθέτους της από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η κάθετη οδός που βρίσκεται παραπλεύρως του δημαρχείου, δεν είχε αναπλαστεί και έτσι επί της ουσίας τα έργα ξεκίνησαν από εκεί.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές αναφέρθηκε στις εργασίες που υλοποιούνται και τόνισε πως «πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης που γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία μετά το 2004, όταν τότε έγιναν μια σειρά έργων με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρόκειται για ένα έργο που θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την πόλη σε ώρες αιχμής και θα δημιουργήσει ευκαιρίες τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, αφού πλέον η Ολυμπία παύει να είναι ένας μόνο δρόμος και δημιουργείται με την 1η άνω παράλληλο και την 3η κάτω παράλληλο που θα αναπλαστεί και αυτή, ένα σύστημα δρόμων πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δεββές.

Ο αναπληρωτής δήμαρχος περιέγραψε και τις εργασίες που θα γίνουν στο πλαίσιο της ανάπλασης. Θα αυξηθεί το πλάτος των πεζοδρομίων, θα γίνουν φυτεύσεις και πλακοστρώσεις, θα γίνει έλεγχος των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ στο οδόστρωμα θα παραμένει η άσφαλτος και δεν θα υπάρξει αλλαγή υλικού.

«θα είναι μια διαφορετική όψη και για την πόλη πάνω από τον δρόμο. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων με προϋπολογισμό 1.5 εκατομμύριο ευρώ και χρόνο υλοποίησης περίπου έξι μήνες.

Πηγή: www.ilialive.gr

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πύργος: 22χρονη φοιτήτρια παρασύρθηκε από μηχανή

Σοβαρά τραυματίστηκε μια 22χρονη φοιτήτρια σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στον Πύργο.

Η άτυχη κοπέλα, επιστρέφοντας στο σπίτι της, παρασύρθηκε ενώ διέσχιζε διάβαση πεζών στην διασταύρωση των οδών 28ης Οκτωβρίου και Ρήγα Φεραίου, από μοτοσικλέτα.

Η κοπέλα χτύπησε στα δύο της πόδια, αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου, όπου και νοσηλεύεται.

ilialive.gr

Πύργος: Πέντε ψυχές με στέγη τον ουρανό (photos & video)


Εικόνες που ακόμα και σήμερα μέσα στην κρίση πιστεύαμε πως είναι πολύ μακρινές σε εμάς, δυστυχώς υπάρχουν δίπλα μας. Ίσως καλά κρυμμένες, αλλά όταν αποκαλύπτονται φανερώνουν το μέγεθος μιας τραγωδίας, ενός δράματος. Σκηνές που ακόμα και αν τις αντικρίσουμε μπροστά μας, αδυνατούμε να πιστέψουμε πως είναι αλήθεια. Στον Πύργο, στις παρυφές της πόλης, μια πενταμελής οικογένεια με τρία μικρά παιδιά, ζει κάτω από μια διαφημιστική πινακίδα.

Ένα νεαρό ζευγάρι με τα τρία παιδιά του, κοιμάται στην ύπαιθρο εδώ και έξι μήνες, άστεγοι, άνεργοι, πάμφτωχοι, αναζητούν την ελπίδα. Η κοινωνία, σε κάποιες περιπτώσεις ξέρει, γνωρίζει, σε κάποιες άλλες στρέφει το βλέμμα αλλού αδιάφορα, σε κάποιες άλλες αντιμετωπίζει την κατάσταση με κακία. Ένα νεαρό ζευγάρι με τρία παιδιά, χωρίς επαφή με συγγενείς, προσπαθεί με αξιοπρέπεια να σταθεί, αναζητά μια δουλειά, ένα σπίτι, λίγη ζεστασιά…

Ο χειμώνας έρχεται και προμηνύεται δύσκολος και αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να παραμένουν στο σημείο που τους συναντήσαμε, ανυπεράσπιστοι στο κρύο, τη βροχή, το αγιάζι… Μα είναι άνθρωποι, δεν είναι ζώα… Ακόμα και τα ζώα θα φροντίζαμε… Για αυτούς κοινωνία τι κάνουμε; Πως μπορούμε να τους προστατέψουμε; Να τους προσφέρουμε τα απαραίτητα; Μια οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά, που πρέπει να παραμείνει μαζί, με την ίδια ζεστασιά, την ίδια αγάπη που νοιώσαμε δίπλα τους την ώρα του ρεπορτάζ, αλλά με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης…


Ο Παναγιώτης και η Χριστίνα, είναι δύο νέοι άνθρωποι, ηλικίας 30 και 23 ετών, που είδαν τα όνειρά τους να σκορπίζουν μέσα στη δίνη της κρίσης. Με τρία παιδιά στην αγκαλιά τους ηλικίας 4,5 και 6 ετών, πασχίζουν να επιβιώσουν και κάνουν ό,τι μπορούν για να τα καταφέρουν. Από τον περασμένο Μάιο, έξι μήνες τώρα, ζουν κάτω από μια διαφημιστική πινακίδα, δίπλα στην Εθνική Οδό στις παρυφές της πόλης του Πύργου.

Έχουν βάλει κάποιες τέντες, έχουν χρησιμοποιήσει κάποιους μουσαμάδες και εκεί περνούν το χρόνο τους, όταν δεν ψάχνουν για κάθε τι χρήσιμο, μέσα στην πόλη, ή όταν ο Παναγιώτης, δεν κάνει κάποιο μεροκάματο. Και η Χριστίνα, έχει δουλέψει κάποιες φορές στο δήμο και τώρα ετοιμάζεται να κάνει πάλι τα χαρτιά της για την υπηρεσία καθαριότητας. Όμως ο χειμώνας βρίσκεται μπροστά και απειλητικός και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση τόσο για τα παιδιά τους, όσο και για τους ίδιους να παραμείνουν σε αυτό το χώρο.

Ένα χώρο που μοιάζει χωρισμένος, σε ζώνες. Ένα μέρος για να παίζουν τα παιδιά, ένα χώρο για να κάθονται όταν δεν κοιμούνται, ένα «κουτί» για να περάσει η νύχτα όσο το δυνατόν καλύτερα στεγανοποιημένο, ένα αγνάντιο σα μπαλκόνι… Και όλα αυτά κρυμμένα ανάμεσα στη βλάστηση σε ελιές, αθάνατους, άλλους θάμνους και δέντρα.

Η έξωση τους έβγαλε στην ύπαιθρο
Ο Παναγιώτης εξιστορώντας το δράμα που βιώνει η οικογένεια, προσπαθεί να δείξει δυνατός. Όπως κάνει άλλωστε κάθε μέρα για να στηρίξει την σύζυγό του και τα τρία παιδιά του. «Έμεινα χωρίς δουλειά και βρεθήκαμε να χρωστάμε νοίκια στο σπιτονοικοκύρη μας. Μας φώναξε και τον παρακαλέσαμε να κάνει λίγο υπομονή. Δεν ήθελε και τελικά μας έδιωξε από το σπίτι. Σήμερα το σπίτι είναι κλειδαμπαρωμένο με τα έπιπλα μας μέσα» μας λέει ο Παναγιώτης. Από τότε ζουν στο σημείο που τους συναντήσαμε.

Έχουν περάσει έξι μήνες στην ύπαιθρο… το καλοκαίρι όμως τελείωσε και ο χειμώνας έρχεται απειλητικός. Ήδη οι πρώτες βροχές τους έχουν βρει σε αυτή την κατασκευή με τους μουσαμάδες, ένας χώρος που στριμώχνονται από νωρίς μόλις νυχτώσει, το ζευγάρι με τα τρία παιδιά. Και όλοι μαζί κρατούν ζεστό το χώρο τυλιγμένοι πλέον με κουβέρτες, για να αντέξουν την παγωνιά της νύχτας. «Κοιτάμε να είμαστε ζεστά και να μην αρρωστήσουν τα παιδιά» μας λέει η Χριστίνα.

Η αναζήτηση στέγης
«Πήγαμε στη Μητρόπολη» λένε με ένα στόμα και ο Παναγιώτης και η Χριστίνα. «Ζητήσαμε αν μπορούν να μας εξασφαλίσουν ένα λυόμενο, να μείνουμε έστω εκεί, ή αν γίνεται να μας φιλοξενήσουν σε ένα ίδρυμα. Όμως δεν υπήρχε κάποια θετική απάντηση».

Στο σημείο που τους συναντήσαμε κατέληξαν τελευταία. Είχαν βρει κάποιο άλλο πριν, που όμως δεν ήταν τόσο καλό για να παραμείνουν. Ανέβηκαν λοιπόν σε ένα μικρό λοφάκι σε ένα αγρόκτημα και έστησαν – με την άδεια του ιδιοκτήτη – το «σπιτικό» τους. Οι εικόνες είναι απερίγραπτες…. Κοιτάμε σε μια γωνιά, συγκεντρωμένα μερικά παιχνίδια… «Εδώ είναι αυτό που λένε, το παιδικό δωμάτιο. Εδώ κάθονται και παίζουν, χαζεύουν τα αυτοκίνητα που περνούν στο δρόμο, χαιρετάνε τα τρένα όταν περνούν και τους επιβάτες χωρίς να τους γνωρίζουν… Νοιώθουν όμορφα όταν το κάνουν αυτό, ξετρελαίνονται..» αναφέρει με παράπονο ο πατέρας των τριών αγγελουδιών.

Γύρω τριγύρω, αντικείμενα που κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας τα βρήκαν άχρηστα και τα πέταξαν στα σκουπίδια. Εκεί έψαξε η οικογένεια, βρήκε και ξεχώρισε τα πιο απαραίτητα και χρήσιμα. «Ψάχνουμε για να βρούμε παλιά καλώδια, μπουκάλια από μπύρες, ότι είναι δυνατό να μας δώσει κάποια χρήματα» μας λέει ο Παναγιώτης. «Είμαστε λίγο επικίνδυνα εδώ, καθημερινά νοιώθουμε το φόβο.

Οι νύχτες είναι δύσκολες, τώρα κάνει περισσότερο κρύο, μπαίνουμε μέσα νωρίς να ζεσταθούμε. Τα πρωινά, κυκλοφορούμε στην πόλη, να ξεφεύγουμε να βλέπουμε άλλες εικόνες…» συμπληρώνει. Η οικογένεια δεν μπορεί, δεν αντέχει αυτό το μαρτύριο. Παραμένει στο χώρο όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα και αναζητά εικόνες που θα τους βγάλουν από τη μιζέρια, θα τους κάνουν να αποδράσουν από το δράμα που ζουν, να νοιώσουν λίγο καλύτερα.

Το μαρτύριο της ανεργίας και το σπίτι που ζητάνε
Εδώ και μήνες χωρίς δουλειά ο Παναγιώτης, όταν βρεθεί μεροκάματο, είναι κάτι παραπάνω και από Θείο δώρο. «Ευχαριστώ το Θεό κάθε φορά που βρίσκω μια δουλειά έστω και για λίγο. Ζούμε με τη βοήθεια γνωστών ή αγνώστων που μας βλέπουν έξω, για να επιβιώσουμε» αναφέρει ο Παναγιώτης. Ξέρει καλά μαζί με τη Χριστίνα, πως ο χειμώνας δεν βγαίνει σε αυτό το σημείο. Θα επιδιώξουν σε κάθε περίπτωση να βρουν κάτι καλύτερο να προστατευτούν από το κρύο, όμως ξέρουν ότι αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση.

«Θέλουμε ένα σπίτι, ένα λυόμενο, κάτι να μπορούμε να ζήσουμε και να προστατευτούμε από το κρύο. Έστω αν μπορούν να μας φιλοξενήσουν σε κάποιο ίδρυμα. Δεν θα αντέξουμε το χειμώνα και κυρίως τα παιδιά…» δηλώνουν ο Παναγιώτης και η Χριστίνα. Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νεαρό ζευγάρι είναι το γεγονός ότι φέτος ο μεγαλύτερος γιος τους, έπρεπε να πάει στο σχολείο, στην πρώτη δημοτικού. «Στην κατάσταση που βρισκόμαστε αυτό είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορούμε να στείλουμε το παιδί μας έτσι στο σχολείο. Πως θα νοιώσει, πως θα αισθανθεί; Πρέπει να προσπαθήσουμε για όλα, μα φαντάζουν «βουνό» μπροστά μας»…

Ο φόβος, το κρύο, η απελπισία
Τα παιδιά δεν αντέχουν άλλο… Ζητούν να φύγουν από εκεί. Κοιτάζουν το φωτογραφικό φακό, τα δύο πιο μεγάλα με φόβο, στενοχώρια, ίσως καταλαβαίνουν λίγα παραπάνω, από το μικρότερο αδερφό τους, που στην αγκαλιά του πατέρα του, χαμογελά πονηρά, τσαχπίνικα και κάνει παιχνίδια με τη μητέρα του. Όμως μπροστά στη γενικότερη εικόνα, στην πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, ο Παναγιώτης με τη Χριστίνα λυγίζουν και οι ίδιοι. Θέλουν πάση θυσία να αλλάξουν τη ζωή τους.

«Αν βρούμε μια σταθερή δουλειά, θα μπορέσουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι, ό,τι και αν είναι να μπορέσουμε να βάλουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας. Να μπουν τα παιδιά μέσα, να προφυλαχτούν από το κρύο. Όμως μέχρι τότε τι θα κάνουμε; Δεν μπορούμε, δεν γίνεται, δεν πρέπει να περάσουμε το χειμώνα έξω» λένε αρκετά πιεσμένοι ο Παναγιώτης με τη Χριστίνα. «Παρακαλούμε να μας βοηθήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η μια δουλειά, ή κάποιο κατάλυμα, ό,τι και αν είναι, να μη μείνουμε άλλο έξω» συμπληρώνουν, εκλιπαρώντας για μια βοήθεια σε μια κρίσιμη στιγμή για αυτούς μα κυρίως για τα τρία παιδιά τους.


Αν κάποιος από τους αναγνώστες μας έχει τη διάθεση να βοηθήσει την οικογένεια, μπορεί να επικοινωνήσει με το ilialive.gr, προκειμένου να υπάρξει επικοινωνία με τους γονείς.

Πύργος: "Έκοψαν" ρεμπέτικο του Μπαγιαντέρα από σχολική γιορτή!

Γονέας ζήτησε να απαλειφθεί το τραγούδι "Να ΄ναι γλυκό το βιολί" από τη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου


Δεν πάει πολύς καιρός- τον Μάιο του 2013 συνέβη το περιστατικό που έκανε το γύρο των social media- όπου διευθύντρια σχολείου  κατόπιν προτροπής γονέα,  επέπληξε  την δασκάλα της μουσικής και ουσιαστικά της απαγόρευσε να διδάξει στα παιδιά της Ε΄ τάξης του Δημοτικού, τον «Κεμάλ»,  ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αριστουργήματα του Μάνου Χατζιδάκι κατηγορώντας την για… ισλαμική προπαγάνδα!

Ένα παρόμοιο περιστατικό… λογοκρισίας και σκοταδισμού, συνέβη σε σχολική γιορτή γυμνασίου στον Πύργο, όταν ο διευθυντής, επίσης κατόπιν παρέμβασης γονέα, απαγόρευσε στην καθηγήτρια της μουσικής, να διδάξει και να πει μαζί με την χορωδία του σχολείου, ένα τραγούδι του… Μπαγιαντέρα, που συγκαταλέγεται στα ρεμπέτικα της κατοχής του 1942! Το θέμα ανέδειξε και κατήγγειλε με ανακοίνωσή της και η ΕΛΜΕ Ηλείας.

Πριν από μερικές μέρες και ενώ η συγκεκριμένη καθηγήτρια μουσικής προετοίμαζε μαζί με τους μαθητές της τα τραγούδια που θα παρουσίαζε  η χορωδία στην χθεσινή επετειακή εκδήλωση του σχολείου, ο διευθυντής την κάλεσε και ζήτησε από την μουσικό, να… αφαιρέσει το ρεμπέτικο «Να’ ναι γλυκό το βόλι» του Μπαγιαντέρα από τα τραγούδια που έχουν επιλεγεί, κατόπιν προτροπής ενός γονέα του σχολείου που είπε ότι το παιδί του δεν θέλει να λέει τραγούδια που μιλάνε για τον Άρη ( Βελουχιώτη) και τους αντάρτες!

Μάλιστα ο διευθυντής συγκάλεσε αμέσως και τον Σύλλογο διδασκόντων για να τους ενημερώσει για το θέμα. Η καθηγήτρια μουσικής δεν δέχθηκε να «κόψει» το συγκεκριμένο ρεμπέτικο από την γιορτή, είπε «ή όλα θα τα πούμε, ή κανένα» και συνέχισε να το διδάσκει κανονικά. Ωστόσο, στην χθεσινή σχολική γιορτή, η καθηγήτρια μουσικής επέλεξε να μην ακουστεί κανένα τραγούδι στην εκδήλωση του σχολείου, πλην του Εθνικού Ύμνου!  Επειδή όμως, κανείς δεν μπορεί ούτε να απαλείψει την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, μα ούτε και του ρεμπέτικου τραγουδιού, γιατί δεν είναι δυνατόν το έργο των εκπαιδευτικών και ιδίως των καλλιτεχνικών μαθημάτων να υφίσταται λογοκρισία, ούτε τα φαινόμενα φανατισμού που μας έχουν παγώσει το αίμα να τα βλέπουμε να τρυπώνουν στα σχολεία με τις ευλογίες των διευθυντών και των ανωτέρων τους, το «απαγορευμένο» ρεμπέτικο του Μπαγιαντέρα  ερμηνεύτηκε στην χθεσινή αντιφασιστική συναυλία που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Ηλείας και ο Σύλλογος Δασκάλων Πύργου στην κεντρική πλατεία.

Διότι δεν  αρκεί να καταγγέλλουμε τον σκοταδισμό, τον ρατσισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας, πρέπει και εμπράκτως να τον αποτρέπουμε.  Μάλιστα, εκτός από το ρεμπέτικο, έγινε αναφορά και στο ιστορικό του που είναι μέρος  της ιστορίας του Μπαγιαντέρα, του τυφλού ραψωδού της Αντίστασης. Εξάλλου,  Το Ρεμπέτικο τραγούδι περπάτησε επάνω στα αχνάρια του Αντάρτικου Τραγουδιού (χωρίς αυτό, απαραίτητα να προσδίδει στο δεύτερο αισθητική υπεροχή). Συντάχτηκε με το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ κι ακολούθησε την πολιτική του ιδεολογία.

Οι επίμαχοι στίχοι του Μπαγιαντέρα

ΝΑ 'ΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΒΟΛΙ

«Φόρεσ' αντάρτη τ' άρματα
ζώσε και το σπαθί σου
και σύρε για τον πόλεμο
κι η λευτεριά μαζί σου.

Πολέμησε αντάρτη μου
πως πολεμάνε όλοι
και με τον Άρη αρχηγό
γλυκό να 'ναι το βόλι».

Και το ιστορικό του…

Χειμώνας 1941-42 στην Αθήνα,  «μαύρος» χειμώνας, 350 άτομα πέθαναν από την πείνα. Το Σεπτέμβριο του 1942, το ΕΑΜ κυκλοφορεί ολιγοσέλιδο κείμενο που έχει συγγράψει ο μεγάλος παιδαγωγός Δημήτρης Γληνός, όπου καλεί το λαό να αντισταθεί ενάντια στο φασισμό ακόμα και με ένοπλο αγώνα. Ο ΕΛΑΣ με αρχικαπετάνιο τον Άρη Βελουχιώτη αγωνίζεται ηρωϊκά και ηγείται της κυβέρνησης του βουνού, όπου στο πρώτο Πανθεσσαλικό Συνέδριο του ΕΑΜ τελούν τον αγιασμό ο Μητροπολίτης Ηλείας Αντώνιος και ο Ιωακείμ Κοζάνης.

Στον Πειραιά, ο τροβαδούρος της Αντίστασης Δημήτρης Γκόγκος ( κατά κόσμον Μπαγιαντέρας), καλεί με τα τραγούδια του τα παλικάρια της εποχής να ενταχθούν στις τάξεις του ΕΑΜ και να πολεμήσουν στον Έβρο. Το τραγούδι του «ΝΑ ‘ ΝΑΙ ΓΚΥΚΟ ΤΟ ΒΟΛΙ» που έγραψε και συνέθεσε το 1942 μαζί με άλλα τραγούδια του Μπαγιαντέρα, ανήκει στην ιστορία των αντιστασιακών ρεμπέτικων.

Το συγκεκριμένο τραγούδι, αγραμματοφώνητο τότε,  πρωτοκυκλοφόρησε το  το 1980 τραγουδισμένο από τους Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία και Δημήτρη Κοντογιάννη και περιλαμβάνεται  στο LP «ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ», MINOS DAL-MSM 391, 1980.

Πηγή: ilialive.gr

Αμαλιάδα: "Να αντιδράσουν οι πολίτες για το νοσοκομείο..."

Αντιδράσεις, για μια ακόμη φορά, έχει προκαλέσει η επιχειρούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στο «βωμό» της αναδιάρθρωσης των δομών υγείας σε όλη τη χώρα και μάλιστα με προτάσεις και εισηγήσεις που προέρχονται στις περισσότερες των περιπτώσεων από την Ηλεία και όχι εξαρχής από την ίδια την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με αφορμή και το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφ. «Πρωινή» η κοινωνία της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής του κάμπου δηλώνει την αντίθεσή της σε τυχόν μετατροπή του νοσοκομείου Αμαλιάδας σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ενώ κατηγορηματικοί είναι και οι εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι όχι μόνο δεν «περισσεύει» το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, αλλά αντίθετα είναι πολύ χρήσιμο και απαιτείται και η αναβάθμισή του.

Σε σχετική του δήλωση, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Παπαδάτος ανέφερε τα  εξής: «Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι σε όποια σχέδια, θα πρυτανεύσει η λογική και σε κάθε αρμόδιο θα μπει σε προτεραιότητα η Υγεία του Ηλειακού λαού, στην οποία έχει θέση και μέγιστη συμβολή το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Κάθε άλλο, πέρα από αυτό, δυναμιτίζει τα ελάχιστα που παρέχει το σύστημα Υγείας στα όρια του νομού. Είναι καιρός, να σταματήσουν οι τοπικισμοί και να μπουν ως προτεραιότητα οι ανάγκες του Ηλειακού λαού, σε νευραλγικούς τομείς, όπως είναι η Υγεία».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσα Παναγιωτάρα, αφού τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί ή να καταργηθεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, στάθηκε στην ανάγκη εγρήγορσης και αγωνιστικότητας των ίδιων των πολιτών, ώστε να προστατεύσουν ένα σημαντικό κεκτημένο, που έχει να κάνει με την Υγεία.

«Οι εργαζόμενοι έκαναν και κάνουν ότι μπορούν. Όμως εάν η Αμαλιάδα και βέβαια η ευρύτερη περιοχή, δεν κατανοήσει την σημασία του νοσοκομείου και εάν δεν αγωνιστεί για να λειτουργεί σωστά, δυστυχώς θα συμβούν αυτά που κάποιοι εισηγούνται.

Στα «χέρια» του κόσμου είναι λοιπόν, και φυσικά των τοπικών αρχών και των φορέων, να διώξουμε αυτούς που καταστρέφουν καθημερινά ότι έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα και εννοώ αυτήν την κυβέρνηση.

Τα δύο βασικά που απαιτούνται σε μια ευνομούμενη χώρα είναι η Υγεία και η Παιδεία. Δυστυχώς, τα έχουμε απολέσει και τα δύο…», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Ν. Παναγιωτάρα.

Πηγή: www.ilialive.gr

Απίστευτη καταγγελία της Ορμής: "Ψέμα του Τσοπ ο θάνατος της κόρης του!"

Σε μία άνευ προηγουμένου καταγγελία προχώρησε η Ορμή Πάτρας εναντίον του πρώην προπονητή της Ιβάν Τσοπ τον οποίο κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε το "θάνατο" της κόρης του για να αλλάξει ομάδα!

Ιδού η δήλωση του προέδρου Αντρέα Κόγκας: "Πριν από δύο ημέρες μας συγκλόνισε ο «θάνατος» ενός 10χρονου κοριτσιού, του προπονητή Ivan Cop, που αποδείχθηκε απίστευτη απάτη από έναν άνθρωπο, ο οποίος έπαιξε θέατρο κλαίγοντας και ουρλιάζοντας για τη ζωή του παιδιού του, που αρχικά ήταν σε «βαθύ κώμα» και μετά «έφυγε» από τη ζωή, λέγοντας σε όλους μας «ο Θεός πρέπει να παίρνει πρώτα του γονείς και μετά τα παιδιά», μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες στο Κλειστό Γυμναστήριο.

Την ίδια στιγμή κινητοποιηθήκαμε να βρούμε αεροπορικό εισιτήριο με την εταιρεία Super Cargo, που στην κυριολεξία βρέθηκε το τελευταίο εισιτήριο, ένα business class, λίγη ώρα πριν απογειωθεί το αεροπλάνο.

Ακόμα και μέσα στο ταξί, που τον συνόδευα εγώ και ο γιος μου Αλέξανδρος, το οποίο έφτασε στο αεροδρόμιο σε 1:45 από Πάτρα, συνέχιζε το ίδιο θέατρο.

Ακόμα και όταν τον ενημερώναμε ότι την επόμενη ημέρα θα μεταβώ ο ίδιος στη Σλοβενία, δεν έλεγε τίποτα.

Και όλα αυτά, γιατί σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, μία ημέρα αφότου ήρθε στην Πάτρα, έκλεισε συμφωνία με την ομάδα BORAC της Banja Luka της Βοσνίας.

Ενημερώθηκα από έναν φίλο προπονητή στη Βοσνία και δεν μπορούσα να το πιστέψω.

Μιλήσαμε μαζί του στα αγγλικά (κ. Κουκουλομάτη) επί μισή ώρα και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο έπαιξε με τη ζωή του παιδιού του.

Δεν υπάρχουν λόγια αυτή τη στιγμή για να πούμε.

Απευθύνομαι στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε., στο αθλητικό σωματείο Π.Α.Ο.Κ., τους ζητάω συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε από την αήθη συμπεριφορά του Jani Cop και δηλώνω ότι αν θεωρούν ότι εξαπάτησα για οποιοδήποτε λόγο τον θεσμό του Πρωταθλήματος και του αθλητισμού γενικότερα, θέτω την απόσυρση της ομάδας μου από το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στη διάθεσή τους.

Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και θα ενημερωθεί και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης".

Πάτρα: "Έφυγε" ο Παναγιώτης Κατσιγιάννης


- Συλλυπητήρια από την διοίκηση του Απόλλωνα Πατρών


H διοίκηση του Aπόλλωνα Πατρών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την θλίψη της για τον χαμό του Παναγιώτη Κατσιγιάννη.

"Ο Απόλλων Πάτρας εκφράζει τη θλίψη του για την ξαφνική απώλεια του Παναγιώτη Κατσιγιάννη. Για την ομάδα μας ήταν κάτι περισσότερο από εκπρόσωπος επιτυχημένων αθλητών που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με επιτυχία στον Απόλλωνα Πάτρας.

Χάρη στον Παναγιώτη Κατσιγιάννη φόρεσαν τη φανέλα του Απόλλωνα στο παρελθόν παίκτες όπως οι: Ζόραν Μίλοβιτς, Ντούσαν Βιρίγεβιτς και Τζόρτζε Πάντελιτς. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο βοήθησε πολύ την ομάδα μας στην απόκτηση του Αλεν Τρεπάλοβατς και στη συμφωνία με τον ταλαντούχο Αμίν Χοτ για τέσσερα χρόνια.

Ο Π. Κατσιγιάννης ήταν για τον Απόλλωνα ένας πολύτιμος συνεργάτης, ένας ειλικρινής άνθρωπος, που ξεχώριζε για το ήθος του και την αγάπη του για το μπάσκετ. Θα μας λείψει η φυσική του παρουσία, αλλά θα αισθανόμαστε παρηγοριά κάθε φορά που θα θυμόμαστε τις –πολλές- καλές στιγμές που ζήσαμε μαζί του κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας.

Η Διοίκηση του Απόλλωνα Πάτρας εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του".

Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Αμαλιάδα

Με τις καθιερωμένες γιορτές στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ξεκίνησαν χθες το πρωί οι εκδηλώσεις εορτασμού για την εθνική επέτειο. Αρχικά, οι εκπαιδευτικοί μίλησαν για το Έπος του ’40 και στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες απήγγειλαν ποιήματα, ερμήνευσαν τραγούδια και παρουσίασαν διάφορα σκετς. 

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τα σχολεία, τους Προσκόπους, με επικεφαλής δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους. Στις εκδηλώσεις, όπως στην κατάθεση στεφάνων, παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Ήλιδας Βασίλης Ζαχαρόπουλος και Δημήτρης Παναγιωτάρας, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Χριστόπουλος και ο σχολικός σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Παναγιώτης Ζεύλας.

Αύριο, παραμονή της εθνικής επετείου, και συγκεκριμένα στις 7.45μ.μ. θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση και θα διοργανωθεί έκθεση επετειακού υλικού με θέμα: «Μνήμες του ΄40 και της Κατοχής». Διοργάνωση: Παπαχριστοπούλειος Δημοτική  Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, Επιμέλεια: Μαρία Γιαννοπούλου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου έχει ως εξής:
10.30π.μ .Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου.
10.45π.μ.  Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δικηγόρο κ. Μισέλ Αμπού Χάντμπα.
Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές, τους φορείς και τους συλλόγους.
Περίπου στις 11:30, θα γίνει η παρέλαση στις οδούς Αρχ. ‘Ήλιδας και Θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου.

Πηγή: www.ilialive.gr

Πατέρα και γιο με ολόκληρο οπλοστάσιο συνέλαβε η Ασφάλεια στην Πάτρα

Φωτογραφία αρχείου

Δύο άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά.


To oπλοστάσιο βρήκαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών την Παρασκευή το μεσημέρι κατά τη διάρκεια ελέγχων για κατοχή όπλων στις Πόρτες Ερυμάνθου και την Οβρυά Πατρών.

Δύο άνδρες, που ήταν πατέρας και γιος, είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους οπλοστάσια με πυροβόλα όπλα, κυνηγετικές καραμπίνες, μαχαίρια, εκατοντάδες φυσίγγια, καθώς και μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, εκρηκτικές ύλες, δυναμίτιδα, βραδίκαυστο φυτίλι, σφαίρες κ.α.

Οι δύο άνδρες πρόκειται οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πατρών με τη σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία.

Πάτρα: Τον ρώτησε το δρόμο και του έκλεψε την αλυσίδα!

Ένας άνδρας έπεσε θύμα επίθεσης και κλοπής όταν σταμάτησε για να δώσει πληροφορίες σε έναν περαστικό για ένα δρόμο...

Το νέο περιστατικό επίθεσης με αρπαγή αλυσίδας σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, στην οδό Αστιγγος, στην Πάτρα.

Όπως γράφει το patrastimes, ο άγνωστος άνδρας με την μέθοδο της απασχόλησης άρπαξε από το λαιμό ενός 55χρονου μια χρυσή αλυσίδα.

Ο δράστης πλησίασε το θύμα με το πρόσχημα ότι ήθελε πληροφορίες για συγκεκριμένη οδό, και ξαφνικά του επιτέθηκε και του άρπαξε την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ ο 55χρονος σοκαρισμένος προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι έγινε.

1.03 μετά τα μεσάνυχτα: ΣΕΙΣΜΟΣ στον ΠΥΡΓΟ

Στη 1.03 μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση στον ΠΥΡΓΟ. 

Το εστιακό της βάθος ήταν μόνο ένα χλμ. και γι΄αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητή και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε στην Ηλεία ήταν μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται Βορειοδυτικά του Πύργου.

Πύργος: Η Wind σταμάτησε τον πλειστηριασμό για 200 ευρώ

Μέσω των Social Media η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματά "κάθε ενέργεια αναγκαστικής πληρωμής".


Η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Πύργου, αλλά και η κατακραυγή πολλών πολιτών στις σελίδες της Wind σε facebook και twitter, ανάγκασαν την εταιρεία να σταματήσει τον πλειστηριασμό του σπιτιού του Κωνσταντίνου Παπαδάτη. 

Αρχικά, η Wind είχε προχωρήσει σε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον του Κ. Παπαδάτη, βγάζοντας στο σφυρί το σπίτι του, πρώτη κατοικία με εκτιμητέα αξία 58.000 ευρώ, για το ποσό των 200 ευρώ! Μέσω των Social Media η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματά "κάθε ενέργεια αναγκαστικής πληρωμής".

 Η ανακοίνωση της Wind που ανέβηκε στο twitter:
 
Ο πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ μετά τη μεγάλη κινητοποίηση πολιτών που μπλόκαραν την είσοδο στα δικαστήρια του Πύργου.

Πύργος: Ελεύθερος ο 17χρονος για τη "βόμβα" στο σχολείο

Τακτική δικάσιμος στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων του Πύργου, ορίστηκε για την εκδίκαση της υπόθεσης του 17χρονου μαθητή λυκείου της περιοχής, που προχθές τα ξημερώματα πέταξε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε τάξη του σχολείου του.

Ο νεαρός μαθητής που κατά γενική ομολογία είναι πολύ καλός στα μαθήματα του και δεν έχει δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, θέλησε - σύμφωνα με πληροφορίες - από περιέργεια να δοκιμάσει να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα. Παρακινήθηκε από πληροφορίες που βρήκε στο διαδίκτυο για το πώς μπορεί κάποιος να κατασκευάσει κάτι τέτοιο εύκολα, βρήκε τα υλικά και ετοίμασε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Η περιέργειά του να δει τα αποτελέσματα μιας τέτοιας «κατασκευής» τον οδήγησε στο να πετάξει τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στην τάξη.

Μια παρόρμηση της ηλικίας που δεν είχε προηγούμενο και που όπως όλα δείχνουν μετά το πάθημα θα γίνει μάθημα και δεν θα έχει συνέχεια. Πάντως ο μαθητής εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ στο πλευρό του βρέθηκαν και οι καθηγητές του, για να τον στηρίξουν και να αναφερθούν στον πολύ καλό χαρακτήρα και τη θετική διαγωγή που έχει επιδείξει καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής του παρουσίας.

Πύργος: Κλείνουν υποκαταστήματα τραπεζών - Εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο

Στον Πύργο έκλεισε το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Πατρών και της ΤBank στην οδό Μανωλοπούλου στον Πύργο.

Έγκυρες πληροφορίες του ΗΛΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες  θα κλείσουν δύο ακόμα καταστήματα Τραπεζών στον Πύργο.

Οι υπάλληλοι των καταστημάτων αυτών θα μεταφερθούν σε άλλα καταστήματα των τραπεζών ή κάποιοι από αυτούς θα βγούν σε εθελουσία έξοδο.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τέλους του έτους θα κλείσει άλλο ένα κατάστημα Τράπεζας στον Πύργο.Την ίδια στιγμή η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου προσανατολίζεται να ανοίξει υποκατάστημά της στον Πύργο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...