Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν στο Αγρίνιο δύο στελέχη της Χρυσής Αυγής

Από τις έρευνες που διεξήχθησαν το μεσημέρι σε τρεις κατοικίες στελεχών της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, προέκυψαν δύο συλλήψεις. 


Από τις πρώτες πληροφορίες του agrinionews.gr στο σπίτι του ενός, γνωστού στελέχους, βρέθηκαν τρεις κάλυκες πολεμικού τυφεκίου και ένα κουτί άδειο χειροπέδων. 

Επίσης σε άλλο στέλεχος βρέθηκε 5,155 κιλά παράνομος καπνός και η κατηγορία σε βάρος του είναι παραβίαση του τελωνειακού κώδικα. Αύριο οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Αγρινίου.

Πηγή: http://www.agrinionews.gr

Σοκ στην Ηλεία: Πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο επειδή τον ενοχλούσε το γάβγισμα!

Ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων από τον ιδιοκτήτη του άτυχου σκύλου


Ένα απάνθρωπο περιστατικό με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ζώου σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην περιοχή των Κρεστένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο σε γειτονικό οίκημα το βράδυ της Παρασκευής, επειδή φέρεται να ενοχλήθηκε από το γάβγισμά του!

Ήδη έχει κατατεθεί μήνυση από τον ιδιοκτήτη του άτυχου σκύλου. Το Αστυνομικό Τμήμα Κρεστένων διενεργεί προανάκριση.

Πηγή: patrisnews.com

Πάτρα: Κάθειρξη 17 ετών σε 27χρονο για τον φόνο του ποδοσφαιριστή Θ. Παναγούλια

Το θύμα είχε βρεθεί στις 31 Ιουλίου 2006 ημιθανές, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές και λίγες ημέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο


Ένοχος κατά πλειοψηφία κρίθηκε, σήμερα, από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας ο 27χρονος, ο οποίος κατηγορείτο για τον φόνο του ποδοσφαιριστή Θεόδωρου Παναγούλια που είχε γίνει στα τέλη Ιουλίου του 2006, στο Διακοπτό της Αχαΐας.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 17 ετών, ενώ όταν εκφωνήθηκε η απόφαση, επικράτησε ένταση στη δικαστική αίθουσα. Σημειώνεται ότι, πρωτόδικα, ο 27χρονος είχε κριθεί αθώος, αλλά είχε ασκήσει έφεση επί της απόφασης ο εισαγγελέας.

Ο Θεόδωρος Παναγούλιας είχε βρεθεί στις 31 Ιουλίου 2006 ημιθανής, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές και λίγες ημέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Αρχικά, ο θάνατος είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία ή ατύχημα, αλλά έπειτα από την ιατροδικαστική εξέταση, αποδόθηκε σε εγκληματική ενέργεια.

Αχαΐα: Θρήνος για τη δεκάχρονη μαθήτρια

Από μηνιγγιτιδοκοκκική κεραυνοβόλο νόσο κατέληξε η δεκάχρονη μαθήτρια από το Καλούσι Αχαΐας το πρωί του Σαββάτου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝΠ. Η εξέλιξη της νόσου ήταν ταχύτατη, μέσα σ' ένα εικοσιτετράωρο, και χωρίς πρόδρομα συμπτώματα. 

Συγκεκριμένα, το κοριτσάκι εμφάνισε πυρετό το πρωί της Παρασκευής. Οι γονείς του θορυβήθηκαν όταν το απόγευμα της ίδιας μέρας, η κόρη τους εμφάνισε ιδιαίτερα υψηλό πυρετό και εξανθήματα στο δέρμα. Αμεσα μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική του ΠΓΝΠ, όπου διαπιστώθηκε η δύσκολη κατάστασή της.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο, κι ενώ βρίσκονταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, παρουσίασε ανακοπή. Αμεσα αντιμετωπίστηκε και έγινε προσπάθεια ανάνηψης από την ιατρική ομάδα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων, όπου και μεταφέρθηκε διασωληνωμένη. Αργότερα, όμως, έκανε και δεύτερη ανακοπή, η οποία ήταν μοιραία για τη ζωή της.

«Πρόκειται για ύπουλη νόσο που εμφανίζει θνητότητα 85%. Εξελίσσεται ραγδαία και προκαλεί σηψαιμία και καρδιακή ανακοπή» εξήγησε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης. Αμεσα χορηγήθηκε προληπτική θεραπεία στα άλλα μέλη της οικογένειας.

Η μικρή μαθήτρια λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν στις μεταφορές των μαθητές τις 3 τελευταίες ημέρες δεν είχε πάει σχολείο κι επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος διάδοσης του μικροβίου.

newsbomb.gr

52χρονη φαρσέρ αναστάτωσε την αστυνομία και την πυροσβεστική

Τηλεφώνησε από το κινητό της στα κέντρα των δυο υπηρεσιών και ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν βοήθεια γιατί είχε πέσει σε ένα χαντάκι στην περιοχή Γιαννούζι και κινδύνευε η ζωή της


Όρεξη για... πλάκα είχε μια 52χρονη γυναίκα από το Αγρίνιο και βάλθηκε να κάνει τις δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής να οργανώσουν χωρίς λόγο επιχείρηση για τη... διάσωσή της, ενώ εκείνη βρισκόταν στο σπίτι της! Η φάρσα δεν άργησε να αποκαλυφθεί και η δράστιδα θα υποστεί τις συνέπειες.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν η 52χρονη τηλεφώνησε από το κινητό της στα κέντρα των δυο υπηρεσιών και ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν βοήθεια γιατί είχε πέσει σε ένα χαντάκι στην περιοχή Γιαννούζι και κινδύνευε η ζωή της. Αστυνομικοί και πυροσβέστες ξεκίνησαν αμέσως για το σημείο που τους υπέδειξε, αλλά την αναζητούσαν για περισσότερο από μία ώρα χωρίς να την εντοπίσουν.

Και ενώ η φαρσέρ εξακολουθούσε να τηλεφωνεί μέσω κινητού ζητώντας βοήθεια για το υποτιθέμενο ατύχημα προκαλώντας αναστάτωση, άνδρες της Αστυνομίας  ταυτοποίησαν τα στοιχεία της και της έκαναν... κατ' οίκον «επίσκεψη», όπου τη βρήκαν με το κινητό στο χέρι! Η 52χρονη συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου. 

Επιδρομή βανδάλων σε νεκροταφείο της Ηλείας

Οι άγνωστοι δράστες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες φθορές σε περισσότερα από 30 μνήματα, «ξηλώνοντας» από τις μαρμάρινες βάσεις τους τα χάλκινα καντήλια


Δεν έχουν τέλος οι επιδρομές των ιερόσυλων «κυνηγών» χαλκού στις εκκλησίες και τα νεκροταφεία της Ηλείας, όπου καθημερινά καταγράφονται νέα κρούσματα με λεηλασίες και βανδαλισμούς. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά των κατοίκων της κοινότητας του Αλποχωρίου να βρεθούν στο στόχαστρο των συμμοριών.

Οι κάτοικοι που επισκέφθηκαν το κοιμητήριο του χωριού για να περιποιηθούν τα μνήματα των δικών τους, «πάγωσαν» όταν αντίκρισαν εικόνες καταστροφής. Άγνωστοι που είχαν εισβάλει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαν επιδοθεί σε πρωτοφανείς βανδαλισμούς στην προσπάθειά τους να κλέψουν ο,τιδήποτε μπορούσε να τους αποφέρει χρήματα.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες φθορές σε περισσότερα από 30 μνήματα, «ξηλώνοντας» από τις μαρμάρινες βάσεις τους τα χάλκινα καντήλια! Όπως φαίνεται, οι κλοπές έγιναν βιαστικά καθώς τα περισσότερα βρέθηκαν σπασμένα με μόνο το πάνω τμήμα τους να λείπει, ενώ σε αρκετούς τάφους είχαν σπάσει τα μάρμαρα. Η Αστυνομία που ειδοποιήθηκε για την καταστροφική εισβολή, προσπαθεί να εντοπίσει τους βανδάλους από τυχόν ίχνη που άφησαν.

Επεισοδιακή σύλληψη για απόπειρα διάρρηξης στην Αχαΐα

Οι δράστες αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών τη στιγμή που είχαν σκαρφαλώσει στη μάντρα της περίφραξης του σπιτιού, πήδησαν στο έδαφος και άρχισαν να τρέχουν με τους αστυνομικούς ξωπίσω τους

Αλλού είχαν το μυαλό τους οι δυο νεαροί τσιγγάνοι που έβαλαν στόχο μια μονοκατοικία στην περιοχή του Άνω Αλισσού στην Κάτω Αχαΐα και δεν πήραν είδηση τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που περιπολούσαν. Ακολούθησε πολύωρη καταδίωξη, ώσπου να συλληφθεί ένας από αυτούς.

Οι δύο δράστες αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών τη στιγμή που είχαν σκαρφαλώσει στη μάντρα της περίφραξης του σπιτιού και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους. Πήδησαν στο έδαφος και άρχισαν να τρέχουν με τους αστυνομικούς ξωπίσω τους, αλλά μόνο ο ένας κατάφερε να εξαφανιστεί, ενώ ο άλλος πρόλαβε να πει στο φορτηγάκι που είχαν σταθμεύσει λίγο πιο μακριά και με αυτό επιχείρησε να διαφύγει.

Όμως, οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και, παρά την ξέφρενη πορεία που ακολούθησε, κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στην Περιμετρική οδό της Πάτρας στο ύψος του Γλαύκου και να τον ακινητοποιήσουν. Ο τσιγγάνος προσπάθησε να ξεφύγει και αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά δεν απέφυγε τελικά τις χειροπέδες με τις οποίες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που τον παρέπεμψε στο αυτόφωρο με κατηγορίες για απόπειρα κλοπής και αντίσταση. Ο συνεργός του είναι γνωστός στις αρχές και αναζητείται. 

Οργή και λιποθυμίες στην τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας (Βίντεο και φωτογραφίες)

 

Οι θεατές έμειναν για δύο ώρες χωρίς νερό στο αρχαίο στάδιο, κάτω από τον καυτό ήλιο, με αποτέλεσμα κάποιοι να λιποθυμήσουν


Αυτό που συνέβη το πρωί της Κυριακής στο αρχαίο στάδιο δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά των τελετών αφής φλόγας για τις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων. Οι αστυνομικοί στη μια και μοναδική πύλη εισόδου στο αρχαίο στάδιο, απαγόρευσαν στους θεατές να πάρουν μαζί τους νερό και τροφή, έπειτα από έλεγχο που τους έκαναν και σημειώθηκαν αρκετά περιστατικά λιποθυμίας ανάμεσα στο πλήθος. Έκρηξη οργής από τους πολίτες που επέλεξαν να βρεθούν στην Αρχαία Ολυμπία και να θαυμάσουν την τελετή αφής.


Τα μέτρα της αστυνομίας ήταν πρωτοφανή. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια κινητοποίηση της Αστυνομίας για τελετή Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όπου μέχρι και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε στην περιοχή, ενώ αστυνομικοί ήταν ακροβολισμένοι σε διάφορά σημεία.

Όμως αυτό που φάνηκε εξαιρετικά υπερβολικό ήταν η απαγόρευση στους πολίτες που παρακολούθησαν την τελετή, να πάρουν μαζί τους στο χώρο νερό και τροφή. Περίπου ένα δίωρο μέσα στον καυτό ήλιο, περίπου 1500 με 2000 πολίτες δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν με τίποτα τη μεγάλη ζέστη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εφτά άτομα λιποθύμησαν και ένας ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.



Ο φωτογραφικός φακός του ilialive κατέγραψε τις προσπάθειες των διασωστών του Ερυθρού Σταυρού και του ΕΚΑΒ καθώς και γιατρού, να επαναφέρουν έναν ηλικιωμένο που έχασε τις αισθήσεις του.

Στο τέλος της τελετής μάλιστα, ο χώρος θύμιζε χωματερή από τα μπουκάλια με το νερό και τα τρόφιμα που είχαν μαζί τους οι πολίτες και αναγκάστηκαν από τους αστυνομικούς να τα αφήσουν έξω από το στάδιο.

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας για τη διέλευση της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας από τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»


Λόγω της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, θα διακοπεί για...λόγους ασφάλειας η κυκλοφορία στο ρεύμα από Ρίο προς Αντίρριο της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,

η διακοπή θα λάβει χώρα μεταξύ των ωρών 10:45πμ - 12:15μμ και αναμένεται να διαρκέσει κατά προσέγγιση 30 λεπτά.

Κατά το διάστημα αυτό, στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ρίο, η κυκλοφορία θα διεξάγεται απρόσκοπτα,

ενώ η παρουσία και οι υποδείξεις της Τροχαίας θα συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του κοινού.

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ζητά την κατανόηση των χρηστών της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου για την πρόσκαιρη τροποποίηση των συνθηκών διέλευσης οχημάτων,

η οποία είναι ωστόσο απαραίτητη για την άρτια διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας και -μέσω αυτής- της προάσπισης της εικόνας της χώρας μας διεθνώς.

Αμφιλοχία: Τροχαίο για δράστες κλοπής


Ένα ασυνήθιστο συμβάν έλαβε χώρα τη Κυριακή στην Αμφιλοχία, σύμφωνα με πληροφορίες... του agrinionews.gr. 

Kάτοικος της Αμφιλοχίας , αραβικής καταγωγής, έπεσε θύμα κλοπής από δύο άτομα το μεσημέρι. Οι συγκεκριμένοι με τη μέθοδο της απασχόλησης άρπαξαν από το πουκάμισό του 550 ευρώ και έσπευσαν να εξαφανιστούν με το Ι.Χ. όχημά τους. Δεν πρόλαβαν όμως να πάνε μακριά καθώς, μόλις 500περίπου μέτρα από την Αμφιλοχία στο δρόμο προς Βόνιτσα, το όχημα τους εξετράπη της πορείας του. Οι δύο δράστες εγκατέλειψαν το όχημα στο σημείο του ατυχήματος και πλέον αναζητούνται. Από ευρήματα στο όχημα ταυτοποιήθηκε το πρόσωπο του ενός, πρόκειται για Ρομά με τόπο διαμονής την Πάτρα. Στην περιοχή οι έρευνες είναι εντατικές πλέον για τον εντοπισμό τους.
agrinionews.gr

Η Δημοκρατία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, ούτε η Ελλάδα είναι όμως...


Ο ελληνικός λαός ξέρει να ξεχωρίζει και να καταλαβαίνει πως όσα αφορούν το ποινικό δίκαιο άπτονται της Δικαιοσύνης, η οποία θα φροντίσει για την τιμωρία των παρανομούντων. Όσα όμως αφορούν την πολιτική κατεύθυνση της χώρας, αφορούν τον ίδιο τον λαό και η τιμωρία των επιόρκων βρίσκεται στα δικά του χέρια...» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις του Σαββάτου και τη σύλληψη στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Νικολόπουλος, εξειδικεύοντας αναφορικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις του Σαββάτου, σημείωσε: «Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες έχουν εκφράσει πολλές φορές την απεριόριστη εμπιστοσύνη τους στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, που αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας μας. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να υπάρχει δημοκράτης πολίτης που να μην αποδέχεται τις αποφάσεις των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, περιμένοντας βέβαια να δει την εξέλιξη και την ουσία της όλης υπόθεσης, όταν καταλαγιάσει ο λογικός αλλά μεγάλος θόρυβος. Εκείνο όμως που νομίζω ότι πρέπει και με την σειρά μου να τονίσω, είναι πως στην δημοκρατία δεν διώκονται οι ιδεολογίες, αλλά οι πράξεις. Και η δημοκρατία μπορεί να τιμωρεί, και μάλιστα πολύ αυστηρά μερικές φορές, αλλά δεν μπορεί ποτέ να εκδικείται. Παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις και οι Έλληνες να είναι βέβαιοι πως δεν θα διστάσουμε ποτέ να διατυπώσουμε με εντιμότητα και σαφήνεια τις απόψεις μας για άλλη μία, πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά, υπόθεση που ζούμε στην εποχή των μνημονιακών παγετώνων».
Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής, κάνοντας μία πολιτική θεώρηση των εξελίξεων τόνισε: «Ας έχουν υπόψη τους οι κυβερνώντες ότι οι χειροπέδες των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν, δεν ελαφρύνουν ούτε κατά το ελάχιστο τη φτώχεια και την απελπισία εκατομμυρίων Ελλήνων, ούτε τους απαλλάσσουν από την ανείπωτη βία και καταστροφή που επέφεραν οι πολιτικές τους σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και νοικοκυριά. Και όπως ήδη ανέφερα, η δημοκρατία μπορεί να τιμωρήσει πολύ αυστηρά τις πράξεις βίας, απ' όπου και αν προέρχονται, όποια μορφή και αν έχουν, είτε κρατούν στειλιάρι , είτε την... υπογραφή ενός μνημονίου. Ας το έχουν κατά νου όσοι θέλουν σήμερα να παριστάνουν τους τιμωρούς και τους υπερασπιστές της δημοκρατίας. Γιατί η δημοκρατία και ο λαός, δεν ξεχνάνε και δεν παραπλανούνται...».

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Αμαλιάδα: Ξεψύχησε πηγαίνοντας στο νοσοκομείο για ένα ράμμα

Η μοίρα επιφύλασσε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στον 36χρονο Μάριο, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, από την Αμαλιάδα, που ξεκίνησε να παίξει μπάσκετ με τους φίλους του και λίγη ώρα αργότερα κατέληξε νεκρός.


Ο Μάριος βρισκόταν στο γήπεδο της Αμαλιάδας με τους φίλους του για να παίξουν, όπως το συνήθιζαν, έναν αγώνα μπάσκετ.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, η μπάλα αναπήδησε χτυπώντας τον άτυχο νέο πάνω από το μάτι, προκαλώντας του ένα ανεπαίσθητο σκίσιμο στο μάτι.

Οι φίλοι του τον έβαλαν στο αυτοκίνητό τους και τον πήγαν στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας ωστόσο δεν εφημέρευε και έτσι οι φίλοι ξαναμπήκαν στο αυτοκίνητο για να πάνε στο νοσοκομείο του Πύργου, καθώς ο 36χρονος έπρεπε να κάνει ένα ράμμα στο φρύδι.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής όμως ο Μάριος είπε στους φίλους του ότι δεν αισθανόταν καλά και λίγο μετά λιποθύμησε.

Όταν η παρέα έφτασε στο νοσοκομείο του Πύργου, ελάχιστα λεπτά μετά, ήταν πολύ αργά πια για τον Μάριο καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του από ανακοπή καρδιάς …

Η μητέρα του 36χρονου έφυγε από τη ζωή σχεδόν δύο μήνες πριν και η οικογένεια του βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο χτύπημα της μοίρας …

Ηλεία: Φυλάκιση επτά μηνών στον υπεύθυνο της ΧΑ στη Νέα Μανωλάδα

Του επιβλήθηκε και πρόστιμο 1.000 ευρώ για παράνομη κατοχη πυρομαχικών


Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, επέβαλε το Σάββατο το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας στον 38χρονο, που είχε συλληφθεί το μεσημέρι της Παρασκευής για παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Ο 38χρονος που είναι υπεύθυνο της τοπικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» στη Νέα Μανολάδα συνελήφθη επειδή στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9mm και 26 κάλυκες ιδίου διαμετρήματος.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι τα φυσίγγια είχαν ξεχαστεί επάνω στο ψυγείο του σπιτιού του από τα βαφτίσια της κόρης του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Πάτρα: Παρέμβαση σε μεγάλο πολυκατάστημα από τον «Εργαλειοφόρο»


Χθες Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο πολυκατάστημα στη συμβολή των οδών Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών και Αμερικής στην Πάτρα από τα μέλη του «Εργαλειοφόρου».

Συγκεκριμένα τα μέλη του συγκεκριμένου χώρου ανήρτησαν πανό έξω από την είσοδο και μοίραζαν κείμενα, ενώ πετάχτηκαν επίσης και εκατοντάδες τρικάκια στον προαύλιο χώρο.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση: «Η όλη κίνηση έγινε με αφορμή τη σύλληψη ενός πατέρα στο Βόλο που πήρε ένα κουτί μαρκαδόρους για το παιδί του χωρίς να πληρώσει, συνελήφθη από το προσωπικό του καταστήματος και εις βάρος του κατατέθηκε μήνυση από την εταιρεία. Στον άνεργο πατέρα υπεβλήθη ποινή φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή και του χρεώθηκαν δικαστικά έξοδα ύψους 80 ευρώ. Του αφαίρεσαν μάλιστα και τα ελάχιστα χρήματα που υπήρχαν στο πορτοφόλι του.

Διατυμπανίζουν ότι έχουν χαμηλές τιμές, δεν εξηγούν όμως στις σαχλές τους διαφημίσεις ότι οι τιμές αυτές προκύπτουν α) από τις σκληρές, εντατικοποιημένες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων τους, β) από την εισαγωγή προϊόντων, κατά βάση από την Κίνα, όπου οι εργαζόμενοι (συχνά ανήλικα παιδιά) δουλεύουν χωρίς κανένα δικαίωμα για ένα κομμάτι ψωμί.

Συγκεκριμένα έχουν μακρά ιστορία καταγγελιών για τις εργασιακές συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοί τους : εκδικητικές απολύσεις για συνδικαλιστική δράση, κλίμα αυταρχικό, συνεχή έλεγχο από κάμερες και προϊσταμένους, ωράρια που παραβιάζουν προκλητικά τα νόμιμα επιτρεπόμενα, πίεση για υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι προσφέρουν 4ωρη απασχόληση με αμοιβή 180 ευρώ το μήνα (!), ενώ ήταν η επικερδέστερη εμπορική εταιρεία στη χώρα το 2012 με κέρδη €96,96 εκ. (!!!).

Η «4ωρη εργασία» -κατά τη συνήθη πρακτική της αγοράς- συχνά δεν τηρείται και οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν για περισσότερες ώρες, για τις οποίες δεν αμείβονται. Σε περιόδους κρίσης, όπως τώρα, ποντάρουν στην τεράστια ανεργία, για να βρουν ακόμα πιο φθηνούς εργαζομένους και να αυξήσουν ακόμα περισσότερα τα κέρδη τους.

Σε εποχές που η φύση της εργασίας αλλάζει και το πέρασμα από την ανεργία στην εργασία και πίσω είναι πια ωμή πραγματικότητα για χιλιάδες συνανθρώπους μας, να συνειδητοποιήσουμε πως όλοι εμείς ( οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι επισφαλείς, συχνά απλήρωτοι εργαζόμενοι) παράγουμε όλο τον κοινωνικό πλούτο, ότι τα πάντα ανήκουν στους από κάτω αυτού του κόσμου.

Όλοι εμείς ενωμένοι σαν μια γροθιά, χωρίς επίπλαστους διαχωρισμούς μεταξύ μας (πελάτης/εργαζόμενος, ντόπιος /μετανάστης) να προτάξουμε την ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των από κάτω αυτής της κοινωνίας απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό, τη ρουφιανιά, την παθητικότητα και την αποχαύνωση».
patrastimes.gr

Ξεκίνησε το ταξίδι της Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή "Αφής της Φλόγας" για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Σότσι της Ρωσίας από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου.


Παρουσία του νέου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη παρέδωσε τη Φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον 19χρονο χιονοδρόμο Γιάννη Αντωνίου, και ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους.

Η Φλόγα θα παραδοθεί στη ρωσική αντιπροσωπεία το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, σε ειδική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.



Δημοσκόπηση MRB: Πρώτη η ΝΔ - ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ της Χρυσής Αυγής


Διαφορά 1,2% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της MRB, ενώ τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μειώνονται σημαντικά και φτάνουν η πτώση τους φτάνει το 2,3%. 


Σημειώνεται πως η μέτρηση έγινε πριν τις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, των βουλευτών και στελεχών της ΧΑ.

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της Real News


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΔΩ



Μύρτος Αχαΐας: Σύλληψη για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Ενας 29χρονος Πακιστανός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα


Πήγαιναν καλά οι «δουλειές» ενός 29χρονου Πακιστανού που διακινούσε λαθραία τσιγάρα στην περιοχή Μύρτος της Αχαΐας. Όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν  με 120 πακέτα από διάφορες μάρκες για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί φόροι και δασμοί, είχε στις τσέπες του 2.550 ευρώ.

Τα χρήματα κατασχέθηκαν ως προϊόντα λαθρεμπορίας, τα πακέτα με τα λαθραία τσιγάρα εστάλησαν  στο Τελωνείο Πατρών για να καταλογιστούν  οι δασμοί και φόροι υπέρ του ελληνικού δημοσίου και ο 29χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας με την κατηγορία της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Αχαϊα: Θρήνος στο Καλούσι για τον θάνατο 10χρονης από μηνιγγίτιδα


Θρήνος στην τοπική κοινωνία στο Καλούσι Αχαΐας μετά το άγγελμα της είδησης για το θάνατο 10χρονης μαθήτριας της πέμπτης τάξης Δημοτικού από καλπάζουσα μορφή μηνιγγίτιδας.

Το κορίτσι εμφάνισε υψηλό πυρετό χθες το πρωί και κατέληξε - παρά τις προσπάθειες των γιατρών – το βράδυ της Παρασκευής.

Η δεκάχρονη πήγαινε σχολείο στην Χαλανδρίτσας όπου επικρατεί προβληματισμός καθώς γονείς και μαθητές ζητούν το κλείσιμο προληπτικά του σχολείου και ενημέρωση από τις υγειονομικές αρχές.


patrastimes.gr

Ηλεία: Άγρια συμπλοκή μεταξύ Βουλγάρων στο Τραγανό για τα «μάτια» μιας 14χρονης!


Στο νοσοκομείο οδήγησε έναν νεαρό Βούλγαρο που διαμένει στην περιοχή του Τραγανού ο έρωτας για την 14χρονη γειτόνισσά του!

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, το τελευταίο διάστημα ο νεαρός φλέρταρε τη 14χρονη κοπέλα. Όταν όμως η οικογένεια του κοριτσιού το πληροφορήθηκε τα «αίματα» δεν άργησαν να «ανάψουν».

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο εξάδελφος της κοπέλας, έπειτα από έντονο καβγά, χτύπησε τον νεαρό στο κεφάλι με σιδηρολοστό, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Το άγριο επεισόδιο ανάμεσα στις δύο οικογένειες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στο κέντρο του Τραγανού κοντά στο δημοτικό σχολείο, με την οικογένεια της κοπέλας να υποστηρίζει ότι ο νεαρός τη βίασε.

Αυτός όμως, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των περιοίκων, υποστήριζε ότι δεν είχε αγγίξει τη νεαρή κοπέλα και πως το ενδιαφέρον του είχε περιοριστεί απλά στο φλερτ.

Παρά τις εξηγήσεις ωστόσο του νεαρού η συμπλοκή δεν απεφεύχθη, με τον εξάδελφο της 14χρονης να του καταφέρει ένα χτύπημα στο κεφάλι με σιδηρολοστό! Ο νεαρός διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο άτυχος νέος, από το «κρεβάτι του πόνου», φέρεται να ήρθε σε επαφή με την οικογένεια της 14χρονης ζητώντας, αφού τον τραυμάτισε ο ξάδελφος της κοπέλας, να του καλύψουν τα έξοδα της νοσηλείας καθώς ο ίδιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα.

Ωστόσο, τα περισσότερα από τα μέλη της οικογένειας της 14χρονης έχουν ήδη φύγει από το Τραγανό…



patrisnews.com

Κυπαρισσία: Φτερά έκανε αλιευτικό από το λιμάνι!


Απίστευτο κι όμως…ελληνικό! Προφανώς έχουμε ακούσει για κλοπές πολλών ειδών στη στεριά αλλά μέσω θαλάσσης ποτέ δεν καταγράφηκε τουλάχιστον στη περιοχή μας.

Πιο αναλυτικά ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος σύμφωνα με καταγγελία του ιδιοκτήτη αφαίρεσαν άγνωστοι προχθές, παρότι ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας το οποίο δεν έχει καν φωτισμό!

Το σκάφος την ημέρα αυτή δεν βγήκε για αλιεία και ήταν στην προβλήτα του λιμανιού αλλά όταν το αναζήτησε ο ιδιοκτήτης του κάτοικος Κακοβάτου Ηλείας ο οποίος τυχαίνει να είναι και Πρόεδρος των αλιέων Κυπαρισσιακού Κόλπου στην Ηλεία ήταν άφαντο!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν αποκλείεται το αλιευτικό σκάφος 9 μέτρων να έκανε φτερά μέσω θαλάσσης σε άγνωστα νερά καθώς ο δράστης φαίνεται να γνώριζε καλά την ναυτική ορολογία. Και τούτο διότι η μεταφορά του μέσω στεριάς απαιτεί μεγάλο όγκο πρόσδεσης και βαρέος όχημα για να πάει σε άλλο προορισμό.

Τις έρευνες διεξάγει ο Λιμενικός σταθμός Κυπαρισσίας, ο οποίος συνεργάζεται με όλες τις αρχές για την ανεύρεση του σκάφους, το οποίο έκανε φτερά από το λιμάνι μας!

Τι άλλο θα ακούσουμε...



filiatranet.blogspot.gr

Πάτρα: 33χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του


Νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Πάτρα βρέθηκε χθες βράδυ, λίγο μετά τις 9, ένας 33χρονος Έλληνας. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη ο 56χρονος σύνοικός του, καθώς στο... σπίτι βρέθηκαν ψυχότροπα χάπια και σύριγγες με υπολείμματα ηρωίνης.

Η υπόθεση ερευνάται και αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου.

xespao.gr

Ξενώνας για τους εργάτες φράουλας το Γηροκομείο Βάρδας


Λύση από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας σε συνεννόηση με επιχειρηματία. Υπογράφηκε χθες στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας η συμφωνία μεταξύ της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας και του κ. Μιχάλη Ροδόπουλου, επιχειρηματία Πατρών για την μετατροπή του Ιδρύματος – Γηροκομείου Βάρδας ως Ξενώνος φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών, νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα.

Με τον τρόπον αυτό λύνεται ένα χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα, η απαράδεκτη παραμονή σε νάϋλον των αλλοδαπών εργατών της φράουλας και συγχρόνως λύεται και το επείγον και επίκαιρο πρόβλημα των καλλιεργητών φράουλας στην περιοχή, που αυτές τις ημέρες απασχολεί έντονα την Ηλεία και όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ως γνωστόν το Ίδρυμα δεν λειτουργούσε από τον Ιούλιο του 2012, λόγω της οικονομικής κρίσεως και των μεγάλων και από ετών οφειλών των Οργανισμών ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΕΟΠΥΥ στο Ίδρυμα.

Με την παραπάνω συμφωνία η Ιερά Μητρόπολις συνεχίζει την κοινωνική της προσφορά στην τοπική μας κοινωνία και λύει ένα μεγάλο κοινωνικό και εργασιακό πρόβλημα. Συγχρόνως δε ουσιαστικά συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και τον πολιτισμό του τόπου μας.



lialive.gr

Πάτρα: Αντιφασιστική πορεία κατά της Χρυσής Αυγής

Σε επιφυλακή παραμένει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν αντιδράσεις μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή. 


Γύρω στις 11 το πρωί ...ξεκίνησαν πορεία περίπου σαράντα άτομα από την οδό Βορείου Ηπείρου και από εκεί έφθασαν, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και των φασιστών.

Μετά από λίγη ώρα κατέληξαν στην οδό Παπαφλέσσα κοντά στην πλατεία και άρχισαν λίγο αργότερα να αποχωρούν.


patrastimes.gr

Μεσολόγγι: «Ραντεβού θανάτου και εμπόλεμη ζώνη!» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Σε 18 προσαγωγές έχει προχωρήσει η Αστυνομία στο Μεσολόγγι, η οποία όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr αιφνιδιάστηκε από την μεμονωμένη προσέλευση οπαδών του Παναθηναϊκού


Τα μεγάλης έντασης επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Μεσολόγγι και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 23χρονου, έχουν προκαλέσει... συναγερμό στην Αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις έρευνες. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 18 προσαγωγές και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr πρόκειται για 13 οπαδούς του Παναθηναϊκού και πέντε του Ολυμπιακού. Από αυτούς τους 18, οι 14 είναι κατηγορούμενοι. Θα ακολουθήσει προανάκριση από το τμήμα της ασφάλειας.

Η Αστυνομία έκανε έρευνες όχι μόνο στον τοπικό σύνδεσμο του Ολυμπιακού, όπως βγήκε προς τα έξω, αλλά και στου Παναθηναϊκού, όπου πάντως δεν βρήκε τίποτα. Σε αυτόν των «ερυθρολεύκων», κάτω από τον οποίο έγινε και η «μάχη», τα ευρήματα ήταν αρκετά. Κράνη, ρόπαλα, κουκούλες και άλλα αντικείμενα. Από εκεί και πέρα, από την Αστυνομία επιβεβαιώνεται ότι σε αυτοκίνητο με οπαδούς του Παναθηναϊκού που έφευγε από την πόλη βρέθηκε στυλό εκτόξευσης φωτοβολίδων και έγιναν προσαγωγές.

Αιφνιδιάστηκαν!

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μετακινήθηκαν στο Μεσολόγγι από άλλες πόλεις, αλλά όχι μαζικά. Δεν μπήκαν σε πούλμαν δηλαδή για να μεταβούν οργανωμένα. Έφτασαν με μεμονωμένα Ι.Χ από διάφορους προορισμούς, γεγονός που, όπως φάνηκε, αιφνιδίασε την Αστυνομία, η οποία κλήθηκε στο σημείο των επεισοδίων αφού εκείνα είχαν αρχίσει. Κάποιοι άντρες της ασφάλειας που παρακολουθούσαν την κατάσταση, δεν ήταν σε θέση να επέμβουν....

Πηγή: gazzetta.gr

Πάτρα: Ψάρευε παράνομα, αρνήθηκε και τον έλεγχο


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι , στη θαλάσσια περιοχή Πλατανίτη του Δήμου Ναυπάκτου, από πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 30χρονος διότι σε διενεργηθέντα έλεγχο στο υπό κατά το 1/3 ιδιοκτησίας του Α/Κ «ΠΕΤΡΟΣ» Ν.Π. 478 προέβαλε απείθεια αρνούμενος τον έλεγχο και δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων.

Κατά τον κατάπλου του Α/Κ στο λιμένα της Πάτρας, συνοδευόμενο από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο του Γραφείου Αλιείας της οικείας Λιμενικής Αρχής καιβεβαιώθηκαν αλιευτικές παραβάσεις που αφορούν στην αλίευση σε απαγορευμένη περιοχή και στην αλιεία με αντικανονικό δίχτυ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία,κατασχέθηκαν εκατόν πενήντα έξι συνολικά κιλά (156,00 kg) αλιεύματος καθώς επίσης το ανωτέρω δίχτυ συνολικού μήκους 150 μέτρων περίπου.

xespao.gr

Πύργος: 14 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 ευρώ για κακοποίηση σκύλου σε 77χρονο

Φρίκη: 77χρονος Πυργιώτης έσερνε το σκύλο του με το αυτοκίνητό του


Έσερνε το σκύλο του με το αυτοκίνητό του γιατί είχε εξαφανιστεί για μερικές ημέρες

Καταπέλτης ήταν η απόφαση που πήρε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου δικάζοντας με την διαδικασία του Αυτόφωρου την υπόθεση κακοποίησης σκύλου από 77χρονο στην παραθαλάσσια περιοχή Λέτρινα της Σπιάτζας. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Ο 77χρονος ιδιοκτήτης του σκύλου καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση και 5,000 ευρώ πρόστιμο με την ποινή να είναι εφέσιμη.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας έγινε γνωστό ότι ο κατηγορούμενος είχε χάσει το σκύλο του που είχε εξαφανιστεί τρεις με τέσσερις ημέρες πριν από την παραθαλάσσια οικία του. Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας τον βρήκε και προκειμένου να τον μεταφέρει στο σπίτι του τον έδεσε στο αυτοκίνητο του...

Πάτρα: Ο έλεγχος σε Ι.Χ. οδήγησε στη σύλληψη φοιτητή


Ενας φοιτητής συνελήφθη για κατοχή χασίς, μετά από έλεγχο που πραγμαποίησαν άνδρες της ΟΠΚΕ στο αυτοκίνητό του.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Ψαθοπύργου και συγκεκριμένα απέναντι από το νεκροταφείο, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος προέβησαν σε έλεγχο ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου τύπου Smart, στο οποίο επέβαινε ένας φοιτητής.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα σακουλάκι με 6,8 γραμ. ινδικής κάνναβης, ένα τσιγαριλίκι περίπου 9 εκατ. και ένας πλαστικός τρίφτης.

Ο νεαρός συνελήφθη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.


patrastimes.gr

ΒΙΝΤΕΟ- Κάηκε σπίτι στο Αγρίνιο

Πυρκαγιά κατέκαψε κατοικία στην οδό Ντεντοπούλου στο Αγρίνιο, γύρω στις 20:30 στο δεύτερο όροφο της κεραμοσκεπούς κατοικίας η οποία γρήγορα παραδόθηκε στις φλόγες.


Η φωτιά ξέσπασε στην οροφή της κατοικίας και γρήγορα επεκτάθηκε στον δεύτερο όροφο στον οποίο μάλιστα εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο πατέρας της οικογένειας με δύο γιους.
Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στο σημείο για την κατάσβεσή της. Πυροσβεστικά οχήματα και πολλοί άνδρες επιχείρησαν, ενώ υπήρξε μεγάλη ανησυχία δεδομένου ότι το σπίτι κατοικείται από οικογένεια και γειτονεύει με πολυκατοικία και άλλη μονοκατοικία. Για τα αίτια θα γίνει έρευνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος.

Δείτε το βίντεο


Πηγή: agrinionews.gr

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μεσολόγγι: Επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟ - Ολυμπιακού

Δεν πέρασαν παρά μόλις μερικές ώρες από τα επεισόδια στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας το μεσημέρι της Παρασκευής, ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και το βράδυ της ίδιας ημέρας, ανεγκέφαλοι οπαδοί των δύο ομάδων έδωσαν νέο ραντεβού θανάτου στο Μεσολόγγι, λίγη ώρα πριν από το φιλικό παιχνίδι της ομάδας βόλεϊ του «τριφυλλιού».

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, περίπου 150 οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού που εκείνη την ώρα φιλοξενούσε στα γραφεία του περίπου 15 άτομα.

Ακολούθησε πετροπόλεμος, ρίψη φωτοβολίδων, εκτοξεύθηκαν καδρόνια και άλλα αντικείμενα μεταξύ των οπαδών και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν σοβαρά τραυματία που δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Συνελήφθη o υπεύθυνος της Χρυσής Αυγής Ν.Μανωλάδας για πυρομαχικά

Σε έρευνα στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν έξι φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm καθώς και 26 κάλυκες ιδίου διαμετρήματος


Για παράνομη κατοχή πυρομαχικών συνελήφθη ένας 38χρονος άνδρας στην Ηλεία, ο οποίος είναι υπεύθυνος του γραφείου της Χρυσής Αυγής στη Νέα Μανωλάδα.

Σύλληψη 38χρονου ημεδαπού στην Ηλεία, υπεύθυνου τοπικής οργάνωσης συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος για παράνομη κατοχή πυρομαχικών  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας σε έρευνα που ενήργησαν αστυνομικοί στο σπίτι του 38χρονου βρήκαν και κατάσχεσαν έξι φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm καθώς και 26 κάλυκες ιδίου διαμετρήματος.

Σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Συνελήφθη 49χρονη για χρέη 17 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Για χρέη ύψους 17,6 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο συνελήφθη το πρωί 49χρονη στο Βαρθολομιό Ηλείας.

Η συλληφθείσα, η οποία είναι συνταξιούχος υπάλληλος συνεταιρισμού, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Πέθανε η μεγάλη Πατρινιά, τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου


​Σίγησε σήμερα μία από τις σπουδαίες φωνές του λαϊκού τραγουδιού. Η Πόλυ Πάνου απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από τη νοσηλεία της, το τελευταίο διάστημα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.


Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα στις 15:00 στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 09:30 της Δευτέρας, στο παρεκκλήσι του Α' Νεκροταφείου.


Η Πολυτίμη Κολιοπάνου -όπως ήταν το πραγματικό της όνομα-, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μεγάλωσε όμως στην Πάτρα. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ήταν ο άνθρωπος που την ανακάλυψε και τη «βάφτισε» με το καλλιτεχνικό της όνομα.


 Ο τότε παραγωγός της Columbia, έχοντας μεσολαβήσει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης για την ακρόαση και εντυπωσιασμένος από τη σπάνια φωνή της, του είπε: «Γρηγόρη μου, μού ‘φερες μια Βέμπο του λαϊκού τραγουδιού!».


Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε, το έγραψε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και είχε τίτλο «Πήρα τη στράτα την κακιά» (1952). Ακολούθησε το «Να πας να πεις της μάνας μου» (1956) του Γιώργου Ζαμπέτα.


Η Πόλυ Πάνου ήταν η πρώτη που τραγούδησε τα «Παιδιά του Πειραιά», που αργότερα έγινε μεγάλη επιτυχία. Το "Μες στην πολλή σκοτούρα μου", και το "Παίξε Χρήστο το μπουζούκι" του Βασίλη Τσιτσάνη, "Φέρτε μια κούπα με κρασί", "Οτι βρέξει ας κατεβάσει" του Απ.Καλδάρα, "Σβήσε το φως να κοιμηθούμε" του Γιάννη Παπαϊωάννου, "Πάρε το δαχτυλίδι μου", "Καυγαδάκι" του Μητσάκη, "΄Αλλα μου λεν τα μάτια σου", "Ένα σφάλμα έκανα" του Δερβενιώτη, "Εσένα δε σου άξιζε αγάπη", "Τα αδέλφια δε χωρίζουνε", "΄Ασε πρώτα να ξεχάσω" του Καλδάρα, "Τα λιμάνια" του Τσιτσάνη και πολλά άλλα, υπήρξαν σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία.


Φιλιππιάδα: Έκλεψε αυτοκίνητο, το «έγδυσε» και μοίρασε τον εξοπλισμό του...

Είχε αφήσει παντού τα δακτυλικά του  αποτυπώματα και η αστυνομία δεν άργησε να τον εντοπίσει


Μέρα- μεσημέρι τρύπωσε στην αυλή του  σπιτιού ενός 26χρονου στη Φιλιππιάδα ένας συνομήλικός του Αλβανός  και έκλεψε το αυτοκίνητό του που  ήταν σταθμευμένο εκεί χωρίς να γίνει  αντιληπτός. Έπειτα, το... «έγδυσε» από  τον εξοπλισμό του και τον  μοίρασε σε δυο ομοεθνείς του!

Ωστόσο, οι αστυνομικοί του τοπικού  τμήματος που εντόπισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στη Γέφυρα Καλογήρου  και το επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη  του, δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν  στα ίχνη του 26χρονου δράστη που  είχε αφήσει παντού τα δακτυλικά του  αποτυπώματα! Έτσι, τον συνέλαβαν  στα όρια του αυτοφώρου και  έφτασαν γρήγορα στους αποδέκτες  των κλοπιμαίων.

Το ραδιοκασετόφωνο του αυτοκινήτου  βρέθηκε στην κατοχή ενός 33χρονου στον οποίο το έδωσε ο δράστης, ενώ  οι ενισχυτές και τα ηχεία του  εντοπίστηκαν κρυμμένα στο σπίτι  ενός 44χρονου φίλου του. Οι τρεις  Αλβανοί συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν  στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι, ο  ένας για κλοπή και οι άλλοι  δυο για αποδοχή και διάθεση  προϊόντων εγκλήματος. 

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πάτρα: Τους συνέλαβαν οικογενειακώς για χρέη στο Δημόσιο

Επίσης, συνελήφθη ένας 56χρονος πολιτικός μηχανικός.


Τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, δηλαδή μητέρα, γιο και κόρη, ηλικίας 57, 38 και 33 ετών αντίστοιχα, συνέλαβαν την Πέμπτη αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, τα οποία κατηγορούνται για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ύψος των οφειλών της 57χρονης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 74.812,89 ευρώ, του 38χρονου στα 72.720,62 ευρώ και της 33χρονης στα 72.966,23 ευρώ.

Επίσης, συνελήφθη την Πέμπτη ένας 56χρονος πολιτικός μηχανικός, διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο που έφθαναν το χρηματικό ποσό των 172.303,11 ευρώ.


Κρέστενα: Χτύπησε και απείλησε με όπλο τη σύζυγο και τις κόρες του!

Με χειροπέδες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου που του άσκησε δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, απειλή διά όπλου, εξύβριση και κακόβουλη βλασφημία ένας 46χρονος, ο οποίος τα έβαλε με τη σύζυγο και τις κόρες του και μάλιστα απείλησε να τις σκοτώσει!


Το περιστατικό έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Κρέστενας, όταν ο 46χρονος πατέρας βγήκε εκτός εαυτού για προσωπική αιτία και, σύμφωνα με το patrisnews.com, φέρεται να χτύπησε τις δύο κόρες του ηλικίας 20 και 21 χρόνων. Όταν η 43χρονη σύζυγός του προσπάθησε να παρέμβει για να τις γλιτώσει από τα χέρια του, τη χτύπησε και αυτή!

Στη συνέχεια, όρμησε στο δωμάτιο της 20χρονης κραδαίνοντας ένα όπλο και φέρεται να σημάδεψε με αυτό τις τρεις γυναίκες απειλώντας τη ζωή τους, ενώ ταυτόχρονα τις έβριζε και έσπασε με τα χέρια του το παράθυρο. Όμως, γείτονες ειδοποίησαν τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος οι οποίοι τον συνέλαβαν βάζοντας τέλος στο επεισόδιο.

Πύργος: Πέφτουν οι ...σοβάδες στα κεφάλια τους!

Με δύο λιγότερες ειδικότερες σε σχέση με πέρυσι ( την Ψυκτικών και Θερμοϋδραυλικών που καταργούνται στην Α’ τάξη) και δύο νέες, την Κομμωτική που είχε ανασταλεί και επανέρχεται και την Κοπτική- Ραπτική που είχε 20 τουλάχιστον χρόνια να λειτουργήσει και που πιθανότατα θα μείνει φέτος στα χαρτιά λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος εκπαιδευτών, ξεκίνησε τη Δευτέρα με τον καθιερωμένο αγιασμό, η νέα σχολική χρονιά για τους 150 περίπου μαθητές στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας (ΕΠΑ.Σ.) του ΟΑΕΔ στον Πύργο. Η επιλογή των μαθητών στις ΕΠΑΣ γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια, ενώ οι μαθητές είναι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄ Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1990-1997. 

Τον αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος Μπαχός παρουσία του διευθυντή κ. Παναγιώτη Μαρίτσα, των εκπαιδευτικών και των μαθητών της σχολής, στον αύλειο χώρο των ΕΠΑΣ και τους ευχήθηκε να έχουν μια καλή και αποδοτική χρονιά

 . Βέβαια, όπως λέει και η παροιμία, η καλή μέρα από την αυγή φαίνεται και μπορεί τα λειτουργικά προβλήματα να έχουν σχετικά ξεπεραστεί και το βασικό εκπαιδευτικό προσωπικό να είναι στις θέσεις του αν και η διαθεσιμότητα χτύπησε και την πόρτα των ΕΠΑΣ και πήρε μαζί της 4 εκπαιδευτικούς, ωστόσο κυρίαρχο πρόβλημα παραμένει το κτιριακό. Για να ακριβολογήσουμε το κτίριο χρονολογείται από το… μεσαίωνα και τα τελευταία χρόνια δεν έχει μπει από τον ΟΑΕΔ ούτε… βίδα! Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι άθλιες, σοβάντισμα και βάψιμο των αιθουσών και των κυρίως χώρων του κτιρίου δεν έχει γίνει τα τελευταία… 20 χρόνια και η μια χρονιά διαδέχεται την άλλη σε χειρότερες φυσικά συνθήκες από την προηγούμενη, αφού το παλιό που δεν συντηρείται, παλιώνει ακόμα περισσότερο. Μόνο οι πολύ βασικές και απαραίτητες εργασίες γίνονται στο κτίριο και αυτές συχνά από ιδίους πόρους δηλαδή … εκ των ενόντων, από το Διευθυντή και το προσωπικό και όχι από τον ΟΑΕΔ, αφού τα κρατικά ταμεία δεν επενδύουν πια ούτε σε ευρώ σε τέτοια πράγματα.

Μαθήματα σε κτίριο του… Μεσαίωνα!

Την κακή και απαράδεκτη κατάσταση του κτιρίου που έχει εγκαταληφθεί στην τύχη του, επιβεβαιώνει και ο Δ/ντής της ΕΠΑΣ Πύργου κ. Παναγιώτης Μαρίτσας που τονίζει ότι πράγματι οι συνθήκες μέσα στις τάξεις αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους είναι άθλιες και η χρηματοδότηση από τον ΟΕΑΔ για αποκαταστάσεις γίνεται όπως λέει με το σταγονόμετρο. « Το κτίριο έχει να συντηρηθεί μια 20ετία και βάλε και προ ημερών ευτυχώς δεν υπήρχαν μαθητές γιατί δεν είχαμε ξεκινήσει ακόμα, έπεσε στο προαύλιο ένα μεγάλο κομμάτι σοβά! Αν υπήρχαν παιδιά εκείνη την ώρα εκεί, μπορεί να είχαμε και τραυματισμούς. Πραγματικά η ευχή μου για την νέα χρονιά, είναι να μην έχουμε κανένα ατύχημα! Εδώ πέρυσι χάλασε ένας σωλήνας υπόγειος που συνδέει το καλοριφέρ και για να μην παγώσουν τα παιδιά, προσπαθήσαμε και κάναμε την αποκατάσταση μόνοι μας, με λίγα λόγια πλήρωσα από την τσέπη μου και μέχρι να κινητοποιηθεί ο ΟΑΕΔ και να εγκρίνει το κονδύλι, πέρασε καιρός. Μόνο πολύ βασικές και απαραίτητες εργασίες συντήρησης γίνονται στο κτίριο, αλλά οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες γιατί είναι πολύ παλιές οι εγκαταστάσεις».



Αναφορικά με την λειτουργία της ΕΠΑΣ Πύργου, ο κ. Μαρίτσας επισήμανε ότι δυστυχώς 4 συνάδελφοι του τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο κα αυτό είναι πράγματι άδικο και θλιβερό και έτσι η χρονιά ξεκινά με κακή ψυχολογία. Όσες για τις ειδικότητες που λειτουργούν φέτος αυτές είναι στην Α΄τάξη: Εργαλειοτεχνιτών, ηλεκτροτεχνητών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και κομμωτικής. Η Κοπτική- Ραπτική που μπήκε ως νέα ειδικότητα μάλλον δεν θα λειτουργήσει και ας έχει ήδη 17 υποψήφιους μαθητές, γιατί ο ΟΑΕΔ έκανε προκήρυξη αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση εκπαιδευτών. «Πιέζουμε να γίνει επαναπροκήρυξη, αλλά αφού την πρώτη φορά δεν υπήρξε ενδιαφέρον, θα υπάρξει την δεύτερη; Ετσι το πιθανότερο είναι να μείνει στα χαρτιά». Στη Β΄τάξη οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι: Θερμοϋδραυλικών, ψυκτικών, Εργαλειομηχανών και ηλεκτρονικών υπολογιστών και τα κενά που διαμορφώθηκαν θα τα καλύψουν ωρομίσθιοι καθηγητές. « Έχουμε 150 μαθητές περίπου, όπως και πέρυσι, το ενδιαφέρον δεν είναι μειωμένο και λειτουργικά προβλήματα δεν υπάρχουν σοβαρά. Από προσωπικό είμαστε εντάξει. Τα μαθήματα ξεκίνησαν κανονικά τη Δευτέρα και θα κάνουμε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Θα πρέπει όμως και η Πολιτεία να ρίξει το βάρος της και στις ΕΠΑΣ και κυρίως να βρεθούν πόροι να γίνει συντήρηση του σχολείου.»

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή

Ηλεία: Αυτή τη φορά το θύμα της ενδοοικογενειακής βίας δεν ήταν η γυναίκα...

Σκηνές απείρου κάλλους σε γειτονιά των Σαβαλίων με τους κατοίκους της περιοχής να ειδοποιούν την αστυνομία …


Την «τιμητική» τους είχαν οι διαπληκτισμοί στην Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή, για ασήμαντες αφορμές και ευτυχώς τα πνεύματα σε όλες τις περιπτώσεις ηρέμησαν «ανώδυνα», χάρη και στην επέμβαση της Αστυνομίας.

Ένα από τα περιστατικά έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας με «πρωταγωνιστές» δύο ηλικιωμένους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι παραλίγο να έρθουν στα χέρια! Αιτία του καυγά ήταν τα νερά που πετούσε ο άνδρας στην αυλή της γυναίκας και το αποτέλεσμα ήταν να λογομαχήσουν έντονα και να κληθεί η αστυνομία για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Το άλλο περιστατικό, που καταγράφηκε λίγη ώρα αργότερα, αφορούσε ανδρόγυνο αλλοδαπών στην περιοχή των Σαβαλίων. Και μπορεί συνήθως τα «θύματα» σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακών καβγάδων να είναι συνήθως οι γυναίκες, στην προκειμένη περίπτωση όμως το «θύμα» ήταν ο άνδρας!

Σύμφωνα με το patrisnews.com, περίοικοι στην περιοχή των Σαβαλίων που διαμένει το ζευγάρι, έκπληκτοι αντίκρισαν τη Δευτέρα το μεσημέρι τη γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση να κυνηγά τον άνδρα της για να τον ξυλοκοπήσει. Η γυναίκα ήταν εκτός εαυτού και ο άνδρας της καλούσε σε βοήθεια, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να γλιτώσει και να μην πέσει στα χέρια της συζύγου του.

Οι περίοικοι θορυβήθηκαν και κάλεσαν την Αστυνομία και στο σημείο έφθασε άμεσα ένα περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας, με τους αστυνομικούς να δίνουν τη λύση. Το ανδρόγυνο ηρέμησε και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Αμαλιάδας, όπου και διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας ήταν μεθυσμένος, ενώ το επεισόδιο αποδόθηκε σε οικογενειακά προβλήματα.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σε εξέλιξη φωτιά στην Ηλεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά με δύο μέτωπα που έχει ξεσπάσει σε δασική περιοχή του Πανόπουλου.


Σύμφωνα με το patrisnews.com, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τον Πύργο, την Κρέστενα και την Ολυμπία με επικεφαλής τον διοικητή Νίκο Νικολακόπουλο, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις δύο Canadair.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρεί και πεζοπόρο τμήμα, λόγω του ότι η περιοχή είναι δύσβατη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...